Talisman Online

Witam!

To już mój drugi post na tym forum.Postanowiłam poruszyć temat gry Talisman Online. Czy nadal "opłaca" się grac w te grę? chodzi mi tu szczególnie o:

-liczbę graczy,

-czy nowy gracz poradzi sobie,(drogie itemy, brak pomocy itp.)

-czy gracz da rade przetrwać bez is'u ?

Jak coś mi się przypomni to będę dodawała :)

Miło wspominam gre w Talismana. Chodź grałem dawno. Z kosztem itemków zależy od serwera. Na jednym może być drożej na drugim taniej. Musisz się rozeznać. Co do IS. Jak dobrze pokombinujesz to spokojnie będziesz miała rzeczy z IS nie płacąc prawdziwej gotówki. Mi się udało. Robiłem to na zasadzie, kup tanio sprzedaj drogo. Kupywałem tygrysy na +0 i enchantowałem je do +3~+5 z wydropionych emeraldów. Ludzie często to kupowali a biznes te pozwolił mi nazbierać wystarczająco gotówki na TP. (talisman point) za co kupilem sobie peta :)

Miło wspominam gre w Talismana. Chodź grałem dawno. Z kosztem itemków zależy od serwera. Na jednym może być drożej na drugim taniej. Musisz się rozeznać. Co do IS. Jak dobrze pokombinujesz to spokojnie będziesz miała rzeczy z IS nie płacąc prawdziwej gotówki. Mi się udało. Robiłem to na zasadzie, kup tanio sprzedaj drogo. Kupywałem tygrysy na +0 i enchantowałem je do +3~+5 z wydropionych emeraldów. Ludzie często to kupowali a biznes te pozwolił mi nazbierać wystarczająco gotówki na TP. (talisman point) za co kupilem sobie peta

Widze, ze na tym dobrze się znasz. Mam kilka pytań:

-Jak tam z expem? szybko, wolno?(wiem, ze to zależy od postaci ale tak ogólnie)

-Jaka klasa jest najprzyjemniejsza do grania?(nie chodzi o trudność gry tylko przyjemność z grania nią)

-Mógłbyś (wiem, ze to będzie ciężkie tym bardziej jak już nie grasz..) przedstawić mi podstawowe informacje które powinnam znać zaczynając grę w Talisman?

- A może masz swoje konto na zbyciu? chętnie pograłabym już na wyższym lv żeby zobaczyć jak to jest w późniejszych etapach :D (oczywiście all itemy zostają)

-Jak tam z expem? szybko, wolno?(wiem, ze to zależy od postaci ale tak ogólnie)

Gra to typowy questownik. Exp zdobywa się poprzez wykonywanie questów. Na początku jest ich, aż za dużo, ale po okolo 40 lvlu zacznie Ci ich brakować. Są też Reputation quest. Leci za nich troche Energy i expa. Rep w miastach jest potrzebny do kupowania zbroi/broni. Wiec tutaj się nie obijamy. Chodź opłacalne są dopiero mniej wiecej na 40 lvlu.

-Jaka klasa jest najprzyjemniejsza do grania?(nie chodzi o trudność gry tylko przyjemność z grania nią)

Każda klasa ma 2 typy broni, postaram się w skrócie opisać. Talismanów można mieć dwa w ekwipunku aktywnym. Niestety nie pamiętam wszystkich i dokładnych ich działań. Wiec nie będę się starał się ich opisywać, żeby nie namieszać.

Assasin-DMG Dealer. Jeśli wybierzesz siekierki na łańcuchach (nie pamietam nazwy, chyba Sciminary) to masz 1 AOE, dość mocne. Chodź od siebie polecam sztylety, zatruwają i (jak dla mnie) lepiej się gra.

Fairy- Healer. Znałem kiedyś jedną osobę która tak wykoksiła tę profesje, że robiła i za healera i za nuka. Można wybrać Lotosy (bodajże zdeczka mniejszy DMG) i Wheele.

Mage(czy tam Sorc)- Nuk. Blade-magia wody i lodu. Sword- magia ognia. Ja chodziłem z Bladami. Mniejszy DMG ale spowalnia moby, przydatne na pvp.

Monk- typowy tanker. Shovel oraz Staff do wyboru. Staff jest bardziej pod def. a Shovel pod atak.

Tamer- Łucznik. Moja ulubiona postać. DMG z łukiem ma kosmiczny. Dodatkowo na 5+ poziomie zdobywa się peta...którego sobie złapiesz (jest to też możliwe w późniejszej rozgrywce). Dostajesz z questa specjalny itemek który pozwala Ci "łapać" dowolnego moba. Lvl moba nie może przekraczać twojego. Są dwa typy petów. Pod atak i pod def. Osobiście polecam Białego tygrysa który sprawdza się świetnie w roli tankera. A do tego zdobyć go można po okolo 13 lvlu i ładnie wygląda. Co do broni to łuk i kusza. Osobiście polecam łuk. Chodź kusza też potrafi zdziałać niezłe cuda.

-Mógłbyś (wiem, ze to będzie ciężkie tym bardziej jak już nie grasz..) przedstawić mi podstawowe informacje które powinnam znać zaczynając grę w Talisman?

Rób questy. Na 5 lvlu znajdź mentora. Pozytywnym aspektem posiadania go jest to że na poziomie 10-20 dostajesz 2 typy broni niebieskiej dla twojej profesji a natomiast na 30 dostajesz zieloną i możliwość samemu stania się mentorem. Pkt za uczniów można wymieniać na reputacje w miastach lub rzeczy(chyba).

Postaraj się nie "kisić" energii. Staraj się balansować enchant. By iść równomiernie, bo później nie wyrobisz się.

-A może masz swoje konto na zbyciu? chętnie pograłabym już na wyższym lv żeby zobaczyć jak to jest w późniejszych etapach (oczywiście all itemy zostają)

Niestety.

Witam!

To już mój drugi post na tym forum.Postanowiłam poruszyć temat gry Talisman Online. Czy nadal "opłaca" się grac w te grę? chodzi mi tu szczególnie o:

-liczbę graczy,

-czy nowy gracz poradzi sobie,(drogie itemy, brak pomocy itp.)

-czy gracz da rade przetrwać bez is'u ?

Jak coś mi się przypomni to będę dodawała :)