Szukam

Witam.

Szukam anime, po którym będę można rzec nasycony. Koniec nie będzie wymagał specjalnego odc. który i tak nie dokończy fabuły.

Anime musi być w miarę pouczające i ciekawe. Nie lubię sieczek i tasiemców. Anime może być krótkie jak i bardzo długie.

Przypadły mi do gustu:

-Angeal Beats. Świetne, boskie, cudowne, jednak brak sezonu 2 8/10

-FMA i FMA:B Naj, Naj, Naj 10/10

-Zetsuen no Tempest Jedna z lepszych, ale czegoś mi brakowało 8+/10

-Death Note solidne i logiczne. Mądre i pouczające 7+/10

Nie przypadły mi do gustu:

-wszystkie tasiemce naruto bleach itd.

-Hellsing nie wiem czemu, ale nie byłem w stanie go nawet dokończyć.

Znajomy polecił mi: MIrai Nikki, Mushishi, Claned.

Mam nadzieję, że znajdziecie mi coś co dogoni Alchemika.

Code Geass - aktualnie oglądam któryś raz od nowa - drugi sezon po prostu tyle wywołuje u mnie pozytywnych emocji że co kilka miesięcy mogę szczere odnawiać tą serie ; )

Air Gear

Chrome Shelled Regios

Darker Than Black

C: The Money of Soul and Possibility Control

Deadman Wonderland

Fate/stay night

Fate/zero

Guilty Crown

Od siebie polecam Hunter x Hunter (2011) Świetne anime :) Tak jak twoi znajomi polecam Mirai Nikki bardzo ciekawe anime .

Oczywiście Ao no exorcist anime bardzo dobre,warte obejrzenia :)

Tak jak twój znajomy, polecam Mirai Nikki oraz Clannad ( szczególnie After Story - wjeżdża na psychikę tragicznie ). Skoro szukasz czegoś pouczającego, to pominę wszelkie ecchi i czyste komedie. Co jeszcze? Może:

Toradora - zależy czy lubisz romanse, bo jest właśnie świetna mieszanka "szkolnego love story", komedii i odrobiny dramatu.

Code Geass ( oba sezony ) - tak jak kolega wyżej. Szczególnie jeśli spodobała Ci się "walka wielkich umysłów" w Death Note, to to Anime przypadnie CI do gustu.

Elfen Lied - w sumie nie wiem jak to opisać. Po prostu naprawdę świetne Anime. Troszkę komedii jest, minimalna ilość ecchi ( nie w charakterze komediowym - samo Anime nie oszczędza w prezentowaniu nagich "kobiet", ale jak mówię, nie w formie komediowej ). Nie uświadczysz tu cukierkowości, raczej dosyć poważny tytuł.

Steins; Gate - świetny thriller, grupka osób wynajduje "wehikuł czasu", a zaraz po tym zaczynają się problemy.

Usagi Drop - bardzo lekkie Anime, kreska na pierwszy rzut oka przypomina bardziej bajkę, ale po paru minutach przestałem zwracac na to uwagi. Niezwykle pozytywne, zawsze jak tylko o nim wspominam, banan sam pojawia mi się na twarzy. 30-to letni kawaler decyduje się wychowywać swoją ciotkę, która ma 6 lat ( obejrzysz, zrozumiesz :)

Od siebie polecam Hunter x Hunter (2011) Świetne anime Tak jak twoi znajomi polecam Mirai Nikki bardzo ciekawe anime .Oczywiście Ao no exorcist anime bardzo dobre,warte obejrzenia

Ao no Exorcist opłaca jedynie się czytać mangę bo anime całkowicie spieprzyli gdzieś od połowy odcinków.

Teraz żeby nie zakładać znów tematu.

Szukam zupełnie innego anime. Coś o tak zwanym HAPPY END.

Po tych anime które były dołujące, a zarazem dawały mi dużo przemyśleń szukam czegoś na odstresowanie.Szukam komedii romansu...

Kaichu wa Maid-sama!

Princess Lover!

Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Kuroshitsuji I & II

Może nie są to czysto romantyczne komedie ale jeśli szukasz odstrsywaczy z happy endem to te dwa tytuły nadają się znakomicie.

isekai no seikishi - lekkie fajne i przyjeme, harem akcja i romans

oraz Vandread, 3 facetów wziętych do niewoli przez kosmiczne piratki które nigdy nie miały styczności z facetami :D

oglądaj do połowy jak nie chcesz spoilerów

-Gulity Crown - jak dla mnie genialne anime jedynie fabuła po środku lekko przynudza ale koniec super.

