Tablet/Telefon

Witam.

Ostatnio mialem pare gorszych tygodni wiec chcialem umilic sobie zycie. Wczoraj dostalem wyplate i zastanawiam sie na co czesc tejze wyplaty przeznaczyc. Nigdy nie mialem Tableta/Tabletu ( nie jestem pewien formy tego wyrazu ) i zastanawia mnie czy warto? Co taki Tablet moze mi naprzyklad zaoferowac czego telefon nie moze? A jesli wlasnie bym sie juz na kupno tego zdecydowal to co polecacie? Cena max do 3 tysiecy zlotych. Kolejne pytanie to czy nie uwazacie ze inwestycja w lepszy telefon bylaby lepszym pomyslem? I wtedy takze prosze was o rady (Nie Iphone 6, mialem, nie przepadam). Zeby nie bylo ze nie podalem zadnych informacji, sprzet elektroniczny ma mi sluzyc jedynie do spedzenia milej czasu, typu sluchania muzyki/ogladania filmow i filmikow/grania no i siedzenia na facebooku gdy mam 3 godzinna przerwe miedzy jedna zmiana w pracy a druga lub gdy siedze w autobusie :P

Laczny budzet to 3 tysiace z hakiem, (bez oslony,futeralow,gwarancji) tego nie liczcie w budzecie to moge dokupic z dodatkowego budzetu :P )

P.S Nie bylem zbytnio pewien gdzie mam stworzyc ten temat, jesli zly dzial to prosze o przeniesienie.

Mvh Dave

Telefon: One Plus One. Za 1500 zł dorwiesz nową sztukę, która robi z flagowej konkurencji błoto a kosztuje połowę ceny. 5,5 cala to już phablet. Sporo miejsca na witryny internetowe, gry czy nawet filmy. Dodatkowo masz wszystko pod ręką i nie musisz rozdzielać funkcjonalności od praktyczności. Resztę pieniędzy możesz przeznaczyć na cokolwiek. Nie musisz od razu roztrwaniać wszystkiego.

Tylko gdzie moge dorwac takiego One plus One zeby mi dzialal spokojnie w Szwecji na abonamencie ? Poza tym powiedz mi jak mozesz co moze mi Tablet zaoferowac czego np telefon nie moze :P. Mialem juz kilka telefonow i malych i tych ''wiekszych'' i powiem ze te wieksze troche mnie denerwowaly bo nie pasowalo ladnie w dloni (samsung galaxy mega ), w kieszeni tez sie nie miescil a na dodatek jakos takos gigantyczny nie byl, dlatego pomyslalem ze skoro i tak bym musial trzymac w torbie to rownie dobrze moge jeszcze wiekszy kupic, czyli Tablet :P

Tylko gdzie moge dorwac takiego One plus One zeby mi dzialal spokojnie w Szwecji na abonamencie ? Poza tym powiedz mi jak mozesz co moze mi Tablet zaoferowac czego np telefon nie moze . Mialem juz kilka telefonow i malych i tych ''wiekszych'' i powiem ze te wieksze troche mnie denerwowaly bo nie pasowalo ladnie w dloni (samsung galaxy mega ), w kieszeni tez sie nie miescil a na dodatek jakos takos gigantyczny nie byl, dlatego pomyslalem ze skoro i tak bym musial trzymac w torbie to rownie dobrze moge jeszcze wiekszy kupic, czyli Tablet

nie wiem po co ci tak drogi telefon ale do polskiej dystrybucji wszedly zenfon 2 najmocniejszej wersji za 1499 zl

Zenfone 2 niby mocny a jednak ma w sobie sporo niedociagnieć. Pierwsza wersja miala duzo lepszy stosunek ceny do parametrow. Aparat 2 reklamowanej jako ideal do zdjec jest paskudny. One plus mozesz kupic prosto od dystybutora podczas dni wolnych od zaproszen. Telefon bedzie dzialal e kazdej sieci. Jesli chodzi o tablety. Te jako urzadzenia stricte multimedialne sprawdzaja sie ok ale przynajmniej ja nie umiem odnajdowac w korzystaniu z nich orzyjrmnosci. Ni to laptop ni telefon. Taki typowy bajer. Zdjecia ladnego tabletem nie zrobisz, nie zadzwonisz w ramach potrzeby. Typowe urzadzenie kanapowe od co. Jesli filmy i www interesuje Cie przede wszystkim to kup iPada. Przynajmniej zachowa wydajnosc dluzszy czas.

