Taekwondo - rozciąganie

siemka

Zacząłem uczęszczać na treningi Taekwondo i jak wiece tam wskazane jest być dobrze rozciągnietym dlatego chciałbym sie dowiedzieć czy znacie jakies naprawde dobre ćwiczenia rozciągające które dają dość dużo jeśli dziennie bede je stosował. A kolejne pytanie dotyczy dobrej rozgrzewki przed ćwieczeniami takimi jak pompki, brzuszki.

z góry dzięki za odpowiedzi.

Rozciągania ci nie powiem bo nie wiem ale rozgrzeweczkę oczywiście .

Robisz od 3 do 5 serii.

(Nie wiem jak wygląda u cb sytułacja, wiec jak nie będziesz dawał rady, bądz będzie ci za lekko to zmniejsz lub zwiększ poprzeczkę.)

Brzuszki 50 razy (3 serie wystarczą)

Pompki 40 razy (0d 3 do 5)

Nożyce po 30-50 ile dasz rady i jak najwięcej serii max 5

Miło widziane hantle, gryf.

A no i jak sztuki walki to się na pewno przyda twardy brzuch. Do tego najlepsza będzie 6 Weidera. Nie będę się rozpisywał na ten temat wystarczy, że wpiszesz w gogle.

Mam nadzieje, że pomogłem.

6 wejdera....nameczysz sie jak swinka ...a wystarczy brzuszki z udzerzaniem sie lokciami ....6 wejdera nie da ci wytrzymalosci na udzerzenia tylko wyglad;) a co do rozciagania :o malo Ci na treningach:|? chyba ze masz raz w tygyg trening.

Tu chodzi o rozgrzewke, a nie zameczenie sie. Mimo wszystko nawet przed pompkami i brzuszkami powinno sie robic cwiczenia rozgrzewajace. Nie pytaj tutaj tylko pogadaj z trenerem, a na pewno ci ladnie wszystko powie.

I od siebie dodam.

Rozumiem, że jest to Hydepark. Ale to forum jest praktycznie poświęcone o grach.

Jest sporo portali, for poświęconych tematyką o którą tobie chodzi.

I tam praktycznie otrzymasz odpowiedz w pełni zadowalającą.

A pomóc tobie nie pomogę, bo nigdy nie ćwiczyłem sztuk walk, ale pewnie rozgrzewki nie różnią się zbytnio od zwykłej gimnastyki rozciągającej przed treningiem.

siemka

Zacząłem uczęszczać na treningi Taekwondo i jak wiece tam wskazane jest być dobrze rozciągnietym dlatego chciałbym sie dowiedzieć czy znacie jakies naprawde dobre ćwiczenia rozciągające które dają dość dużo jeśli dziennie bede je stosował. A kolejne pytanie dotyczy dobrej rozgrzewki przed ćwieczeniami takimi jak pompki, brzuszki.

z góry dzięki za odpowiedzi.