jesli wow to classic tak ? jaki serwer najlpiej , w cassic wow jest wiecej nowych graczy niz zwykly wow?
Szukamy mmo /dużo graczy/dungeony/rajdy
To w końcu do “progresu” czy do “rozpoczęcia gry” ? Bo to dwie różne rzeczy…
Nie musisz mi mówić o WoW’ie, WarMod’zie i benefitach bo grałem w WoW’a, ale w Nazjatarze biegało dosłownie po kilka-kilkanaście osób…
Jeżeli Open PvP / Gankowanie itd. to tylko Classic. Na Retailu Open PvP nie istnieję.
wow classic czy zwykły jesli zdecuduje sie zaczac? jakies podpowiedzi ? serwer ? klasa , rasa?
Jako, że gram w BfA praktycznie od pierwszych sekund do tej pory z małymi przerwami i jestem graczem praktycznie tylko pvp, raidów nie tykam i dungeonów jak nie muszę, to pozwolę sobie napisać parę słów na temat pvp w wowo.
ss sprzed chwili gang przed wejściem na wizje daily. Zaraz po zrobieniu go wskoczyłem do akcji uformowała się grupa i zdobyłem nagrodę za gracza który był oznaczony jako bounty.
Na warmodzie gra jakieś około 90% społeczności sam osobiście nigdy go nie wyłączyłem. Na początku dodatku były fajne bitki bo nowość achivy do zrobienia itp. Jednak WoW nie jest przystosowany do dużych bitew i przy więcej jak 2 raidach (po jednym na frakcje, 40 graczy w jednym) infrastruktura serwerowa im nie wytrzymywała i po prostu lagowało wszystkich. Aktualnie jednak takie bitki nie występują a jedynie mniejsze w okolicach 5-10 graczy(na frakcję) lub mniejsze. Za to największy problem to znaczna przewaga hordy.
Już wyjaśniam dlaczego. Infrastruktura WoWa jest zbudowana tak, że realmy(serwery) są połączone a jako, że ludzkość nie posiada jeszcze takich technologi, żeby utrzymać setki tysięcy graczy w jednej instancji(krainie) oraz przez samego WoWa w którym nowy content jest tylko w nowej części świata a reszta jest prawie nie ruszana i opcjonalna, to tworzone są kopie danych krain do których rozdysponowani są gracze. I teraz wracamy do sedna. Hordy jest znacznie więcej, co za tym idzie nie da się do każdej kopi danej krainy rozdysponować graczy z obu frakcji w takich samych ilościach. Dlatego właśnie pomimo włączonego warmode jako hordziak (i ja tak mam, w sześć, siedem na dziesięć przypadków) w krainie w której się znajdujesz możesz nie spotkać żadnego alucha. Wtedy to world pvp nie ma.
Jednak po to są połączone serwery, żeby znajdować kompanów do różnych aktywności i tak samo znajdujesz ich do world pvp, przenosisz się wtedy na faze/shard gdzie jest ich dużo i walczysz. Ogólnie opcja fajna, jednak moim zdaniem to właśnie ona odpowiada za śmierć world pvp. Na początku działało to inaczej i gracze mieli nad tym większą kontrolę przez co mogli się w każdej chwili przenieść i zniknąć potencjalnemu napastnikowi. Aktualnie gracze skupiają się bardziej na zadaniach niż na walce, jednak na sfrustrowanych aluszków, którzy zawsze dostają po dupie można liczyć i gdy się trafi na fazę/shard z nimi zawsze jest bitka. Tym bardziej, że wtedy jest ich więcej(blizz stara się ich zachęcić sporo z nich ma wyłączony warmod, nie wspominając o lepszych bonusach).
Co do samych aktywności pvp to oczywiście instancje: bg, rated bg, areny 2v2 3v3 (skillowe z fajnymi unikatowymi nagrodami i sporo można osiągnąć jest też esport itp.) no i world pvp przy włączonym warmode tutaj są drobne urozmaicenia jak air dropy (zrzucana jest skrzynia i frakcja która ją zdobędzie może ją otworzyć i dostać nagrodę), system bounty (zabijasz kilku graczy zostają zwiększone twoje statystyki, zabijesz za dużo wyznaczana jest za ciebie nagroda i jesteś oznaczony na mapie), zadania weekly na zabójstwa w danej krainie, assaulty ( głównie pve no chyba że trafisz na fazę z aluszkami ) no i battle of nazjatar ale to jest masakra nie polecam ( nie wiem jak oni to robią ale ściągają zawsze 5 raidów wszystko laguje hordziacy jak widzą, co się dzieje to wychodzą i w sumie tylko się przegrywa… )
Na koniec. Nie wiem jak tam na classicu, ale jeżeli jest sporo nowych graczy bo coronka to classic world pvp > wszystkie inne world pvp ever, a zwłaszcza polecam stranglethorn vietnam <3
Zapraszam do Albion Online jak przebrnie się przez samouczek to jest super!
zapraszam do naszej ekipy
www.fenikspolska.ga