Tablet czy PSP?

Witam

Co lepiej wziąść?

Miałbym do wyboru kupić Tableta jakiegoś używanego do 300zł lub PSP3004 używke do 300zł.

Widze i na PSP3004 już gier się nie robi a Android idzie w przód. Już jest VC na niego.

PSP :

-używałbym dość często, codziennie po 2h+ (w autobusie, na dworcu, w szkole) pewnie

-jest dużo gier, które bezproblemu można "pobrać" więc chyba bym się nie znudził

-nie trzeba jeździć palcami po ekranie

-minusem może być grafika i brak 2 gałki

TABLET :

-używałbym też często, czy to do filmów na necie/przeglądania neta czy gier

-niby do filmów i przeglądania neta mam tela z Andkiem lecz ma zbyt słaby procek na te lepsze gry i Flasha

-gry co chwile wychodzą więc nie muszę się martwić, że mi kiedyś braknie tytułów

-dużym plusem jest tu to, że będe mógł grać w różne gry Mmo na urządzenia mobilne

Proszę mi co podpowiedzieć co lepiej brać. Nie ma mowy o dozbieraniu kasy na coś lepszego.

W tej kategorii cenowej radze jednak PSP. Bo tablet obecnie bez 1 Gb ramu nie działa płynnie, a trudno taki za 300 zł dostać. Jeśli chcesz się bawić w gejming na tabletach to popatrz czy mają tegrę (minimum 2).

Na psp nie wychodzą już praktycznie gry, na tablety ciągle, tylko jedynym minusem jest to, że ciągle wymagania rosną.

hah widze że masz taką samą sytuację jak ja :D wiesz dam ci rade zbieraj kase zbieraj zbieraj aż dozbierasz :D zobacz to http://allegro.pl/no...3657405094.html mi się podoba :D MA ŚWIETNĄ SPECYFIKACJĘ :D

a tak do tematu no to jednak ja radze tableta znajdz coś za 300 zł ale minimum 1Gb ram

Może i na psp gry już nie wychodzą, ale obecna baza jest ogromna, do tego emulator gier z ps1, gba i snes'a. Osobiście polecam dozbierać troche kasy na psp vite, 500zł używana, 750zł nowa. Do tego zbliżają się Święta a z nimi mnóstwo promocji.

No właśnie. Może w święta przytulisz trochę gotówki od rodziny? Vita wydaje się bardzo ciekawą opcją. Może po gwiazdce starczyłoby na lepszy tablet? Ogólnie chyba lepiej poczekać i dozbierać pieniążki. Takie jest moje zdanie.

Kupowanie na szybko to tylko PSP. Za tą cenę masz bazę gier, których przegranie zajmie ci kilka lat.

Dobry tablet, na którym mógłbyś sobie pograć, to wydatek o wiele większy niż PSP3004. Mając i tableta i PSP o wiele bardziej korzystam z PSP, bowiem gry są całkiem dobre a graficznie najgorzej stoją jedynie te starsze gierki , oraz jakieś przerobione z anime. Ażeby nie rzucać słów na wiatr polecam sobie obejrzeć na youtube jakieś trailery albo opening do Dissidi, Crisis Core albo Lords of Arcana. Tablet też jest w deche, ale ma ten jeden swój problem, że jest paćkany palcem ciągle czego nie lubie, i chyba założyciel tematu też nie. PSP zakupiłem do gier jrpg i nie zawiodłem się, jeżeli nie masz specyfikacji, to polecałbym poczekać na przeceny tabletów i wybrać tableta, ale z drugiej strony PSP to ciągle dobry zakup. Gier nowych na psp nie wydają, ale baza z jaką będziesz miał styczność zapewnią ci rozrywkę na pare lat jeśli chciałbyś zagrać we wszystkie wartościowe tytuły.

nie polecam psp vity za droga i nie polecam tableta

a co do tego wszystkiego chcesz kup sobie psp :) możesz zawsze ściagnąć filmy lub anime jeśli oglądasz i wrzucić na psp a co do gier jest dużo dobrych są też takie które nie mają końca ;) np tekken możesz zawsze odpalic i ponaparzać przez godzinke lub jakąś wyścigową. osobiście mam psp 1001 chyba albo 1003 mogłem kupić sobie psp 30xx ale wolę cięższą wersje ładuje sie może troche dłużej niż nowsze ale działa tak samo :) ogólnie polecam ci psp

hah widze że masz taką samą sytuację jak ja wiesz dam ci rade zbieraj kase zbieraj zbieraj aż dozbierasz zobacz to http://allegro.pl/no...3657405094.html mi się podoba MA ŚWIETNĄ SPECYFIKACJĘ

Może i jest z super specyfikacją, jednak nie brałbym go z powodu małego zainteresowania konsolką, więc nie wiadomo jaka będzie jej przyszłość. Jest bardzo podobna do PS Vita, i właśnie ją Ci polecam. Sam zbieram na PS Vitę, ma WiFi oraz jak wybierzesz model 3G będziesz bez problemu gadał wszedzie przez skype'a itp. Pozdrawiam

Zdecyduje się na zwykłe PSP 3004.

Gier masa a za małą kwotę się kupi w dobrym stanie.

Dzięki za pomoc.

PsP Vita według mnie jest bardziej pod bogaczy, którym nie jestem więc...

Na twoim miejscu bym wziął PSP. Gier dużo. I to dobrych gier.Gry na androida jakie są takie są. Mam telefon z androidem i nie ma za wielu tytułów interesujących jak dla mnie. A na psp i to jeszcze przerobione to masz wielkie pole do manewru. No ale filmy na tablecie lepiej się ogląda. Ciężka sprawa:D

Witam

Co lepiej wziąść?

Miałbym do wyboru kupić Tableta jakiegoś używanego do 300zł lub PSP3004 używke do 300zł.

Widze i na PSP3004 już gier się nie robi a Android idzie w przód. Już jest VC na niego.

PSP :

-używałbym dość często, codziennie po 2h+ (w autobusie, na dworcu, w szkole) pewnie

-jest dużo gier, które bezproblemu można "pobrać" więc chyba bym się nie znudził

-nie trzeba jeździć palcami po ekranie

-minusem może być grafika i brak 2 gałki

TABLET :

-używałbym też często, czy to do filmów na necie/przeglądania neta czy gier

-niby do filmów i przeglądania neta mam tela z Andkiem lecz ma zbyt słaby procek na te lepsze gry i Flasha

-gry co chwile wychodzą więc nie muszę się martwić, że mi kiedyś braknie tytułów

-dużym plusem jest tu to, że będe mógł grać w różne gry Mmo na urządzenia mobilne

Proszę mi co podpowiedzieć co lepiej brać. Nie ma mowy o dozbieraniu kasy na coś lepszego.