Siema. Szukam shounena podobnego do One Piece,Naruto,Fairy Tail,Bleach, Dragon Ball. Wymienione anime już obejrzałem i szukam czegoś zbliżonego do nich. Preferuje fantasy i adventure. Nie trawie sci-fi i mecha. Głównie chodzi mi o walki takich jak w powyższych tytułach. Czekam na propozycje.
Szukam...szukam
Boku no pico
A tak na serio to Sword art online, Fullmetal alchemist obie części, i Strike the blood, tyle że nie jest to fantasy.

SAO i FMA obejrzałem. Sprawdzę Strike the Blood. Czekam na inne propozycje.
Shaman King, Soul Eater, Slayers, D. Gray-Man, Tsubasa Chronicle, Rave Master lub obecnie emitowany Log Horizon.
Shaman King obejrzany. Reszte zobacze :] Dzieki za tyle propozycji. Jesli sie jeszcze cos znajdzie to piszcie :]
Zobacz Berserkera (Dość mroczne i krwiste) cóż wymieniłeś tasiemce więc ja dokończe. Katekyo Hitman Reborn, Hunter x Hunter 2011,Toriko(słabo dostępny z polskimi napisami).
Hunter x Hunter to typowe fantasy i "adventure" więc powinno przypaść ci do gustu
Katekyo to z początku komedia lecz proponuje przez to przebrnąć bo anime jest naprawdę genialne w dalszej fazie.
Z krótszych serii:Code Geass(2 sezony),Magii,Btoom,Gulity Crown,High School DxD(walki przeciętne, to ecchi).
Jeżeli oczekujesz starszego klasyku to polecam Rurouni Kenshin, dość mało znane anime a naprawdę genialne.
Na koniec polecę Bakumana(3 sezony) nie są to walki czy "adventure" jest to rywalizacja.
Clymore
Hagure Yuusha no Estetica ( trochę krótkie ale mnie się bardzo fajnie oglądało)
Shakugan no shana
Blood+
Fate/stay night
Fate/zero
Saint Seiya: The Lost Canvas
Hellsing Ultimate
Od siebie dorzucę jeszcze:
Ao no Exorcist - jak na shounen, dosyć ładna kreska.
Attack on Titan - niedawno zakończony 1 sezon. Polecam jeśli szukasz czegoś poważniejszego, wiele komedii tutaj nie uświadczysz ( dla jednych może to być minus, ale mimo wszystko jest tutaj dość sporo gadania, walki trafiają się co kilka odcinków. W 25 odcinkach, jest takich około 5-7 ).
Dzięki za te wszystkie propozycje. W wolnym obejrzę Berserka, Bakumana i D. Gray-Man. Oczywiście przejże też inne wymienione przez was anime. Ale te 3 pozycje koniecznie zobaczę :]
@UP Ao no Exorcist jest na liscie oglądanych :] A Shingeki No Kyojin już dawno obejrzane :]
polecam Hunter X hunter (2011)
a może by tak coś starszego?
Konjiki No Gash
Ojtam VampirLord a moze on chce fachowej rady
Tak na prawde to jesli nie widziales D.Gray-Man to nie wiesz co to prawdziwy Shounen Bleach,Naruto,One-piece to sa tasiemce fakt to sa Shouneny bo niestety przez ostatnich kilka lat poziom Anime spadl nie mowie ze sa zle bo sam uwielbiam Bleach czy One-piece ale nie porownojmy do D.Gray-Man. Tak ze to jest pozycja obowiazkowa tak jak manga Claymore oraz Anime chociaz Anime juz troche gorsze(skopane zakonczenie). Berserker to jest bardzo stare Anime osobiscie nie widzialem niektorzy uwazaja go za kanon Shounenow ale ja sie tu nie wypowiem.
Fate/Zero
Fate/Stay Night
11eyes
Magi - 2 sezon jest teraz emitowany
Jeszcze bonus, który nie jest fantasy ale godny polecenia:
Samurai champloo - jedno z lepszych anime jakie obejrzałem. Muzyka jest po prostu mistrzowska, mimo tego że wielkim fanem tego gatunku nie jestem. Całkiem ciekawa historia, no i napieprzają się dość często.
Moze cos z dramy? Polecam Kaizoku Sentai Gokaiger. Niestety sa tylko napisy po angielsku, lecz nie problem zrozumiec. Z tego wlasnie angole z****li pomysl na power rangers, ktore jest o 100% gorsze.
Siema. Szukam shounena podobnego do One Piece,Naruto,Fairy Tail,Bleach, Dragon Ball. Wymienione anime już obejrzałem i szukam czegoś zbliżonego do nich. Preferuje fantasy i adventure. Nie trawie sci-fi i mecha. Głównie chodzi mi o walki takich jak w powyższych tytułach. Czekam na propozycje.