Panowie, mam zamiar zaczynać Hellsing Ultimate, powinienem przedtem obejrzeć normalnego?
Także szukam - małe wymagania
Ja osobiście z tasiemców mogę Ci polecić Fairy tail(Fajnie się ogląda :P), Katekyoshi hitman reborn(Moim zdaniem jeden z bardziej nie docenionych tasiemców) i taki troche mniejszy tasiemiec ale te 50 odc + jest to Beelzebub(piękne), a co do hellsing ultimate też bardzo fajne i klimatyczne anime Kolejność zależy od Ciebie Jeszcze Ci polece by założyć sobie konto na stronie typu myanimelist, ułatwi to osobą mającym Ci zaproponować jakieś anime, Bo wtedy widzimy co widziałeś i jaką ocenę temu wystawiłeś to możemy dobrać tytuły pod twoją obejrzaną listę Pozdrawiam!
Nie ultimate ci wystarczy i jest w porządku, co do propozycji Hickariego, Fairy tail to po prostu naruto w innym klimacie, a Beelzebub jest świetny, ale jest w połowie, jak chcesz całość to polecam mange.
Hellsing Ulitimate jest bardzo dobry i nie rozumiem o co Ci chodzi ze słowem "Normalnego" przecież to jest normalne To, że ma inną kreskę nie znaczy, że nie jest normalne. Dobra widzę, że lubisz Shouneny bardziej to polecę Tokyo Ghoul, HxH, Boku no Hero Academia, Psycho-Pass, Tengen Toppa( nie jestem fanem mechow ale samo anime jest dość przyjemne ze względu na postacie), Sokugeki no Soma i jeszcze wieeele innych xD masz Mala i coś tu wybierz, tylko nie patrz na oceny są dość przestarzałe a nie chce mi się aktualizować.
Nie chodzi mi o inne "normlane" serie, tylko czy powinienem oglądać na początek Hellsinga, a potem Hellsinga Ultimate, to wszystko:D
Ps. Co do listy anime, dziś chyba jeszcze założę tam konto
Po za tym zerknij na ReLife, coś jest w tym anime, że przyciąga niesamowicie
http://myanimelist.net/animelist/Gitarrek21
Konto już założone i prawdopodobnie wpisałem wszystkie serie jakie oglądałem, co do ocen to nie mam zamiaru ich oceniać.
To tak jak wyżej moje propozycje się nie zmieniają Polecam zajrzeć w szczególności do katekyoshi hitman reborn gdyż możę Ci się spodobać, a w polsce jest to niedoceniane anime
Od siebie polecic moge:
Ueki no Housoku (Law of Ueki)
Nurarihyon no Mago
Saint Seiya (klasyk)
Pandora Hearts
Ookami to Koushinryou (aka Spice and Wolf)
Rurouni Kenshin
Yuu Yuu Hakusho (klasyk)
Obejrzyj Code Geassa tak jak każdy ci polecał. Lepszego anime nie wyprodukowano.
Bleach - padaka to co się dzieje w mandze to jest po prostu padlina. Muchy motyle i do tego główny bohater zawsze słabiak zniknie na 2 chaptery i nagle koksu że niszczy wszystkich więc nie polecam......... no chyba że do arców z arrancarami to jeszcze ujdzie
Naruto - jest fajne jedna z moich pierwszych mang.
Hellsing OVA - no jak szukasz silnych bohaterów na starcie to Alucard pasuje jak ulał xDD obejrzyj tylko OVA który jest zgodny z mangą żadnego innego nie ma sensu
Rokka No Yusha
Berserk
Basilisk
Fairy Tail - krótki opis " W imię przyjaźni zawsze wygram z każdym nawet koksem 100 razy silniejszym. Płytkie niczym płyta CD nie polecam
@up
Piszesz takie rzeczy o Bleachu i Fairy Tail, tak jakby Naruto był inny. To praktycznie to samo jeśli chodzi o moc przyjaźni itp.
