Chciał bym Wam polecić grę Tales Runner. Gra ta został wydana przez firmę gPotato. Nie jest to zwykła gra MMORPG. Ba! Nawet się do tego nie zalicza! Prędzej jest to MMOrace (Nie wiem czy taki rodzaj istnieje.).
GRAFIKA
Grafika (Jak przystało na gry gPotato) jest cukierkowa. Ogólnie grafika przyjemna dla oka. Są tutaj dobrze odwzorowane postacie i bossy. Przeszkody i przedmioty też są ładne.
ROZGRYWKA
Celem gry jest dobiegnąć na metę jak najszybciej przed rywalami, unikając przy tym przeszkód. Gra się w roomach. Gra oferuje cztery tupu zabawy: 8 Players (Gra dla 8 graczy) , 30 Players (Gra dla 30 graczy) , Relay Race (Sztafeta) oraz Single Player. Jeśli zrobimy rooma trzeba wybrać mapę. W grze jest ich naprawdę dużo. Można także kupować ubrania (Po to aby ładniej wyglądać), fryzury oraz zwierzątka (Które dają Ci różne bonusy) i nowe postacie.
"BAJERY"
W grze można mieć własną Farmę. Na farmie sieje się roślinki, podlewa się je (Później dostajemy za nie pieniądze), mieć własne zwierzęta (Na późniejszych zwierzaczkach można jeździć), karmić je (Za nie też później dostaje się pieniądze). W grze istnieje też Park po którym można chodzić i rozmawiać z innymi. Ciekawym pomysłem jest też Alchemist. Często za wyścig dostajemy karty które są potrzebne do robienia ubrań, zwierzątek i innych rzeczy. Można tutaj też zawierać małżeństwa.
BOHATEROWIE
W grze istnieje ich osiem. Na początku mamy do wyboru cztery. Każda postać ma inne statystyki. Np, Jedna wyzej skacze i jest szybsza, ale odbywa sie to kosztem sterowności.
WYMAGANIA
Gra ma małe wymagania. Już na PC z 1Ghz oraz 256 mb ram powinniśmy ją odpalić. Oficjalne wymagania:
DirectX 9.0c
Procesor: 1,0 GHz
Pamięć RAM: 256 MB
Karta Graficzna: 32 MB
Dysk Twardy 2 GB
Inne: Mysz, Klawiatura, Głośniki
PLUSY I MINUSY
+ Grafika przyjemna dla oka.
+ Możliwość zawierania małżeństw i posiadanie własnej farmy.
+ Wyścigi bez samochodów czy motocykli.
+ Małe wymagania sprzętowe.
+ Zróżnicowanych bohaterów.
- Bez kasy z gPotato nie kupisz niektórych itemków.
- Czasami zdarzają się lagerzy oraz hackerzy.
- Pieniądze oraz doświadczenie zdobywa się wolno.
Screeny:
Gonienie bossa
Farma ^^
Park
Gameplay:
Ps.
To moja pierwsza recenzja. Co o niej myślicie?
Edit.
Zmieniłem trochę. Teraz lepsza?