Szukam taniego i dobrego procesora

Witam

Szukam jak najlepszego procesora do gier, tak do 200/220 zł. Oczywiście używka z Allegro.

Mój sprzęt obecnie:

Płyta: M2N68-AM PLUS

Karta: Radeon HD4850

Cpu: Athlon 64 x2 6000+

Ram: 4Gb DDR2

wlasnie jestem troche w temacie i co prawda nie uzywke ale mozna kupic juz za 230 zl g3258 który mozna na boxowym podobno na lajcie kręcić do 4,0

Szczerze to w tym sprzęcie ten Athlon wyciąga maxs z twojego kompa i nawet zmiana procka nie zmieni wydajności, ponieważ twój procesor spokojnie da radę współgrać z ramem z twoją kartą. Ja mam gorsze athlona i spokojnie uciąga gt 440. ( pewnie zaraz polecą hejty co to ja się nie znam i te inne ale pozbieraj se trochę dłużej na nowego kompa bo z tego już więcej raczej nie wyciśniesz )

Athlon II x4 640 ale po co ? większej wydajności nie wyciśniesz z swojego sprzetu

wlasnie jestem troche w temacie i co prawda nie uzywke ale mozna kupic juz za 230 zl g3258 który mozna na boxowym podobno na lajcie kręcić do 4,0

Mistrzowski post... I gdzie wsadzi tego proca?

Jakiś phenom II x4 powinien śmigać.

Czytam na necie, i na kilku forach ludzie piszą, że do mojej grafy najlepszy będzie 4 rdzeniowiec.

Dlaczego wymiana nie zwiększy wydajności?

Nie mam możliwości uzbierać więcej kasy, na lepszy sprzęt.

zainwestuj 1 w zasilacz pożniej w grafike a na końcu w proca

Zasilacz jest z wysokiej półki.

Zerkam na filmiki z gier z moją kartą i prockiem z 4 rdzeniami. Jakoś daje radę.

Np w BFie 3 chodzi pięknie, gdzie u mnie na 18-35 fpsach.

ale ta karta nie ma chyba dx11 więc w nowe gry nie pograsz nawet jak bd miał kurde 10000000GB w karcie i 100000 rdzeni o częstotliwości 1000000000Ghz

Tyle to ja wiem. A w gry nie wymagające DX11?

Phenom II x4 945 powinien wejść według producenta. Sam mam taki procek.

Phenom II x4 945

4GB RAM 1333

GF 9800 GT 512MB

Jakiś tam WD Blue 500GB od biedy.

Na rozdziałce 1680x1050(na innej monitor puszcza focha i brzydko wyświetla mi)

W BF3 można spokojnie na multi pograć.

War Thunder dx9, wysokie tekstury reszta w sumie minimum można pograć w samoloty na luzie, naziemne na niektórych mapach zamulają miejscami do nawet 20fps na zoomie.

WoT gram na wysokich teksturach i paru efektach tylko żeby mieć dobry(60) FPS.

ArcheAge działało elegancko na raidzie po włączeniu funkcji "standaryzacji" wyglądu postaci. Ustawienia mam dziwaczne bo zawsze sam dostosowuje.

Star Conflict medium/high.

Path of Exile bez filtrowania tekstur, AA, tekstury wysokie chodzi elegancko.

Grid 2 też płynnie ładnie chodził, nie pamiętam na jakich ustawieniach. Ładnie wyglądało, postprocessing był włączony.

Phenom od Athlona jest lepszy w tym, że ma cache L3. Swojego razem z płytą GA-MA770T-UD3P i 2GB 1333 kupiłem za 200zł okazyjnie, więc myślę, że za 200zł spokojnie kupisz procka o ile znajdziesz, bo najczęściej sprzedaje się 955 i 965.

Gdyby któraś z gier bardziej Cię interesowała to daj znać na PM. Wejdę i dokładnie Ci przedstawię sytuację.

Jeżeli karta nie ma wpisanej obsługi DX11 to nie znaczy, że nie włączysz gry.

Wyciągne jakąś grafikę do 200zł?

GTX 460, czasem do 250 są HD 6870, HD 6850 można częściej wyrwać za 200zł. Niestety z tymi radkami trzeba uważać, bo dużo jest wygrzewanych.

Witam

Szukam jak najlepszego procesora do gier, tak do 200/220 zł. Oczywiście używka z Allegro.

Mój sprzęt obecnie:

Płyta: M2N68-AM PLUS

Karta: Radeon HD4850

Cpu: Athlon 64 x2 6000+

Ram: 4Gb DDR2