Ja ci mogę polecić Hellsing Ultimate ma 10 odc, ale 1-9 ma po 40-50min, a 10 1h
Także szukam - małe wymagania
Może D.Gray-Man o ile dobrze pamiętam pierwsza seria ma około 103 odcinków i teraz jest tworzona druga, pisałeś, że większość tasiemców już masz zaliczone więc pewnie Dragon ball też. Osobiście nie polecam Fairy Tail jeżeli nie oglądałeś bo jest słabe a ludzie się podniecają tym, że postacie żeńskie są ładnie narysowane ale to tylko moje zdanie. Z dłuższych seri to jest jeszcze Fullmetal Alchemist:Brotherhood bardzo fajne,i Gintama która może się wydawać jakąś parodią ale jak już autor zrobi arc na poważnie to aż chce się oglądać :P.
akurat Fairy Tail jest w mojej ocenie najlepszym anime jaki ogladałem, uwierz nie dla tego ze baby sa ladnie narysowane tylko pomysl, zachowanie bohaterów i jak i fabula sa wlasnie stylistycznie pode mnie, sa gusta i gusciki wiec dodam jeszcze ze jezeli tobie cos sie nie podoba nie oznacza to ze komus moze sie nie podobac, dajac rady, oraz cos polecajac musisz byc obiektywny, twoja obiektywnosc jest na poziomie guru ... wyszla krytyka ale co zrobisz denerwuja mnie tacy ludzie.
Przegladajac wszystkie strony jestem w stanie powiedziec ze jednak widzialem wszystkie tasiemce, plus widzialem wiekszosc shounenow a juz na pewno te warte ogladania. okruchy życia jakoś srednio mi sie podobaja ale może wezme się za to skoro nie zostało juz nic innego co podeszlo by pod moje glowne wymagania.
No i tutaj nie mogę się z tobą zgodzić ponieważ napisałem że jest to "tylko moje zdanie" również podkreśliłem, że osobiście go nie polecam a nie coś w stylu NIE OGLĄDAJ BO MI SIĘ NIE PODOBAŁO TO TOBIE TEŻ NA PEWNO więc następnym razem czytaj dokładnie co ktoś pisze a co do innych serii napisałem moje odczucia po ich pooglądaniu więc nie rozumiem twojego postu.
Taboo Tattoo - seria rozpoczęła się niedawno, można wygoglować i sprawdzić, może się spodoba
akurat Fairy Tail jest w mojej ocenie najlepszym anime jaki ogladałem, uwierz nie dla tego ze baby sa ladnie narysowane tylko pomysl, zachowanie bohaterów i jak i fabula sa wlasnie stylistycznie pode mnie, sa gusta i gusciki wiec dodam jeszcze ze jezeli tobie cos sie nie podoba nie oznacza to ze komus moze sie nie podobac, dajac rady, oraz cos polecajac musisz byc obiektywny, twoja obiektywnosc jest na poziomie guru ... wyszla krytyka ale co zrobisz denerwuja mnie tacy ludzie. Przegladajac wszystkie strony jestem w stanie powiedziec ze jednak widzialem wszystkie tasiemce, plus widzialem wiekszosc shounenow a juz na pewno te warte ogladania. okruchy życia jakoś srednio mi sie podobaja ale może wezme się za to skoro nie zostało juz nic innego co podeszlo by pod moje glowne wymagania.
Wiemy że zawsze znajdzie się jakiś obrońca więc dziękujemy za obronę panie mecenasie, a kolega dobrze napisał. Fairy Tail jest dla tych którzy mają za dużo czasu bo ani to anime zabawne ani fabuła nie jest porywająca. Nie mówiąc już o zaskakujących i nie przewidywalnych momentach typu "leje się z super typem ale tak mnie kopnął że wpadłem w cycki koleżanki" - oto kwintesencja tego anime
Z nowszych do obejrzenia polecam
Koutetsuou no Kabaneri
Bungou Stray Dogs
Witam panowie, jako że arc o podróży w czasie w Hitmanie Reborn straaaasznie się wlecze postanowiłem sobie obejrzeć jakieś anime znalezione na kwejku...
Wybór padł na FLCL, 6 odcinkowe anime. Szkoda, że, oglądać je zacząłem o ok. 00:00, a skończyłem ok. 2:40.
Animiec okazał się czymś strasznie trudny do zrozumienia, gdy się jest na wpółprzytomnym, poznałem to po tym, że po 3 odcinku nie wiedziałem o co chodzi i dziś miałem zamiar ponownie to obejrzeć, by się dowiedzieć o co chodzi (no ale miałem, ale już nie mam )
Jednak, jakby ktoś chciał sobie obejrzeć anime z bardzo dobrym soundtrackiem (no jak dla mnie) oraz z bardzo dobrą animacją i głębszym znaczeniem w fabule to bardzo polecam FLCL
Imo, teraz wracam do Hitmana oraz dorzucam do postu jeden z soundtracków.
