Co do procesora, to i owszem są słabsze, ale mają więcej ramu, z perspektywy typowego janusza, to 1-2gb ramu różnicy w porównaniu do tych kilkunastu % max na procku to jest ogrom, oczywiście coś kosztem czegoś tak? Z tym że u ciebie nikt nie będzie grał w gierki full 3d na full detalu, a zakładam że jakieś candy crush sagi czy moze fortnite ktory zoptymalizowany jest nawet pod ziemniaka, do tego same przewijanie ekranu będzie płynniejsze, nie wspominając o przeglądarce czy yt.
Jeśli zaś chodzi o powystawowe sprzęty typu tablet czy telefon, to sprzedawca raczej nie ma nic do ukrycia, opis produktu zazwyczaj odzwierciedla stan sprzetu (z zewnątrz) w 100%, a czy działa jak nalezy to już po jednym dniu zweryfikujesz, jak nie spasuje to odeślesz, bo masz do tego prawo, z tym że raczej będzie wszystko ok, tak jak mówiłem mój pierwszy tablet (co prawda samsung), to był właśnie odnowiony, nie wiem, czy komus upadł i zbił się ekran, po czym wymienili na nowy i puścili taniej, nie wnikałem. Tablet kupiłem w 2014, w 2018 wymieniłem baterię na nową i odsprzedałem jako w pełni sprawny znajomemu, który zakładam cieszy się nim do tej pory.
Co do etui, to sprawdź wymiary tabletu, często bywa tak, że jeden jest takiej samej kategorii wagowej co drugi, jesli rzeczywiście cenowo i sprzetowo robi robotę, to mozna zrobić mały research.