[Talia] Warlock Rush Low Budget

Witam serdecznie Heartstonowcy :)

Wasz jedyny i unikatowy Jackieboyo przedstawia swój bardzo (ale to bardzo) tani deck dla Warlocka. Jedna z trzech talii którymi dopełzłem do Master**. Jej stworzenie to kwestia bardzo małej ilości dustu, a działa przy tym jak marzenie. Talia jest typowym rushem z elementami controll decku. Gramy szybko, agresywnie i bezlitośnie. Zawsze staramy się czyścić stół po stronie przeciwnika, dociągać karty z naszego Hero Ability i oczywiście zalewać go kolejnymi falami sojuszników.

ROZPISKA (w nawiasach proponowane zamienniki z tej samej kategorii cenowej)

2 Soulfire

2 Blood Imp

2 Flame Imp

2 Power Overwelming / Mortal Coil

2 Voidwalker

2 Demonfire / Dire Wolf Alpha

2 Murloc Tidehunter

2 Shadow Bolt

2 Harvest Golem

2 Raid Leader

2 Razorfen Hunter

2 Hellfire

2 Dragonling Mechanic

2 Dark Iron Dwarf / Shattered Sun Cleric

2 Dread Infernal

Jak widzimy, mamy do czynienia z morzem stworów, kilkoma czyszczącymi spellami oraz buffami ratująco/wspomagającymi. Ponadto, bazowa rozpiska ma wiele miejsce na ulepszenia - sugerowane "droższe" mięsko to karty a'la Defender of Argus czy Argent Commander - ale to jest już po trochu kwestia gustu i wypracowania sobie swojego własnego stylu gry.

Przyznam szczerze że nie mogłem się przekonać do locka, był dla mnie zbyt self-destrukcyjny. Ale ten deck wymiata B)

Witam serdecznie Heartstonowcy :)

Wasz jedyny i unikatowy Jackieboyo przedstawia swój bardzo (ale to bardzo) tani deck dla Warlocka. Jedna z trzech talii którymi dopełzłem do Master**. Jej stworzenie to kwestia bardzo małej ilości dustu, a działa przy tym jak marzenie. Talia jest typowym rushem z elementami controll decku. Gramy szybko, agresywnie i bezlitośnie. Zawsze staramy się czyścić stół po stronie przeciwnika, dociągać karty z naszego Hero Ability i oczywiście zalewać go kolejnymi falami sojuszników.

ROZPISKA (w nawiasach proponowane zamienniki z tej samej kategorii cenowej)

2 Soulfire

2 Blood Imp

2 Flame Imp

2 Power Overwelming / Mortal Coil

2 Voidwalker

2 Demonfire / Dire Wolf Alpha

2 Murloc Tidehunter

2 Shadow Bolt

2 Harvest Golem

2 Raid Leader

2 Razorfen Hunter

2 Hellfire

2 Dragonling Mechanic

2 Dark Iron Dwarf / Shattered Sun Cleric

2 Dread Infernal

Jak widzimy, mamy do czynienia z morzem stworów, kilkoma czyszczącymi spellami oraz buffami ratująco/wspomagającymi. Ponadto, bazowa rozpiska ma wiele miejsce na ulepszenia - sugerowane "droższe" mięsko to karty a'la Defender of Argus czy Argent Commander - ale to jest już po trochu kwestia gustu i wypracowania sobie swojego własnego stylu gry.