witam szukam jakiegoś dobrego anime, tak do 15-20 odcinków max, najważniejsze żeby nie było mechów bo tego nie znoszę, jakiś ckliwy romans też raczej odpada, czekam na jakieś ciekawe propozycje, co możecie polecić
Szukam
SAO, SAO 2 (Gun Gale Online), Fate, Ao no exorcist (blue exorcist), full metal, Kyoukai no Kanata (uwielbiam), pięć centymetrów na sekundę, berserk, Kore wa Zombie Desa ka?, death note, another
- wszystko z domieszką fantasy, czasami lekkim romansem i akcją.
death note, sao, shingeki no kyojin, another, mirai nikki, to wszystko widziałem, fajnie by było coś podobnego do mirai nikki lub another
Mnie w Jojo strasznie irytuje kreska....
No to może Zero no Tsukaima lub, chyba wszystkim znane tasiemce, pokemon, bleach, naruto, fairy tail....
Shakugan no shana, No game no life, To love Ru, Date a Live, Highschool dxd, Magi, To aru majutsu no index.
Naprawdę sporo można wymienić. Dodaj jaki typ konkretniej. Czy ma być akcja czy komedia ,horror, echi, ryjące mózg?
campione
https://www.youtube.com/watch?v=my0uPsZ19p0
a z komedii polecam moje ulubione seto no hanayome
najlepsza byłaby mieszanka coś mocno psychologicznego z duża ilością akcji, żeby nie zamulało
Z odcinkowych:
Lain, Paranoia Agent, Monster, Ergo Proxy, Kuuchuu Buranko, Mnemosyne, Zetman, Denpa Teki na Kanojo, Kurozuka
Z kinówek:
Ninja Scroll, Paprika, Mindgame, Perfect Blue, Kara no Kyoukai(wszystkie filmy)
ewentualnie jak dasz radę to Angel's Egg.
Claymore
Rain bow
Ja dodam od siebie: Devil May Cry, Berserk, Blade.
OO jeszcze Black Blood Brathers
BBB przekladam ponad Hellsinga
sakasama no patema
Seirei no Moribito
shinsekai yori
katanagatari
durarara
psycho-pass
seria toaru (polecam mimo, że to ma 4x24 ok docinków)
mukou hadan pilot
baccano
Shinsekai Yori, Durarara i Psycho-Pass pasują idealnie.
Wiem że chcesz 20, ale ja oglądałem tylko Samurai Champloo i tylko to kocham :<
Ale to ma 26 odcinków. Jako takiego, jednoznacznego, romansu nie ma. Nawiązanie do niego jest tylko w jednym odcinku i w ostatnim odcinku, ale i tak nie jest to jednoznaczne. Większość to "siekanka" (jest tam 2 samurajów) w czasie trwania epoki Edo. Fabuła jest jednak mega i jest w niej dużo odwołań do historycznych realiów. Przez wszystkie odcinki prowadzony jest wątek główny do którego dołączają wątki poboczne.
Mega
@EDIT:
Oj, przepraszam. Dopadłem się tylko do pierwszego posta.
Akcji jest tam dużo, a fabuła, moim zdaniem, nie przynudza. Tylko że nic tam z psychologii nie ma :\
witam szukam jakiegoś dobrego anime, tak do 15-20 odcinków max, najważniejsze żeby nie było mechów bo tego nie znoszę, jakiś ckliwy romans też raczej odpada, czekam na jakieś ciekawe propozycje, co możecie polecić