Szukamy mmo /dużo graczy/dungeony/rajdy

Witam, tak jak w temacie chciałbym się podpytać o jakieś mmo :slight_smile:

-duża ilość graczy (gdyż puste serwery i mapy nie zachęcaja mnie do regularnej gry)

-gra nastawiona na pvp, dużo rajdów klanowych, duża ilość dungeonow i instacji ale w party nie solo, ogólnie battlegroundy itd

-gra nie musi mieć jakieś pięknej grafiki ale też żeby nie miała 20 lat, żeby dało się trochę wybić i stworzyć mocna postać

Wcześniej do gustu przypadło mi GW2, Eso, knight online (w którego gram cały czas), lost ark, w wowa próbowałem ale sądzę że nowy gracz nie ma tam żadnej siły przebicia, zastanawiam się żeby dać jeszcze raz bo zawsze strasznie nudził mnie początek gry i odechciewalo się po godzince

Podzielcie się w co wy teraz gracie, w co warto inwestować czas żeby czerpać z gry przyjemności i co teraz pochłania was czas

Z góry dziękuję za wszystkie propozycje i rady, pomysły, wszystkich chętnie wysłucham i rozpatrzę, pozdrawiam

zależy w co chcesz grać ja też szukam coś na dłużej aktualnie czekam na new world w albion online masz duzo graczy wrecz mega duzo i pvp

Ja aktualnie gram w Aion’a na prywatnym serwerze EuroAion populacja około 2k także nawet spoko. Czekam na Ashes of Creation i Lost Ark’a.

Polecam pooglądać i posłuchać jak będzie wyglądało PvP w Ashes of Creation bardzo fajne i rzeczowe filmiki robi ten kolega, nasz rodak ^^

Ogólnie PvP w AoC zapowiada się epicko a Alfa startuję w maju. Imo warto czekać, warto śledzić. Gra będzie na Abonament.
Pozdro

Polecam wowa, to jest na ten moment chyba najbardziej casualowe mmorpg, ma bardzo łatwy próg wejścia. Prawie endgameowe itemy lecą ci praktycznie z większości aktywności jakie są. Wiec nie ma tam takiego czegoś, że nowy gracz się nie przebije. Teraz jest dobry moment do powrotu ponieważ jest darmowy boost do expa z powodu pandemii i lvlowanie trwa bardzo krótko. Pograsz chwile, poznasz mechaniki i nie będzie problemu żeby dostać się na raidy czy mityczne dungi.

A gdzie on napisał, że szuka “Casual’owej” gry? lol kurna ludzie czytajcie poprzednie posty zanim coś napiszecie…gość szuka Mmorpg nastawionego na PvP a ty mu polecasz WoW’a?
Proszę cię hahahaha :rofl: :rofl: :rofl:

powiem Ci ze jeśli chodzi o lost ark to gram teraz w "zangielszczona " wersje RU i jest na prawde spoko , zero lagow itd wiec mozna pograc smiało , dzieki za wypowiedz wezme pod uwage

Ta, on też się w nią nagrał, dlatego czeka na europejską wersję. Której i tak się nie doczekamy. ;p

A skoro lubisz starsze tytuły, to dlaczego nie Silkroad na serwerze Electus?
Na ten moment serwer ma 6991/9000 zapchanej pojemności. W niektóre dni dobija do limitu, nie znam bardziej obleganego serwera, a te wszystkie, co wiszą na topkach i żebrają o głosy - z Origin na czele - są o kant…
Sama gram w różne tytuły, Perfect World na serwerze Evolved, gdzie PK/mass PVP ma się dobrze, a nawet rewelacyjnie, Jade Dynasty na Forsakenie, Silkroad Electus oczywiście, no i przymierzam się do Neverwinter Classica.

Jak już chcesz pokazać w wowie że jestes pro to nie grasz 2v2 tylko 3v3 bo tak jest balansowana gra

1lajk

Ogólnie Albion Online wpasowałby się świetnie w to co szukasz - Jeden wielki świat z masowym PvP z niewielką ilością safe zone.

