Pisałem w innym wątku o grach do Coopa, które wypróbowałem i działają świetnie, a przy okazji myślę, że spełniają wasze oczekiwania. Dorzuciłbym tu jeszcze gry MOBA jak League of Legends czy Dota. Niektórzy nie lubią, ja do tej pory pałam miłością do LoLa, za wszystko co dobre i złe
~~
Z gier typowo solo/coop.
- Spróbujcie Dauntlessa, który jest darmowy, lub Monster Huntera, który jest lepszy niż poprzednik (moim zdaniem), bardziej rozbudowany ale i płatny. Oba świetne, zarówno solo, jak i w coop. W Dauntlessa jakiś czasem grałem nawet z żoną i pomimo, że jest wybredna, to się jej podobał.
- Ponad to genialny jest Hunt: Showdown, solo jak i coop. To takie połączenie pvevp. Trochę survival, trochę strzelanka, trochę skradanka. Klimat w tej grze wylewa się z ekranu.
- GTA 5 / RDR 2. Cóż rzec. Według mnie gry rock* to klasa sama w sobie, pomimo różnych niedociągnięć obecnie best of the best.
- No Man Sky. Osobiście wole w to grać solo, ale gra świetna. Jeśli budowanie i eksploracja wam nie przeszkadza.
Z HNS-ów.
- Poe, klasa, jeśli macie tone czase. D3, idealne dla casualowego grania.
- Tuż, tuż jest Lost Ark na horyzoncie. Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu. Kiedy na…sz to czuć, że na…sz Dungi, PVP, wszystko cacy.
- Również do rozważenia na przyszłość (jak Lost Ark) jest Last Epoch, grać już można, tylko solo, jeszcze nie wprowadzili coopa, niemniej gra całkiem fajna.
Z strategii.
- Wiadomo, StarCraft 2, klasyka i obecnie najlepszy AAA RTS.
- Satisfactory, można sobie pobudować razem, jeśli lubicie czasem porobić coś innego niż mordowanie ludzi/powtorków.
- Civilizacja 5/6, jak dla mnie najlepszy 4X, choć Stellaris jest niedaleko w tyle i również dostarcza mnóstwa godzin zabawy.
Z “minigier”/napieprzanek
- Brawlhalla. Świetne na krótkie posiedzenia i kupa zabawy imo.
Z strzelanek.
Nie przepadam za tym typem gier, niemniej wypróbowałem wszystkie poniższe i potrafię docenić, że są na prawdę dobre, szczególnie w coop.
Warframe, Destiny 2, Payday 2, Counter Strike GO.