Szukamy gry z bratem

Witajcie, potrzebujemy Waszej pomocy z bratem, bo niestety spis gier nam nie pomaga w podjęciu decyzji. Chcielibyśmy pograć w jakieś MMO (wczoraj próbowaliśmy w L2, ale kompletnie nie nasz gust / AION-WOW itd. również odpadają)

Gatunek: MMORPG/RPG/Survival
Sprzęt:

Mój- Radeon R9 270X/AMD FX 8320 8rdzeniowy/8GB RAM

Brat- Geforce GT 9600/AMD athlon 64x2 5200+ 2.71 GHz/5GB RAM

Cechy: Szukamy jak wspomniałem wyżej jakiegoś MMO, bądź jakiegoś RPG, gdzie będziemy mogli pograć NIE PRZEZ LAN (bo razem nie mieszkamy) i coś tam wspólnie uskrobać. Chcielibyśmy również w jakiegoś survivala pograć, jednak te które się podobają nam niestety na brata kompie nie ujadą. Prosiłbym więc Was o pomoc, może znacie coś ciekawego. CO-OP najmilej widziany <3

Przypadły mi do gustu: Większość Survivali (nawet project zomboid - ale ten jest płatny, brat nie ma) co mmo ciężko stwierdzić...
Nie przypadły mi do gustu: L2, Aion, WoW itd.

Witajcie

Hey!!!

Co mogę polecić to na jednym abonamencie kilka gier chyba że szukasz free to play .

A więc od Daybreak ( dawne sony online ) jest kilka gier sam gram w 2 .

1) DC Universe Online -mega mocna gierka jest w modelu pay to play ( za free pograsz ale potem bez abonementu to lipton ) -Polecam

2) Planet Side 2 -Jedna z najlepszych strzelanek w jakie grałem i tu masz free to play .Wszystko możesz uzbierać grając poza kilkoma skórkami ale to tylko wygląd -Polecam

3) Everquest albo Evequest 2 ale jak nie przypadł tobie do gustu WOW to nie polecam :)

4) Z survivali wiem że jest H1Z1 ale przyznam że mnie nie kręcą gierki tego typu więc nie mam zdania no i abonament nie obejmuje tej gierki na dziś dzień ale poprzednie tytuły masz w jednym abonamencie .

Jak się zdecydujesz na DCUO to mamy ligę na US servie po stronie Heroe -Zapraszam .

image.png.f80d961b31ad9a6d8882db548598f27e.png

to co wymieniłeś również nie moje klimaty, ale dzięki za chęci :)

Riders of icarus znajdź mój temat z info w inne gry

Riders of icarus znajdź mój temat z info w inne gry 

Grałem. Dzięki za propozycję, ale nie tym razem.

Ktoś dalej mógłby spróbować jakichś propozycji? może jakieś survivale w końcu wpadną? :)

Unturned

Może Secret World Legends przypadnie wam do gustu? ;)

The Black Death i Hellion - Survivale, różniące się od siebie znacząco klimatem i rozgrywką. Oba tytuły posiadam i są naprawdę mega ciekawe, lecz niestety jest to jeszcze Early Access i sporo trzeba wyrozumiałości co do tych gier, lecz na chwilę obecną nawet mnie samemu gra się wybornie, a sytuacje jakie mają miejsce w tych grach są naprawdę różnorakie i zapadające w pamięć :)

Survival w pos-apo. Spokojny tytuł a wciąga strasznie.. no i F2P.

http://store.steampowered.com/app/557780/Atom_Fishing_II/

Hmm, z takich ciekawszych tytułów które ostatnio mi się o uszy obiły i skłoniły do przetestowania to Elite Dangerous - symulator kosmiczny, oraz Tree of Life - survival.

Przy czym ten pierwszy różni się od takiego EVE online np tym że jest bardziej... zręcznościowy, a mniej klikany. Starczy popatrzeć choćby na sekwencję dokowania statku do stacji kosmicznej : w EVE podlatujemy, klikamy ppm i już mamy menu stacji. A tutaj musisz poprosić personel stacji o zgodę na lądowanie (inaczej cię na cel obiorą systemy obronne stacji), potem podlecieć, przelecieć przez taki wąski właz (nawet za setnym razem i tak masz ten dreszczyk emocji : czy tym razem mi się uda), potem odnaleźć swoją platformę (LAND PAD - przy zgodzie na lądowanie masz podany nr) i wylądować. Generalnie gra jest ciekawie zrobiona, jeśli tylko nie odrzuca was kosmos, to polecam jak najbardziej, choćby dlatego że ta gra ma taki olbrzymi świat, a gracze cały czas odkrywają nowe sektory i systemy.

