Tablety

Witam, orientuję się ktoś w tabletach? Które warto wziąć, na co patrzeć?

Ogólnie nie chciałem kupić jakiejś nie wiadomo jakiej maszyny. Głównie będę go używał do filmów/przeglądania internetu(tam są jakieś wejścia na usb czy karty od operatorów?)
Chciałbym głównie żeby się nie lagował przy dłuższym używaniu. Jeszcze nie do końca wiem w jakiej cenie ale jednak około 500zł to max choć wolałbym coś w granicach 300 no ale czasem lepiej dopłacić te 100zł i mieć coś o parametrach 50% lepszych ;)

Liczę na waszą pomoc!

Pytanie tylko czy chcesz tablet skierowany do filmów, bo jeśli tak to coś znajdę (Tablety do lepszych gier minimum 2000 zł).

Ostatnio chciałem sobie kupić Nvidia shield k1 a tu wycofana ze sprzedaży.

Gry mnie nie interesują za bardzo, głównie internet/filmy także jak się znasz to fajnie jakbyś coś podał :D

Ogólnie nie chciałem kupić jakiejś nie wiadomo jakiej maszyny. Głównie będę go używał do filmów/przeglądania internetu(tam są jakieś wejścia na usb czy karty od operatorów?)
Chciałbym głównie żeby się nie lagował przy dłuższym używaniu. Jeszcze nie do końca wiem w jakiej cenie ale jednak  około 500zł to max choć wolałbym coś w granicach 300 no ale czasem lepiej dopłacić te 100zł i mieć coś o parametrach 50% lepszych 
Liczę na waszą pomoc!

Ogólnie na każdym tablecie można filmy oglądać ...

Jednak twoim priorytetem jest żeby tablet miał więcej niż 1GB ramu do płynnego działania systemu Android nawet 2gb już za mało 3 byłoby super dobrej jakości ekran taki żeby Kąty widzenia były dobre FHD.....

Nie wiem poszukalbym chińczyka w tej cenie

Akurat mam na sprzedaż tablet. Chińczyk właśnie, z Windowsem i Androidem. Wystawiłem na OLX z nadzieją, że znajdzie się ktoś do odbioru osobistego. Jeśli byłbyś zainteresowany, wystawiłbym go na allegro i moglibyśmy dobić targu z jakąś wysyłką. Zostawiam linka i w razie czego zapraszam na PW :)

https://www.olx.pl/oferta/tablet-chuwi-vi8-dual-os-CID99-IDkTJ3O.html#19e6fa33d4

http://allegro.pl/tablet-nordvision-10-1-octacore-3g-4-32gb-2sim-cza-i6620914645.html

Co o tym myślicie?

@ajek wziął bym go, ale 8 cali to za mała rozdzielczość.

Najlepsza jest czysta ekstaza aczkolwiek nie które domieszki dają fajnego kopa. Odradzam tylko tych z dopalaczy :)

Najlepsza jest czysta ekstaza aczkolwiek nie które domieszki dają fajnego kopa. Odradzam tylko tych z dopalaczy 

Mitsubishi podobno spoko jest, ale nie o to mi chodziło ;)

Chciałbym głównie żeby się nie lagował przy dłuższym używaniu. Jeszcze nie do końca wiem w jakiej cenie ale jednak około 500zł to max choć wolałbym coś w granicach 300 no ale czasem lepiej dopłacić te 100zł i mieć coś o parametrach 50% lepszych ;)

Liczę na waszą pomoc!