One Piece jest wspaniały, nikt nic o nim nie wspomina
@2up Fakt widać sentyment przyćmił mój pogląd ale bleach to chyba najmniej oparty na przyjaźni a najwięcej na dealerze tego Kubo bo to co on zrobił z Bleachem to jest porażka niesamowita
Ja akurat jestem w trakcie oglądania One Piece bo nie widziałem nigdy i powiem że ciekawość świata prowadzi do tego że te anime chce się oglądać dalej i dalej. Drugi miesiąc i na 440 odcinku bo praca nie pozwala na dużo ale zaraz się zacznie wojna i jest zakurkabiste chociaż już nie tak zabawne jak początkowe odcinki czyli jakieś pierwsze 200 xD
@Oldman Szkoda jedynie, że moim zdaniem po przerwie wszystko się jakoś zepsuło... No i jeszcze musisz się przygotować na 100 odcinkowy arc o Dressrosie, a dodatkowo za 3 tygodnie zaczyna się podobno najlepszy arc z One Piece, który ma właściwie wszystko odmienić
Ja aktualnie oglądam http://myanimelist.net/anime/30749/Saijaku_Muhai_no_Bahamut (5 odcinek) do północy skończę prawdopodobnie. Nie jest to jakieś anime z górnej półki ale też nie jest złe. Dla zjadacza chleba spoko się nada. Do piątego odcinka nie nudziłem się.
Tu jest mój MAL, duża ilość tytułów jest nieoceniona gdyż pousuwałem oceny z racji tej iż z wiekiem zacząłem trochę bardziej przykładać uwagę do tego co oceniam i na jakiej podstawie.
http://myanimelist.net/animelist/DAZTi
Nie obejrzałem zbyt wielu anime, ale mogę polecić Ci kilka z nich. Tutaj ranking moich top 10 w kolejności od najlepszych, niektóre mogły się powtórzyć z innych postów (powtarzam - MOJE top 10, nie wszyscy muszą się zgadzać, dawno nie aktualizowane ).
1. Code geass
2. Tengen toppa gurren lagan
3. FMA
4. Boku Dake ga Inai Machi
5. Death Note
6. Akame ga kill
7. Atack on titans
8. GTO
9. Cowboy bebop
10. One punch man
Większość z nich ma coś w sobie z kryteriów w pierwszym poscie. Może coś przypadnie Ci do gusu. Miłego oglądania
Hellsing zakończony, zdecydowanie jedno z najlepszych anime jakie obejrzałem i obejrzę, mógłbym oglądać bez końca. Szkoda że wszystko się kończy... (prócz One Piece i Alucarda) Jedynie nie przypadły mi do gustu to te komediowe scenko, jak ma być poważnie, to niech będzie poważnie
Teraz może wezmę się za coś lżejszego, no chyba że znacie coś na poziomie Hellsinga i w podobnych klimatach
Obejrzyj sobie
Code Geass <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Rokka no Yuusha
Kekkai Sensen
O wampirach anime to widziałem
Blood+
Shiki
ale hellsing jest tylko jeden
Witam szukam ostatnio jakiegos anime do poogladania wieczorami, szukam jakiegoś tasiemca jednak juz widzialem chyba wszystkie "warte" polecenia, tematyka to jakieś moce, walki itp moze byc szkola jakoś mi to nie przeszkadza mocno. wiem ze widzialem juz chyba wszystkie tasiemce te bardziej znane wiec jakies serie od 20 do 40 odcinkow bylo by fajnie bo takie 12 odcinkowe seryjki slabo mnie bawia bo czesto zjadam je w jeden dzien
Pogladowo podam anime ktore moga nakierowac swoja tematyka
1. Bleach
2. Hunter x Hunter
3. Naruto
ale byly tez lagodne seryjki jak Accel World, no game no life [ bardzo fajne jednak tak jak mowie to szybkie seryjki za szybkie ]
up
Mi się ostatnio spodobało katanagatari z takich anime o walkach, co prawdą jestem na 8 odcinku, ale jest warte polecenia. 12 odcinków, ale trwają po 50min. Z dłuższych anime mogę ci polecić belzebuba, ale nie każdemu podpadnie.