T ES:Skyrim - wrażenia

Witam!

Zapewne większość z Was jest już w posiadaniu pudełka z grą, oraz rozpoczęło swoją przygodę w surowym świecie Skyrim. I jak wrażenia? Co Wam się podoba, a co nie przypadło Wam do gustu? Żałujecie wydanych pieniędzy, czy jesteście usatysfakcjonowani z zakupu?

Mi osobiscie gra się bardzo podoba. Urzekł mnie surowy klimat oraz finishery, które wyglądają bardzo widowiskowo. Z fabułą również jest nie najgorzej. Grafika stoi na wysokim poziomie a oprawa muzyczna wymiata.

Dobra, teraz Wasza kolej. Czekam na Wasze opinie ;)

A jest multi w tym Skyrim? Jeśli nie, to żałowałbym wydanej kasy.

Multi nie ma, a szkoda. Nie obraziłbym się, gdyby dali mi możliwość kooperacji z kumplami.

To może kiedyś pobiorę za darmo i przekonam się. W Morrowinda jak i w Obliviona grałem, cudne gry, tak i myślę, że zagram w Skyrim. Nadal jest system skillowania i fizyka?

PS: Nie obraź się, ale gry w których nie ma multi, chociażby kooperacji to wywalenie pieniędzy w błoto.

Rozumiem, że nie wszystkich stać na oryginalne gry i nie mam pretensji o to do nikogo.

System rozwijania umiejętności nie zmienił się: bijesz bronią 1h - zwiększa Ci się skill do broni 1h itp. A fizyka działa teraz o wiele lepiej.

eeee nie zagadzam sie z tym pobiore to piractwo takie gry jak wlasnie TES czy oblivion warte sa ceny

Heh... TES, to ,,The Elder Scrolls", a Oblivion się do tej serii zalicza. Używaj przecinków i kropek w odpowiednich miejscach, a nikt nie będzie miał problemów z odczytaniem twoich postów.

Mnie się podoba tak samo jaki oblivilion ,bardzo ciekawa fabuła i ten interfejs i styl gry ... Miodzio ;)

Jutro będę miał więc przetestuje, nie mogę się doczekać! Oblivion był bardzo kochany i przejście z pobocznymi zadaniami nie nudziło mnie.

Mnie się Oblivon nie podobał, za to Morrowind...cudo :)

widzę niektórzy uważają że jeśli ktoś pobiera to go nie stać mnie to tam szkoda wydać na gre w której jest sam singiel a gra jest taka 7,5/10

a grał ktoś w wersje na xbox 360 czymś sie różnią do ps3 ??

Chyba jedynie oprawą graficzną.

@Eustachy, czyli kiedyś, jak 98% gier miało tylko tryb sinle-player, to nie opłacało się ich kupować, dobrze rozumiem?

Jako że grałem w we wszystkie Tes'y po kilkanaście godzin (oprócz najnowszego skyrima gdyż ludzi mnie nabieranie ludzi w to samo czyli nowe tereny, kilka nowych grafik przedmiotów i postaci etc i fakt iż nie posiadam gotówki by grę kupić) to pragnę zaznaczyć iż na steamie gra jest przebojem! Pułap osób grających dziś w skyrima zarejestrowanego na platformie steam osiągnęło 230,117 graczy. Jako ciekawostkę powiem że nawet Team Fortress 2 gdy przeszedł na f2p nie przekroczył wyniku 100tyś graczy a dotyczy to wersji PC i PS3 więc wynik jest raczej imponujący. Osobiście jestem użytkownikiem steam od 3 lat i nigdy nie widziałem aż takiego wysokiego wyniku, co wychodzi na to że coś w tej grze jest i aż kusi by kołować na "upartego" kopię gry;)

Gra posiada tylko single player....a co by działo się w multi/coop?:D

Pozdrawiam

No wlasnie tu jest problem. Ale z tego co wiem gra zawsze byla otwarta na modowanie, wiec moze zrobia coopa :D. Co do gry, moj Skyrim sie sciaga ale gralem troche u koleszki ktory jest fanem tej serii. Graficznie raz wyglada mega fajnie a innym razem troche gorzej. nie wiem czy sie przypatrzyliscie ale sa tereny gdzie textury wygladaja swietnie a sa tereny gdzie textury wygladaja gorzej. Twarze postaci sa ok, ale bez rewelacji. Muzyka jest fajna(to im wyszlo). Podoba mi sie strasznie interface(szczegolnie z tym ukladem gwiazd) i fizyka tez jest ok. Czuc ze nasz miecz zatrzymuje sie na przeciwniku, a nie machamy gdzies przez niego(znaczy to dopiero poczatek gry... nie wiem jak z mieczami dwurecznymi). Klimatycznie tez mi sie podoba. Za to fabularnie.... nie wiem dla mnie Bethesda zawsze robila slabe gry jak mowa o fabule. Nawet Fallout 3 fabularnie ssal. Ale za to jak F3: New Vegas zlecili ludziom on Neverwintera bylo juz bardzo ok. :)

Witam!

Zapewne większość z Was jest już w posiadaniu pudełka z grą, oraz rozpoczęło swoją przygodę w surowym świecie Skyrim. I jak wrażenia? Co Wam się podoba, a co nie przypadło Wam do gustu? Żałujecie wydanych pieniędzy, czy jesteście usatysfakcjonowani z zakupu?

Mi osobiscie gra się bardzo podoba. Urzekł mnie surowy klimat oraz finishery, które wyglądają bardzo widowiskowo. Z fabułą również jest nie najgorzej. Grafika stoi na wysokim poziomie a oprawa muzyczna wymiata.

Dobra, teraz Wasza kolej. Czekam na Wasze opinie ;)