Szukam wciągającego mmo na długi czas

Witam, jestem znudzony ciągłym bieganiem po świecie ESO i chcę odpocząć szukam mmo, który wciągnie mnie podobnie jak ESO.
Gra może być B2P lub F2P, Sprzęt powinien wytrzymać wszystko. Byle gra nie ważyła około 100 GB jak ESO xd
Grałem w:

• Royal quest
  • wow’a (na privie)
  • neverwintera
  • linegae II (wbiłem ok 40lvla)
  • Revolution
  • Eso (mega)
  • blade and soul
  • aion
  • tera online
  • wow’a (na privie)
  • lola
  • paladins
  • cs’a
  • Revolution (nudna fabuła)
  • ArcheAge
  • Fortnite (znudziło mnie po 1 dniu)
  • swtor (Żeby korzystać z niektórych opcji trzeba było płacić)
  • Warframe (na xone podobało mi się ale była pustka graczy)
  • Age of wushu (nudny system walki)
  • drakensang
  • metina ( na privie)
  • DCUO (Ciekawa gra ale, tak samo jak w swtor, żeby odblokować niektóre moce trzeba zapłacić)
    Jeśli czegoś nie podałem to nie pamiętałem
    Gry, które mi się podobają:
  • BDO ( Bardzo mi się podoba, jednak czy gra w nią na tyle dużo osób, żeby rozgrywka była przyjemna)
  • Bless (Jest w early access, ale ma nudny system walki)
  • Destiny 2 (Gra mi się podoba ale nie jestem do końca pewny)

Po mojemu gatunek mmorpg będzie powoli umierać i trzeba się do tego przyzwyczaić, wyprą go moby br karcianki i inne syfy które wymagają niecałą godzinkę na pojedynczą rozgrywkę. Pokolenie starych graczy które umiało grindować na jednym spocie setki godzin przeważnie ma już żony dzieci i niema czasu na grę a nowe pokolenie preferuje zupełnie inny typ rozgrywki :slight_smile:
żeby nie było offtopu: jeżeli masz dużo czasu na grę i hartu ducha może kalonline Ci podejdzie

1lajk

Zapraszam cię do gry archeage. Gramy na prywatnym serwie ArcheRage. Może tym razem gra ci się spodoba :smiley:

Kontynuując dyskusję z Szukam wciągającego mmo na długi czas:

Po mojemu gatunek mmorpg będzie powoli umierać i trzeba się do tego przyzwyczaić, wyprą go moby br karcianki i inne syfy które wymagają niecałą godzinkę na pojedynczą rozgrywkę. Pokolenie starych graczy które umiało grindować na jednym spocie setki godzin przeważnie ma już żony dzieci i niema czasu na grę a nowe pokolenie preferuje zupełnie inny typ rozgrywki

True
Sam jestem stosunkowo młodym graczem i szukam czegoś na co nie wystarczy poświęcić trochę czasu lub wydać trochę pieniędzy by być najlepszym graczem, ludzie w moim wieku szukają gier które nie będą wymagały miesięcy spędzonych przed kompem by osiągnąć jakiś poziom, szukają czegoś co nie będzie wyzwaniem i będzie łatwe do ogarnięcia, Ja natomiast szukam czegoś co będzie sprawiało, że każda śmierć będzie powodem dla którego musza stać się silniejszy i poświęcić trochę więcej czasu na grę.

Jeśli chodzi o Archeage nie wrócę do tej gry, opuściłem ją właśnie dla eso, szukałem wtedy pdobonej gry w, której np. mogłem grać postacią, która będzie magiem walczącym mieczem z umiejętnościami healującymi.
Co do kalonline wygląda na takiego rozbudowanego metina z podobną grafiką, ale przejadłem się nim.