PS. Anime także parodiuje większość innych gatunków, w tym parodiuje siebie samo, a nawet Southparka
PS2. Piszę o tym, bo wydaje mi się, że anime nie jest zbyt dobrze znane, a zasługuje na sławę
Panowie, w jakiej kolejności powinienem oglądać wszystkie Fate'y?
Patrząc na twoje wymagania myślę, że spodobałyby Ci się:
- toriko
- nanatsu no taizai
Z fate warte obejrzenia jest tylko zero, ale to tylko moja opinia.
Już postanowiłem, że obejrzę Zero, a potem Stay Night, a póki co dziś dokończę Gate Jieitai, a w tygodniu akame ga kill i wezmę się za Fate
Panowie, w jakiej kolejności oglądać Monogatari serie? Po obejrzeniu Fate/Stay Night będę oglądać ( Fate Zero, było cudowne, szkoda że stay night nie ma takiego klimatu)
Według dat wydania:
-Bake
-Nise
-Neko
-Series: Second Season
-Hana
-Tsuki
-Owari
-Koyomi
-Kizu
Kizumonogatari to pełnometrażówka, podzielona na 3 części, która w teorii powinna wyjść już dawno, ale były jakieś przesunięcia i oglądając według dat, Kizu pozostaje na sam koniec.
W teorii można też oglądać według wydarzeń przedstawionych w anime, ale nie polecam. Sprawi to może, że łatwiej będzie ogarnąć to i owo, ale osobiście uważam, że najlepiej oglądać serię tak, jak wychodzi. Zwłaszcza, że chcąc obejrzeć wydarzenia chronologicznie, musiałbyś czekać na całe Kizumonogatari, bo kolejność przedstawiałaby się tak:
Według chronologicznych wydarzeń:
-Kizu
-Neko
-Bake
-Nise
-Series Second
-Owari
-Tsuki
-Hana
-Koyomi
Koyomi jest o tyle specyficzne, że przedstawia różne wydarzenia związane z głównym bohaterem, Koyomim, które działy się pomiędzy wydarzeniami zawartymi w pozostałych seriach i ogólnie ciężko tutaj o chronologię. Napisałem, gdybyś wolał obejrzeć to w ten sposób, ale napiszę jeszcze raz, że polecam oglądać według dat wydania.
O.o trochę namieszali, ale obejrzę według daty wydania, tak jak polecasz. I tak przy okazji, czy wszystkie serie są w podobnych klimatach? W Bake bardzo mi się spodobała jedna walka (właśnie dla niej będę oglądać tą serie :P)
To jest jedna z tych serii, które są bardziej przegadane, niż przepełnione akcją, ale to jest właśnie znak rozpoznawalny tej serii. Jakieś dziwne tło, różnoraka perspektywa spojrzenia na postaci, osobliwości i sporo gadania. Trochę jednak będzie się działo, więc może się nie zawiedziesz.
Póki gadanina jest ciekawa, to nie widzę problemu, w dodatku napotkałem się przed chwilą na ciekawego gifa za kizu i jakoś mnie przepełnił hype
http://9gag.com/gag/a4jx4qd?sc=1 o to on
Akame ga kill
Kozackie anime ktore musisz obejrzec.
Przy okazji wybacz, ale nie chce mi się wertować wszystkich stron, a nie śledzę owego tematu od początku. Coś mogło się już pojawić, ale może nie... Stosując się do opisu jaki podałeś polecę ci kilka Anime, chociaż pewnie znalazłoby się więcej.
-Code Geass: Hangyaku no Lelouch(2 sezony) - Są mechy, ale zdecydowanie warto. Anime o człowieku inteligentnym, który posiadł pewną moc, umożliwiającą mu wydawanie rozkazów. Zdecydowanie typ przywódcy. Protagonista dąży do istotnych zmian w kraju wykorzystując swoją moc, status, ludzi i inteligencję.
-Guilty Crown. Zdecydowanie jedno z najlepszych anime, jeśli chodzi o zmiany zachodzące w bohaterze. Uprzedzam, ze sam początek może być mało interesujący.
-Stein's Gate. Jedno z najlepszych Anime jakie widziałem, które ma u mnie notę 11/10. Bohater jest inteligentny, nie brakuje scen, gdzie nagle cała akcja wywala się do góry nogami, zależnie od widza może też w pewnym momencie chwycić za serce, kreska naprawdę dobra i mimo, że akcja nie odgrywa się w przyszłości, to jej dotyczy, mianowicie Anime opowiada o podróżach w czasie. Spełnia większość twoich kryteriów, tasiemiec na pewno z tego żaden, ale to dobrze. Są po prostu Anime, które nie nadawałyby się na dłuższą serię.
-Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha(Posiada więcej, niż jeden sezon, ale przede wszystkim polecam ten pierwszy). Anime świetne, zwłaszcza pierwszy sezon, który również zarobił u mnie notę 11/10. Bardzo silny główny bohater, interesująca fabuła, prowadzona w sposób, przez który chcesz wiedzieć coraz więcej i więcej. Są też owe "epickie sceny". Tasiemcem to nie jest, ale posiada też drugi, krótszy sezon oraz kilka odcinków poświęconych historii tego, co działo się z naszym bohaterem pomiędzy sezonami. Kreska trzyma poziom, a głównego bohatera mam nawet na avatarze.
Masz tu 4 dość interesujące serie, jeśli ci się spodobają i może a nuż mamy podobny gust, to zapraszam: https://myanimelist.net/animelist/TheTempesto?status=2
Wielu serii nie oceniałem, bo nie umiałem, są tam zarówno te słabsze, jak i te ciekawe, ale jeśli chodzi o te, których oceny byłem pewien, to polecam wszystkie od 6 w górę, włączanie z 6.
Akame ga kill Kozackie anime ktore musisz obejrzec.
Przy okazji wybacz, ale nie chce mi się wertować wszystkich stron, a nie śledzę owego tematu od początku. Coś mogło się już pojawić, ale może nie... Stosując się do opisu jaki podałeś polecę ci kilka Anime, chociaż pewnie znalazłoby się więcej. -Code Geass: Hangyaku no Lelouch(2 sezony) - Są mechy, ale zdecydowanie warto. Anime o człowieku inteligentnym, który posiadł pewną moc, umożliwiającą mu wydawanie rozkazów. Zdecydowanie typ przywódcy. Protagonista dąży do istotnych zmian w kraju wykorzystując swoją moc, status, ludzi i inteligencję. -Guilty Crown. Zdecydowanie jedno z najlepszych anime, jeśli chodzi o zmiany zachodzące w bohaterze. Uprzedzam, ze sam początek może być mało interesujący. -Stein's Gate. Jedno z najlepszych Anime jakie widziałem, które ma u mnie notę 11/10. Bohater jest inteligentny, nie brakuje scen, gdzie nagle cała akcja wywala się do góry nogami, zależnie od widza może też w pewnym momencie chwycić za serce, kreska naprawdę dobra i mimo, że akcja nie odgrywa się w przyszłości, to jej dotyczy, mianowicie Anime opowiada o podróżach w czasie. Spełnia większość twoich kryteriów, tasiemiec na pewno z tego żaden, ale to dobrze. Są po prostu Anime, które nie nadawałyby się na dłuższą serię. -Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha(Posiada więcej, niż jeden sezon, ale przede wszystkim polecam ten pierwszy). Anime świetne, zwłaszcza pierwszy sezon, który również zarobił u mnie notę 11/10. Bardzo silny główny bohater, interesująca fabuła, prowadzona w sposób, przez który chcesz wiedzieć coraz więcej i więcej. Są też owe "epickie sceny". Tasiemcem to nie jest, ale posiada też drugi, krótszy sezon oraz kilka odcinków poświęconych historii tego, co działo się z naszym bohaterem pomiędzy sezonami. Kreska trzyma poziom, a głównego bohatera mam nawet na avatarze. Masz tu 4 dość interesujące serie, jeśli ci się spodobają i może a nuż mamy podobny gust, to zapraszam: https://myanimelist.net/animelist/TheTempesto?status=2 Wielu serii nie oceniałem, bo nie umiałem, są tam zarówno te słabsze, jak i te ciekawe, ale jeśli chodzi o te, których oceny byłem pewien, to polecam wszystkie od 6 w górę, włączanie z 6.
Posiadam konto na myanimelist.net >> https://myanimelist.net/animelist/Gitarrek21
akame ga kill - już obejrzałem, jak dla mnie świetne anime, imo obeszło by się bez kilku śmierci :C
Steins Gate - Totalnie się z tobą zgadzam, obejrzałem całego Steins Gate w jedną noc (!!!) chyba od 21 do 11, a po przerwie wygooglowałęm kilka ovek i film co także obejrzałem, zdecydowanie jedno z najlepszych anime, w dodatku kilka łez poleciało, muszę się przyznać, aż znowu chce mi się uronić łza jak o tym wspominam...
Co do code geass/guilty crown/darker than black, na pewno obejrzę w niedalekiej przyszłości (o ile nie zginę wcześniej), jednak teraz mam zamiar dokończyć Fate/ Stay Night, potem Monogatari i na koniec serie Devil May Cry, potem być może wybiorę coś z twoich podanych serii