*ten temat zawiera długą i smutną historię*
Zacznijmy od początku. Początek roku 2015, premiera Jurassic World: the game. Jedna z lepszych gier na androida i iOS, niestety posiadająca spore wymagania sprzętowe. Na siedem telefonów jakie mam/miałam tylko na jednym mogłam ją zainstalować. Pojawił się jednak pewien problem - za mało miejsca. Usunęłam wszystko co się tylko dało ale niestety bezskutecznie. Gra na start potrzebuje min. 500 MB, jednakże potem jej rozmiar wzrasta ponad 1 GB, a co gorsze nie da się jej przenieść na kartę SD.
No ale od czego mamy emulatory androida, prawda? Oczywiście w pierwszej kolejności biłam do drzwi Bluestacksa. Developerzy odpisali mi, że pracują właśnie nad tym by ta gra działała na ich emulatorze. Niestety, dokładnie wczoraj otrzymałam informacje, że jeśli twórcy gry - Ludia, im nie pomogą to nie będą wstanie nic zrobić. Próbowałam się z Ludia kontaktować już parę razy w tej sprawie, ale bezskutecznie, dlatego wątpię czy coś zdziałam.
Poszłam więc do developerów Andy, innego emulatora, którzy zaraz na wstępie rzekli "będzie działać jak przejdziemy na lollipop wersje, ale nie wiadomo kiedy to będzie". Wieść lepsza, ale niestety nie mogę w tą grę grać na lollipopie, nie będę może pisać dlaczego bo to inna, równie długa historia, a ta jest dostatecznie długa.
Jak zapewne wszyscy wiecie jestem kobietą, która wie czego chce, więc... *otwiera portfel i wysypuje z niego deszcz dolarów* kupię sobie tablet specjalnie by zagrać w tą grę, a co! Inni kupują crapowate konsolki dla poków to ja sobie kupię tableta!
Piszę ten temat abyście mi doradzili jakiego tableta zakupić. Na sam początek napiszę może wymagania gry;
- Wersja androida min 4.3 (nie lollipop!)
- Miejsca na tablecie na tyle dużo by się na nim zmieściła, więc na pewno więcej niż 2 GB.
- Tutaj link do aplikacji w Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ludia.jurassicworld&hl=pl
Chociaż mam deszcz dolarów to zależałoby mi na jak najtańszej opcji.(Niestety tysiakami nie będę rzucać) Tabletu raczej nie będę używać do niczego innego tylko do grania, możliwe, że też w inne gry, których emulatory aktualnie nie oganiają i prędko nie będą.