Tabela z populacja w grach

Witam, wpadłem na taki pomysł, aby sporządzić tabelę, wykres lub coś podobnego z populacją graczy w danej grze (rozumiem, że nie jest możliwe określenie tego w 100%). Mam świadomość tego, iż to będzie czasochłonne, lecz wg. mnie pomocne. Można by się zorientować czy warto w dany tytuł zagrać.

Czy jest to w ogóle możliwe?

Zamiast tabel/wykresów etc. można by użyć czegoś takiego:

-powodzenia z wbiciem na server

-bardzo wysokie zaludnienie

-wysokie zaludnienie

-średnie zaludnienie

-mało widoczne zaludnienie

-to raczej Single Player, a nie MMO

Daną tabelę lub cokolwiek miałoby to być można by odświeżać co 2/3 miesiące.

P.s jeśli już coś podobnego było, lub jest, to przepraszam, ale nie zauważyłem.

Czasochłonne? Hmm... gdyby zebrać do kupy informacje o zarejestrowanych użytkownikach, które w dodatku byłyby rzetelne to na pewno trudne by nie było. Tylko pomyśl, skąd takie info weźmiesz. Może w każdej grze będziesz podbijał na serwer i liczył co 3 miesiące wszystkich graczy we wszystkich lokacjach albo pisał do supportu o przeciętną ilość graczy? Poza tym, stan serwera w każdej grze się zmienia zależnie od godziny, pory roku (np. wakacje), update'ów i "zabocenia". Według mnie pomysł jak na razie średnio możliwy do zrealizowania, ponieważ te wykresy i tak nie odzwierciedlały by realnego stanu serwerów.

Ale powodzenia życzę ; )

Jestem za! Właśnie teraz zagrał bym w jakieś MMO i zebrał ekipe, ale niestety już ściągałem kilka tytułów i okazał się Single Player'em.

Popieram. Pomysł Ciekawy. Co więcej ja proponowałbym aby prócz aktualnej listy mmorpg, pojawiła się kolejna właśnie z takimi oto informacjami jak np: grafika, grywalność, typ, klimat (sci-fi, fantasy) oraz ocena graczy. Aktualnie ciężko się zorientować co jest w miarę a co naprawdę słabe.

Na MMOHut coś takiego mająwięc czemu mamy być gorsi? :D

Pomysł dobry ale ktoś co jakiś czas będzie musiał sprawdzać wszystkie mmo.

A nie było czasami poprzednio takiego pomysłu na forum? (*coś mu świta* :D)

W każdym bądź razie też jestem na tak, aczkolwiek jeśli chodzi o ten cały wykres "populacji" to samo w sobie wyjdzie po prostu średnio, ale jakby tak zrobić taką dużą tabelkę z listą gier i kolumnami:

Metoda płatności (F2P, B2P, Abonament itd.)

Klimat (Postapokaliptyczny, Fantasy, Sci-Fi etc.)

Typ (Europejski, Azjatycki, Skandynawski itp.)

Dynamika (od 0-10)

Grafika (od 0-10)

Przeciętna ilość osób na serwer/podserwer/kanał (i tu napisana np. średnia z tygodnia)

Dopracowanie i interfejs (0-10)

Obsługa Techniczna (0-10)

Audio (0-10)

Fabuła (Questy [___________________________] Grind )

Ocena Użytkowników: np. od 0-6 i średnia by była wyliczona.

Myślę, że przy wspólnej pomocy wielu użytkowników dałoby radę w przeciągu miesiąca walnąć porządną taką listę, którą można by było sortować według kategorii i na pewno ograniczyło by to ilość tematów w Szukam MMO : )

Ale najtrudniej by było z tą ilością osób, jakby nie było...

Zrobiłem takie połączenie postów Yell'a i Xaorus'a, mam nadzieję, że się podoba. Jakbyście się zdecydowali to mogę pomóc przy realizacji tego projektu.

Witam, wpadłem na taki pomysł, aby sporządzić tabelę, wykres lub coś podobnego z populacją graczy w danej grze (rozumiem, że nie jest możliwe określenie tego w 100%). Mam świadomość tego, iż to będzie czasochłonne, lecz wg. mnie pomocne. Można by się zorientować czy warto w dany tytuł zagrać.

Czy jest to w ogóle możliwe?

Zamiast tabel/wykresów etc. można by użyć czegoś takiego:

-powodzenia z wbiciem na server

-bardzo wysokie zaludnienie

-wysokie zaludnienie

-średnie zaludnienie

-mało widoczne zaludnienie

-to raczej Single Player, a nie MMO

Daną tabelę lub cokolwiek miałoby to być można by odświeżać co 2/3 miesiące.

P.s jeśli już coś podobnego było, lub jest, to przepraszam, ale nie zauważyłem.