Natomiast drugi tytuł jest survivalem. Przy czym dość nie typowym bo masz jeden wielki świat-serwer (podzielone na regiony - EU, NA itd). A więc wszyscy gracze z np Europy siedzą na jednym serwerze. I by było zabawniej to wcale nie jest aż tak tłoczno - zawsze jakies miejsce sobie do zabudowy znajdziesz. A dzięki temu że nie ma tu takich pustek to tworzą się społeczności - miasta, wioski, a nawet są gildie które funkcjonują jako policja i pilnują porządku. Jacyś wrodzy gracze się oczywiście trafią, ale większość jest przyjazna dopóki nie zrobisz czegoś głupiego. I możesz tutaj np zebrać trochę kasy, oswoić wierzchowca i robić za handlarza - skupować itemy i sprzedawać je gdzieś indziej. W wysokich górach ciężko o drewno i uprawy z powodu śniegu.. a co gdyby tak dostarczyć im je? Oczywiście za sowitą opłatą :). Tak samo miasta na pustyni wiele dadzą za wodę, której potrzebują do wszystkiego, bo to zawsze towar deficytowy. Ale równie dobrze możesz sam się osiedlić gdzieś. Gracze raczej chętnie cię przyjmą do swojego osiedla o ile będziesz się dokładał do wspólnych projektów itd. Albo zrobić sobie malutką chatkę w lesie u podnóża góry i zostać samotnikiem. Albo olać to wszystko i pójść zwiedzać świat żyjąc z tego co gracze ci dadzą - raczej nikt ci nie odmówi jedzenia, czy schronienia się za murami lub przy ognisku. Choć jak jesteś zły do szpiku kości to możesz się włóczyć z szajką bandycką i napadać na innych graczy by ich okraść. A nawet na miasta. Wszystko dozwolone. Aczkolwiek co jest fajne w tej grze to fakt, że o ile w większości survivali gracze to zazwyczaj przeciwnicy, tak tutaj są zazwyczaj sprzymierzeńcami, chyba że zrobisz z nich sobie wrogów :)

że tak wtrące się do tematu... bo bardoz zainteresowałeś mnie Tree of Life :)

Świat jest duży? Co masz na myśli pisząć że nie jest aż tak tłoczno? (mam na myśli jak ciężko spotkać drugiego gracza) I ważne pytanie bo generalnie jestem solowym graczem :) Czy grając sam... jestem wstanie dużo osiągnąć? czyt. zbudować, stworzyć, zabijać, napadać? jestem ciekawy twojego zdania bo grafika mnie nie obchodzi i gra wyglada nawet fajnie :)

Witajcie, potrzebujemy Waszej pomocy z bratem, bo niestety spis gier nam nie pomaga w podjęciu decyzji. Chcielibyśmy pograć w jakieś MMO (wczoraj próbowaliśmy w L2, ale kompletnie nie nasz gust / AION-WOW itd. również odpadają)

Gatunek: MMORPG/RPG/Survival
Sprzęt:

Mój- Radeon R9 270X/AMD FX 8320 8rdzeniowy/8GB RAM

Brat- Geforce GT 9600/AMD athlon 64x2 5200+ 2.71 GHz/5GB RAM

Cechy: Szukamy jak wspomniałem wyżej jakiegoś MMO, bądź jakiegoś RPG, gdzie będziemy mogli pograć NIE PRZEZ LAN (bo razem nie mieszkamy) i coś tam wspólnie uskrobać. Chcielibyśmy również w jakiegoś survivala pograć, jednak te które się podobają nam niestety na brata kompie nie ujadą. Prosiłbym więc Was o pomoc, może znacie coś ciekawego. CO-OP najmilej widziany <3

Przypadły mi do gustu: Większość Survivali (nawet project zomboid - ale ten jest płatny, brat nie ma) co mmo ciężko stwierdzić...
Nie przypadły mi do gustu: L2, Aion, WoW itd.