Szukam Survivall horroru

Jak w temacie, szukam survivala z mrocznym klimatem, w którym można się nieźle bać (najlepiej, gdyby gra była FPS'em)

Grałem w:

Silent hill wszystkie części (Moim zdaniem najlepszy horror jaki ujrzał światło dzienne, gra klasyk)

Resident evil, 2 i 3 (gra mi się średnio podobała, mało straszna)

Bloodline: Uśpione zło (Bardzo dobra gra, można się było przestraszyć, i fps :))

Nosferatu( Z założenia horror, ale raczej trudno było się tam bać, ze względu na nieustającą akcje)

A więc, czekam na propozycje, nie obchodzi mnie grafika, rok wydania, najlepiej FPS

Może Dead Space? Jest to FPS, tak jak chciałeś

Może Dead Space? Jest to FPS, tak jak chciałeś

Dead Space to tpp. Polecam Left4Dead z mojej strony. Może nie takie znowu straszne, ale świetnie można się bawić zabijając hordy zombie. Poza tym spróbuj Penumbre Blck Plague. Niesamowity klimat.

A ja Ci polecam niskobudżetówkę - Bloodline: Uśpione Zło. W niektórych momentach może "dokopać".

Nie są to wprawdzie s.h., ale mogą przestraszyć - F.E.A.R., no i AvP I i II, ale jako 'target', czyli marine ;)

FEAR +dodatek i 2 choć 1 straszniejsza - gra ma nieziemski klimat, niektóre momenty wgniatają no i ta Alma ;D

Cold Zero -statek, obcy itd.

Prey - to co wyżej tylko akcja w statku obcych, fabułą miodzio ;]

Fahnrenheit - może i nie straszne w późniejszym etapie, ale fabuła została tak opisana w mrocznym klimacie, że to najgenialniejsza gra przygodowa w jaka grałem, taki Planescape Torment w swoim gatunku ;]

The Suffering, kiedyś nawet w jakimś piśmie było. Manhunt od Rockstar też jest w tę mańkę. Są to gry TPP, ale podobno całkiem niezłe.

guru - Bloodline to właśnie ta gra której tytułu zapomniałem.

Left 4 dead - szczerze, przestraszył tam się ktoś kiedy czegokolwiek? No nie licząć momentu, jak tank wyskakiwał tuż pod safe house.

Dead Space - czytałem pochlebne recenzje, ale raczej mi nie pójdzie

Manhunt to nie horror

Prey to taki typowy shooter

FEAR - no zobacze tą gierke, wstyd przyznać że nie grałem

Penumbra - FPS, dobry horror, gameplaye mocne. Zobacze.

Queke 4 lekko mroczny klimat, jest pare momentow co mozna sie przestraszyc, ale ogolnie dobry FPS w takim klimacie.

RE 4 tez pasuje ; )

A ja Ci polecam niskobudżetówkę - Bloodline: Uśpione Zło. W niektórych momentach może "dokopać".

Pisał że w to grał,Blood coś to własnie Bloodline: Uśpione zło. Albo nie czytałeś,albo udajesz że grałeś w tą grę.Albo nie pamiętasz jej (Opisał ja przecież)

Może Doom 3

Doom 3, albo Instinct.

Masz link do Instinct:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8306

Gra dobra, jednak jej nie ukończyłem, bo ekran zrobił się cały czerwony. : D W ostatniej misji, cóż. Grę miałem z CDA, więc może dlatego. Jednak polecam, bo idzie się wystraszyć, a gra jest dobra z wątkiem fabularnym.

No Instinct bardzo ciekawa gra, i chyba mi pójdzie.

A doom 3 nie taki straszny :)

Pyknij w Stalkera niby czysty horror to nie jest ale w niektórych momentach idzie się wystraszyć

F.E.A.R, Penumbra i Call of Cthulhu - te gry powinny ci sie spodobać, szczegolnie Penumbra i Call of Cthulhu. Te gry mają specyficzny klimat i trzymają gracza cały czas w napięciu dzięki poczuciu osaczenia i bardzo mrocznego klimatu. Polecam.

OK, sprawdze te trzy powyżej, ale najpierw Obscure

Spróbuj Resident Evil 5 - na xboxie wymiata. Trochę trudno się celuje ale po pewnym czasie można się przystosować.

Resident 5 jest extra , moze 1 rozdział niezaciekawy ale potem miazga , do tego juz oficjalnie mozna korzystac z myszy :)

Polecam dead space i oczywiście BioShock'a. A jeżeli już we wszystko co fajne grałeś to Singularity - dosyć przeciętne ale ma kilka fajnych gadżetów jak TMD lub seeker i na początku jest całkiem straszne :P

Była gra, gdzie łapało się duchy za pomoca aparatu fotograficznego, nie pamietam nazwy i czy ona był ana PC, poszukaj tego po forach....

Nikt tu nie rzucil propozycji, a calkiem niezle jest Metro 2033. Gra trzyma calkiem niezly klimat.