-Anohana(znajdziesz na shindenie) - Oryginalny tytuł dosyć długi

-Tasogare Otome x Amnesia

-Kimi no Todoke - Klasyka romansu MUST WATCH!!

-Bakuman(3 sezony) Bardzo specyficzne anime jak każdy tytuł od twórców Death Note

-Clannad,Clannad:After Story - Klasyka anime jak i romansów z ciężkimi okruchami życia. Po prostu "Must Watch"

-Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru.

-Sukitte Ii na yo.

Z Happy END Myslę że to tyle.

Podam pare tytułów które powinieneś obejrzeć oczywiście postaram się unikać tasiemców po 100 odcinków+ a coś w ilosciach odcinków przypominajacego FMA

-Rurouni Kenshin - Klasyka, kreska jak na tamte lata jest genialna tak samo fabuła

-Hikaru no Go

-Soul Eater

-D. Gray Man

Myślę że powinieneś zabrać sie z Fairy Tail gdyż to genialne anime i jest to zdanie milionów osób :) Lecz tak naprawdę żadne anime nie umywa się do mangi takiej jak: Kimi no iru machi,Berserk,Ubel Blatt,Hikaru no Go,Kuruko no Basket. Zachęcam abyś zajrzał te tytuły bo wciągają wielu osób że potrafią przeczytać w 3-4 dni całość i czekać na kolejne rozdziały.

Coś na odstresowanie z Happy End'em, co sam mogę polecić:

Amagami SS

Baka to Test to Shoukanjuu

Senyuu

Kore wa Zombie Desu ka?

@edit

Nie zauważyłem że Toradore już polecałem wcześniej :) Ale jeśli jeszcze nie obejrzałeś, to nadal polecam. Tylko pamiętaj, żeby po ostatnim odcinku nie wyłączać, po endingu jest jeszcze jedna krótka scena która wszystko wyjaśnia.

Lain, NGE, Cosette, Ergo Proxy, Mnemosyne, Angel's Egg, FLCL, Cat Soup, Mindgame, Kara no kyoukai, Sci Fi Harry, Paranoia Agent.

Tyle na razie, jeżeli spodoba Ci się to wszystko, możesz śmiało pytać o więcej, nawet na priv.

-Gulity Crown - jak dla mnie genialne anime jedynie fabuła po środku lekko przynudza ale koniec super.Z Happy END Myslę że to tyle.

Top kek. Guilty Crown i Happy end, oraz fabuła rozkręca się właśnie w środku anime - ~ep15.

Większość anime o jakich myślałem czytając twoje posty zostały podane oprócz Accel World. Trochę walki, trochę romansu, no i jest Happy end. Jedyne co mnie ciutkę odrzucało to kreacja głównego bohatera, ale anime jak najbardziej godne polecenia.

Kaichu wa Maid-sama takiego anime właśnie szukam :).

Takie typowe amerykańskie zakończenie, wszyscy są szczęśliwi, czasem można sie uśmiechnąć.

Obejrzałem jeszcze Gulity Crown, ale wg. mnie właśnie po tym 15 epizocie anime spadło na jakości. Gulity Crown na końcu mogę dać -7/10 takich anime teraz nie szukam, bardziej mi by to podpasowało to mojego 1 szukania anime.

Licze na tytuły takie jak Kaichu wa Maid Sama

Witam.

Szukam anime, po którym będę można rzec nasycony. Koniec nie będzie wymagał specjalnego odc. który i tak nie dokończy fabuły.

Anime musi być w miarę pouczające i ciekawe. Nie lubię sieczek i tasiemców. Anime może być krótkie jak i bardzo długie.

Przypadły mi do gustu:

-Angeal Beats. Świetne, boskie, cudowne, jednak brak sezonu 2 8/10

-FMA i FMA:B Naj, Naj, Naj 10/10

-Zetsuen no Tempest Jedna z lepszych, ale czegoś mi brakowało 8+/10

-Death Note solidne i logiczne. Mądre i pouczające 7+/10

Nie przypadły mi do gustu:

-wszystkie tasiemce naruto bleach itd.

-Hellsing nie wiem czemu, ale nie byłem w stanie go nawet dokończyć.

Znajomy polecił mi: MIrai Nikki, Mushishi, Claned.

Mam nadzieję, że znajdziecie mi coś co dogoni Alchemika.