Tajemniczy klient - praca

Witam, mam pytanko.

Na czym polegają zadania "tajemniczego klienta" - jest to praca że wcielamy się w klienta i robimy zakupy + zdajemy raport.

Chodzi o to że dostałem ową pracę i chciałbym się dowiedzieć od kogoś z was na czym polegają takowe zadania.

Z góry dziękuje.

Wydaje mi się, że najzwyczajniej masz robić zakupy w jakimś sklepie danej firmy (albo nawet nie zakupy, zależy od firmy), zapytać obsługę o jakiś dany produkt, złożyć reklamację, czy po prostu wejść w jakieś interakcje z obsługą sklepu, a później zdać raport z ich kompetencji, trafności odpowiedzi, chęci pomocy etc. Po prostu masz zbadać ich podejście do pracy bez ich wiedzy i zdać raport ich szefostwu.

No właśnie chodzi o to czy bym musiał się wykłócać na przykład. (nienawidzę tego) czy robić awanturę.

Hej. Jak kiedyś pracowałem w sklepie sportowym puma to czasem takich pracowników nam przysyłali żeby sprawdzili nasza widzę o towarze, jak obsługujemy klientów, czy dobrze jest dobrany wystrój sklepu, czy pracownicy chodzą w ubraniach i butach pumy, itd. Ogólnie chodziło o to jak reprezentujemy ich markę. Później przychodził raport z takiej niespodziewanej wizyty do naszego szefa i pisali mu co im się nie podoba, co jest na plus itd. Może to chodzi o coś takiego.

PS Oczywiście my o takim kliencie nie wiedzieliśmy wcześniej.

Dostałeś pracę i nie wiesz co masz robić?

Dostałeś pracę i nie wiesz co masz robić?

Ja bym to zwalił raczej na nieporadność życiową. Takie pytania zdaje się pracodawcy. To on płaci kasę. Jak powie Autorze, żebyś kupił batona i wyszedł to masz to zrobić. I niczego więcej. Po co pytasz się o to na forum, którego większa część nie podjęła nawet jeszcze swojej pierwszej pracy? Zacznij się zachowywać jak mężczyzna.

I żeby nie było że spamuję w temacie.

Powinieneś dostać jakiś arkusz z tym co masz sprawdzać i na co zwracać uwagę, do niego pożnie wpisujesz wszystko i wysyłasz.

Oczywiście wszystko w tajemnicy, przecież jesteś zwykłym klientem xD

@3x up

@2x up

Widzę dzieci kochają się wymądrzać. Pracy nie dostałem - tylko propozycję o pracę w owym zakresie. Dlatego zanim się zgodzę wolałem zapytać z nadzieją że odpowie mi normalna część forum, nie wy.

Poza tym w informacji dostałem "zlecienie wykonywanie zadań" i moje pytanie brzmi (napiszę wielkimi drukowanymi bo widzę że niektórzy czytać nie umieją) NA CZYM POLEGAJĄ OWE ZADANIA.

Dziękuje miłego wieczoru.

Ale za to boli wyszukiwanie w google...

http://www.perspecto.pl/Kim-jest-Tajemniczy-Klient-i-jak-wyglada-jego-praca-,artid247.html

Z tego co wiem - idziesz do danego sklepu, robisz to co Ci każa (kupno produktu, wypytanie o niego, składanie reklamacji, zmuszenie pracownika żeby sie wypowiedzial o produkcie - ogólne sprawdzenie kompetencji) bierzesz paragon i potem masz to jako dowód że byłeś + składasz opinie czy wszystko ok

Witam, mam pytanko.

Na czym polegają zadania "tajemniczego klienta" - jest to praca że wcielamy się w klienta i robimy zakupy + zdajemy raport.

Chodzi o to że dostałem ową pracę i chciałbym się dowiedzieć od kogoś z was na czym polegają takowe zadania.

Z góry dziękuje.