Tablet 300-800 zł

Witam, szukam tabletu w kwocie 300-800 zł, najlepiej 7 cali (10 to za dużo). Będzie służył do przeglądania internetu i oglądania filmów w HD (720).

Ostatnio (a z pół roku temu) sam szukałem właśnie takiego tabletu. Wybór padł na AINOL ELF2. Teraz wyszło w ciul nowych ainoli i muszę przyznać, że w tym zakresie cenowym są za***iste. Przykładowo AINOL VENUS. Do kupienia za 500zł, a ma IPS,a 7', 4x1,5ghz, 1gb ram i 16gb wewnętrznej..

Ja bym jednak trochę dorzucił i wziął Nexusa 7

http://allegro.pl/ta...3246454159.html

Można jeszcze taniej na allegro znaleźć. Bezapelacyjnie najlepszy tablet wśród 7 cali i w cenie do 900zł ;), ekran 1280x800 więc oglądanie filmów 720p to istna frajda, bezpośrednie aktualizacje systemu Googla, łatka wychodzi dziś i masz ją na drugi dzień :D, kolejna sprawa to aksamitnie czysty system, bez żadnych nakładek producentów, które jedynie spowalniają działanie systemu, a i jak się nudzisz gdzieś w pociągu to i w za***iste gierki pograsz na najwyższych detalach, Tegra 3 i 4 rdzenie jednak swoje dają (ja mam na tablecie zainstalowane Wild Blood, GTA III, GTA: VC, Dead Trigger, Batmana i wszystkie chodzą za***iście). Ja mam wersję 32GB z 3G. Jedyna wada to brak slotu kart SD, nie wiem, czy to ma dla Ciebie jakieś znaczenie.

Ja mam AINOL Novo 7 Flame i jestem zadowolony ; ) Bardzo przyjemny sprzęt do oglądania jakiś streamów kiedy wolisz poleżeć w łóżku niż siedzieć przed kompem. ; )

Ja bym jednak trochę dorzucił i wziął Nexusa 7

Ten który ja podałem jest parę stówek tańszy, specyfikacja taka sama, a nawet lepsza bo proc 4x1.5 z tym, że to nie tegra..

No i też Nexus z pewnością będzie mieć większą kompatybilność wśród gier, aplikacji itd..

Ten który ja podałem jest parę stówek tańszy, specyfikacja taka sama, a nawet lepsza bo proc 4x1.5 z tym, że to nie tegra..No i też Nexus z pewnością będzie mieć większą kompatybilność wśród gier, aplikacji itd..

No nie lepsza, Tegra 3 to może 1.3GHz, jednak tak jak w przypadku amd i intela, wydajność rdzeń do rdzenia wypada na korzyść Tegry, poza tym Nexus ma niezły potencjał OC, można nawet bez większej spiny do 1.5GHz podkręcić i działa jeszcze szybciej. Dodatkowo Tegra posiada 5ty procesor, który uaktywnia się, gdy nic na tablecie nie robisz, a masz go włączonego, wtedy tablet spala gdzieś 0.2% baterii na godzinę :). Należy też jednak zadać sobie pytanie, czy założyciel tematu wykorzysta pełny potencjał Nexusa, jeżeli nie, to chyba nie warto dopłacać :). Druga sprawa to kolejna aktualizacja Googla ma dodać to, że system będzie obsługiwał nową wersję OpenGLa ES 3.0, ale jak ktoś nie gra na tablecie to raczej mu to za dużo nie da :), a ja na wykładach lubię popykać, bo niektóre są obowiązkowe, a nudne :), a te Ainoly, Szajsungi itd., będą musiały czekać na kolejne aktualizacje.

Poza tym, być może mylnie, ale nie ufam chińskim producentom sprzętu, już wiele razy się na nich przejechałem (wiem, że Nexusy jak wszystko inne jest produkowane w chinach, ale przynajmniej producent nie jest chiński i jest ten pewny komfort psychiczny :D)

A powiedzmy że wydał bym to 1000 zł na tablet, Nexus to najlepszy wybór czy znajdę coś jeszcze lepszego? Będę na nim oglądał praktycznie tylko filmy i przeglądał internet a grał sporadycznie dla zabicia nudy ponieważ pozwala mi na to mój telefon. Musi mieć 7 cali bo taki wydaje mi się łatwy w transporcie. Bateria też musi długo trzymać. Chyba że do takich rzeczy nie opłaca mi się kupować tabletu za tak dużą kwotę?

Jeżeli miałbyś te 1000zł to nie ma lepszego tabletu w tej kategorii niż Nexus 7 (za 999zł masz wersje 32 gb). Jednak patrząc na twoje wymagania sądzę że kupno takiego sprzętu to strata pieniędzy O wiele taniej można kupić porządny tablet który spełni twoje wymagania. Co do Ainoli i innych chinoli, to mimo dobrym stosunku ceny do parametrów to kupowanie ich to tak jak kupić kota w worku. Naprawdę nie warto tracić nerwów gdy twój upragniony sprzęt okaże się że nie działa lub ma inną poważną wadę, a to niestety zdarza się i to nawet często. Wadliwy produkt trzeba wtedy wysłać na gwarancję co może potrwać całkiem długo. Ja osobiście pół roku temu zdecydowałem się na Prestigio Multipad 7 Pro Duo (http://www.tabletowo.pl/2013/01/19/recenzja-tabletu-prestigio-multipad-7-0-pro-duo-pmp5570c/). I osobiście Ci go polecam, jest to budżetowy tablet który nie ma równych w swojej kategorii. Z osobistych doświadczeń powiem że jest naprawdę solidnym i wielofunkcyjnym urządzeniem na którym bezproblemowo gram we wszystkie tytuły. Co za tym idzie przeglądanie internetu czy oglądanie filmu będzie czystą przyjemnością. Żeby nie przesłodzić powiem też o minusach które mi się rzuciły w oczy, po pierwsze bez zakupu karty sd się nie obejdzie bo 8 gb z czego troche zajmuje android to żart a po drugie grzanie się go w czasie ładowania zmniejsza komfort użytkowania. Podsumowując wydaje mi się że Nexus 7 to zdecydowana przesada gdy można kupić tańszy sprzęt nie odbiegający komfortem użytkowania czy funkcjonalnością.

Witam, szukam tabletu w kwocie 300-800 zł, najlepiej 7 cali (10 to za dużo). Będzie służył do przeglądania internetu i oglądania filmów w HD (720).