Tablety maga Ci zaoferować większą matrycę. Często też lepsza jakość dźwięku.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

nie wiem po co ci tak drogi telefon ale do polskiej dystrybucji wszedly zenfon 2 najmocniejszej wersji za 1499 zl

Niby nie jest potrzebny ale tak jak juz mowilem chodzi mi zwyczajnie o to zeby poszalec po prostu jako gadzet. Komputer high end mam z ktorego prawie nie korzytam bo bardzo czesto pracuje na jedna i pol zmiany dodatkowo mam wiele innych rzeczy na glowie i rzadko go odpalam, telefon HTC One mam, wczesniej mialem Iphone,samsung galaxy, wiec chcialem cos innego sproowac moze nawet cos z Windows OS albo jakis wlasnie taki dla mnie nieznany jak ''Zenfone''. Poza tym rzadko dzwonie i smsuje czesciej pisze na facebooku albo mailu dlatego az tak bardzo potrzebny mi telefon takze nie jest haha :). Po prostu tak jak mowilem koledzy mam budzet 3k ktory moge nawet rozciagnac do 4k a wy zaproponujcie mi cos serio bombowego, cos co mi umili wieczory i czas miedzy jedna zmiana a druga . Wiecie duzo aplikacji, dluga zywotnosc bateri, moze byc dobry aparat albo dobry dzwiek. Sami rozumiecie. ( A Laptopa nie chce bo AZ tyle miejsca to ja w torbie nie mam :) )

PS Ten One Plus One wyglada ciekawie nawet :)

Edit: Troche chaotycznie pisze jak mam szefa za plecami, przepraszam.

Jak tablet to tylko nvidia shield, jeśli masz karte graficzną gtx to pograsz na nim np w GTAV.

Dokładnie. Jeśli chodzi o tablety i szaleństwo to tylko Nvidia Shield. Nie ma lepszego tabletu na którym możesz dosłownie wszystko.

Jeżeli chodzi o telefon to polecam Oneplus One albo ewentualnie poczekać na Oneplus Two. Sam kupiłem ten telefonik nie tak dawno i jestem niezwykle zadowolony stosunkim jakości do ceny. Naprawdę solidny sprzęt za sensowne pieniądze. Nie wiem skąd się wzięło to 1500zł. Ja kupiłem na stronie firmowej za mniej niż 1300zł z wysyłką do Polski model 64GB, a 16GB można kupić za 1100.

Jeżeli chodzi o działanie abonamentu w Szwecji to nie martw się. Ten telefon nie ma simlocka i działa z każdą siecią. Po prostu wysyłają do Europy wersję Global z adapterem do gniazdka i wsio.

Telefon jest imho lepszym wyborem, bo mimo, że może nie zrobisz na nim wszystkiego to po prostu częściej go masz przy sobie niż tablet. Przynajmniej ja tak mam, że mimo iż tablet posiadam to najczęścij używam go jak jestem w domu/pracy albo na wyjeździe gdzieś. A jak poruszam się po mieście, spontaniczny wyjazd czy cokolwiek to telefon zawsze mam przy sobie.

A jeżeli myślisz mimo wszystko o tablecie to albo Nvidia Shield albo polecam też iPada Air 2. Wiem, że ludzie sceptycznie podchodzą do Apple (jestem jedną z tych osób i MacBooka czy iPhona pewnie nigdy nie kupię) ale Air 2 to naprawdę solidny tablet, duży wyświetlacz, lekki i osiągi ma naprawdę super.

Witam.

Ostatnio mialem pare gorszych tygodni wiec chcialem umilic sobie zycie. Wczoraj dostalem wyplate i zastanawiam sie na co czesc tejze wyplaty przeznaczyc. Nigdy nie mialem Tableta/Tabletu ( nie jestem pewien formy tego wyrazu ) i zastanawia mnie czy warto? Co taki Tablet moze mi naprzyklad zaoferowac czego telefon nie moze? A jesli wlasnie bym sie juz na kupno tego zdecydowal to co polecacie? Cena max do 3 tysiecy zlotych. Kolejne pytanie to czy nie uwazacie ze inwestycja w lepszy telefon bylaby lepszym pomyslem? I wtedy takze prosze was o rady (Nie Iphone 6, mialem, nie przepadam). Zeby nie bylo ze nie podalem zadnych informacji, sprzet elektroniczny ma mi sluzyc jedynie do spedzenia milej czasu, typu sluchania muzyki/ogladania filmow i filmikow/grania no i siedzenia na facebooku gdy mam 3 godzinna przerwe miedzy jedna zmiana w pracy a druga lub gdy siedze w autobusie :P

Laczny budzet to 3 tysiace z hakiem, (bez oslony,futeralow,gwarancji) tego nie liczcie w budzecie to moge dokupic z dodatkowego budzetu :P )

P.S Nie bylem zbytnio pewien gdzie mam stworzyc ten temat, jesli zly dzial to prosze o przeniesienie.

Mvh Dave