Tablet dla dzieciaka

Cześć. Jutro są mikołajki a moi rodzice uparli się aby kupić mojemu 5 letniemu bratu jakiś tablet do 250zł. W sklepach NEONET itp przewijają się marki Manta, Apollo itp. Czy jest opcja, że na tych "sprzętach" ruszą jakieś gry 3d? Szukam opinii osób posiadających tego typu tablety. Zależy mi na tym, żeby nie wywalić pieniędzy totalnie w błoto a dać bratu odrobinę zabawy. Cena 250 jest i tak górnolotna, więc nie chcę przekraczać tej kwoty. Pozdrawiam i czekam na propozycje ciekawego tabletu do 200zł.

Xaorus, ja tablet nabywałem z jakieś pół roku temu.

W przedziale do 250 IMHO niema nic co raczej pozwoliłoby na jakiś większy fun z gier - specem nie jestem, ale grzebałem, grzebałem i nie znalazłem. Ponadto te bardzo tanie tablety (może za wyjątkiem Manty, kolega ma do "prac biurowych" i jest zadowolony) są zazwyczaj cholernie wadliwie (pod kątem mechanicznym - widziałem jak dziewczynie na uczelni z tygodniowego taba za 200 odpadły plecy z bebechami).

Ps. Pięcioletnie dziecko i tablet... za moich czasów to trzeba było własnoręcznie kijem w mrówki napier...

Ps2. U mnie ostatnio był zakup dla czterolatki, specjalny tablet dla dzieci - Goclever Genius 7 - i jeśli do celów edukacyjnych się podobnie spełnia, to niczego raczej poza podstawowymi grami nie odpali)

Tablet w tej cenie najczęściej ma jeden, słaby rdzeń i 512ram co skutkuje zerową wydajnością~ Może gdyby to nie był android, to miałoby to ręce i nogi, ale w przypadku tego systemu jedyne na co możesz liczyć, to mało wymagające gry/ przeglądanie internetu, czy coś.. Aczkolwiek i tak po jakimś czasie użytkowania trzeba będzie resetować soft, bo nie będzie się dało na nim nic zrobić. Tym bardziej jak dasz taką zabawkę dziecku.

Swoją drogą.. Tablet, naprawdę? Nie chce być niemiły, ale jest to bardzo olewcze podejście do dziecka - dać tablet, niech się uspokoi. Nie mam nic do tego, ale sam bym mocno protestował i starał się namówić na coś normalnego, żeby nie psuć oczu od małego + jakoś zaciekawić dzieciaka czymś.. "Normalnym".. Później wyrośnie wizard który lurkuje D:

Ja mam tego :

FunTab 10.1

I tak jakieś gry 3D ruszały, ale straszne spadki fpsów, poza tym po krótkim czasie użytkowania tablet masakrycznie zaczął lagować, korzystanie z przeglądarki stało się męką także nie polecam tabletów, szczególnie tanich. Nie lepiej dziecku kupić pegasusa od ruskich, niech się uczy historii gier a nie od razu na głęboką wodę?

Bo takie właśnie podejście, dawanie dziecku od małego wszystkiego, nowe technologię do rąk, to po prostu produkowanie niedojrzałych użytkowników w sieci i grach. Trzeba małymi kroczkami.

Powiedz rodzicom że takie podejście tworzy trolli i niesfornych graczy w sieci.

http://www.neonet.pl...r_terra_70.html

1 lepszy z neonet, firma robi tanie tablety i zła nie jest, przy okazji 1 gb ram i 2 rdzenie nie wygląda tak źle, podobno się grzeje, ale lepiej wybrać GO z 2 rdzeniami i 1gb niż mante z 1 rdzeniem i 512 ramu

co do prezentów dla małych dzieci, osobiście w tym roku zainwestowałem w gry planszowe, nie dla moich dzieci bo takowych nie posiadam ale dla chrześniaka, w przyszłości planuje mu zakupić magie i miecz

Nie lepiej 5 latkowi coś takiego http://allegro.pl/ga...3760570514.html ?

Tzn ja tam się nie znam na tym w co 5 letnie dzieci lubią grać, ale w tej cenie tablet do gier to troszkę nie teges. Te tanie, dwurdzeniowe tablety mają w 99% procek Rockchipa, który ma bardzo słabą wydajność.

A co do gier i dzieci, nie wiem skąd takie oburzenie, przecież nie chodzi o to, żeby dzieciaka usadowić na cały dzień przy grach. Gry świetnie rozwijają inteligencję(i są na to dowody), jak sobie taki dzieciak z godzinkę, max 2 dziennie w coś fajnego pogra to raczej na złe mu nie wyjdzie, a w pogodę taką jak dziś to ciężko, aby dziecko się na dworze bawiło, nie te czasy :)

Cześć. Jutro są mikołajki a moi rodzice uparli się aby kupić mojemu 5 letniemu bratu jakiś tablet do 250zł. W sklepach NEONET itp przewijają się marki Manta, Apollo itp. Czy jest opcja, że na tych "sprzętach" ruszą jakieś gry 3d? Szukam opinii osób posiadających tego typu tablety. Zależy mi na tym, żeby nie wywalić pieniędzy totalnie w błoto a dać bratu odrobinę zabawy. Cena 250 jest i tak górnolotna, więc nie chcę przekraczać tej kwoty. Pozdrawiam i czekam na propozycje ciekawego tabletu do 200zł.