Ja sobie gram w życie i jednym okiem spoglądam na Elyona i Ashes of Creation.

Również polecę Albion Online, który idealnie wpisuje się w twój opis. Masa ludzi, większość contentu to PvP, dużo nowych osób, które zaczęły grać na kwarantannie.

WoW Classic. Retail dla nowego gracza faktycznie może być nudny.

Że jak? XD nudny retail? A co wy na tym classicu robicie? Explorera i loremastera bo nic po za raidami łatwymi jak poranna kupka nie ma do roboty xd

No właśnie widać kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem. Powiedziałem, że wow jest casualowy ponieważ autor postu ma obiekcje co do progresu jaki robi się w grze. Weź się zastanów 2 razy zanim coś napiszesz. I pvp w wowie jest na wysokim poziomie, są nawet turnieje esportowe, każda klasa jest viable, masz kilka trybów gry, nie ma się do czego przyczepić

A teraz zacytuj mi fragment o:

Bo ja widzę tylko to:

Nie widzę ani słowa o “progresie” gra go po prostu nudzi zazwyczaj po godzince i akurat mu się nie dziwię, bo pierwsze lokacje w wow’ie są okropne i zanim dotrzesz do mapek z Legionu czy BfA które są względnie ładne (jak na standardy wow’a) to trzeba patrzeć na te okropności i wykonywać mega nudne powtarzalne Questy które ok może i w innych grach również występują, ale w innych grach przynajmniej jest na co popatrzeć.
Co do PvP nie wiem jak autor postu, ale ja jako PvP rozumiem Open PvP a takie w WoW’ie nie występuję odkąd wprowadzili War Mode (bo biega na tym bardzo mało osób) i to śmieszne nie pamiętam jak to się nazywa “dobieranie” graczy na serwerze. Nieraz grając miałem tak, że biegnę sobie widzę typa, myślę zabije go a on mi normalnie znika przed oczami, bo nie wiem wszedłem na inny obszar mapy czy coś i gra / serwer doszedł do wniosku, że go zabierze na bardziej zaludniony “channel”
Dziękuję dobranoc.

No nie, bo ziomek twierdzi inaczej xD

:rofl: :rofl: :rofl:

Koleżko, pograj w warhammer online. Gra nastawiona głównie na pvp, masz sporo różnych klas postaci, buildow I ras do tego gra w to całkiem sporo ludzi.

Jak chcesz normalnej gry i przeokazji doświadczyć mocno średniego PVP ale jednak rozpierdalającego inne gierki z gatunku (te które mają coś do powiedzenia) to go World of Warcraft
Oczywiście wybieramy z topki bo nie będe ci poleciał jakiegoś kapiszona 100 online P2W half browser bo fajne pvp.

“wowa próbowałem ale sądzę że nowy gracz nie ma tam żadnej siły przebicia” właśnie ten fragment mówi dosłownie o tym, że autor ma obiekcje co do rozpoczęcia gry. Open pvp właśnie od wprowadzenia warmode istnieje, większość graczy siedzi na warmodzie, wystarczy spojrzeć na wyszukiwarkę grup, gdzie zdecydowana większość to gracze “wm on”, samo granie na tym trybie daje dodatkowe benfity w postaci przedmiotów. Postać ci znika tylko i wyłącznie w momencie kiedy ktoś wchodzi do party. Nigdy nie miałem sytuacji, że ktoś kogo chciałem zabić mi zniknął, więc nie wiem o czym piszesz. Autor nigdzie nie napisał o open pvp, więc nie wiem jakim cudem mogłeś zinterpretować to, że autor szuka takiej gry. Sam się gubisz w swoich argumentach i na siłę się przyczepiasz. Jeżeli nie masz nic ciekawego do wniesienia i tylko chcesz się kłócić to lepiej nic nie pisz.