Siema. Tak jak w temacie jak grać Talonem jakie itemy i co jest w nim dobre jaki styl lepije kampić czy atakować ? I Prosze o nie wymienia jakies Mobafire itd. Chciałbym to usłyszeć od was
Talon
Robić talona hmmmmmm to zależy od ciebie czy na początku chcesz być słaby a potem bić cryty coś około 1000 w stealcie , czy też wolisz grać bardziej defensywnie , bić słabiej , ale mieć lepsze survi.Ma bardzo dobre ulti do ucieczki , i do atakowania zza pleców.Build składasz tak jak pod większość ad
(bez survi)
-Doran blade
-Berzerki
-pała na lifesteala
-Infinity rage
-Phantom dancer
-The blood
-The black claver
ew dorana możesz zamienić na coś innego.
(survi)
-Doran blade
-berzerki
-the blood
-frozen mallet
-Warmog
-atma
Preferowałbym dla cebie ten 1 build , ale ja wole jednak survi .
Dzieki Pozniej Sprawdze
ja chyba też wole survi bo gram z kolegą mamy skypa i on gra Miss Fortune osłabi go troche potem ja teleport i dobijamy goscia
ja ci dam najlepszy build doran blade,berki,tłuczek,blood,phantom,infinity,yoomu,blood
Ghostblada zawsze składałem po butkach i lifestealu dla cooldownów i dla jego ozyteczności, w koncu daje attack speeda i to sporo. Ale koniecnzie... nie pamiętam jak to sie naywa, daje 10% cooldownów i armor pena(jest za 1337) dla mnie obowiąek w early game po doranie bądź szusach za 350.
Najpierw phantom - lepsze ganki
Potem eadge
Następnie według uznania.
Jak w late gamie sie tankujesz to frozen malet, albo bunshee
berserki, occult, yoummu, bloodthirster, infinity, the black clever
Nie grałem talonem dużo ale powiem ci że podstawa na niego jest trinity, moim zdaniem bardzo dobry item do niego
Jeżeli macie tanka w jungli a jesteś na solo(chyba zawsze, ewentualnie mid), to leć pod ad
Złóż yomu , trinity , buty(tutaj zależne od przeciwnego teamu, ale moim zdaniem berki do niego niepotrzebne), bloodthrister , infinity , ostatni item jaki chcesz(nie radził bym na niego żadnych phantom dancerow, moim zdaniem niepotrzebne, proponował bym jakiś item bardziej defensywny typu banshee)
Jeżeli w junlgi jest full ad typu trynde, wtedy top musi iść pod off tanka
Wtedy składasz warmoga i atme(jest to chyba najlepsze połączenie / dużo hp + armor + % z hp do dmg), reszta zależna od przeciwnego teamu ale ja bym zrobil tak :
buty(zależne od teamu przeciwników), warmog, atma , trinity , i tutaj 2 itemy pod resisty, ale radziłbym banshee i (np thornmail jeżeli z przeciwnego teamu jakiś ad jest mocno z feedowany) może też być w sumie guardian angel
Mówię od razu, że dużo nie grałem talonem
@UP build dla mnie bez sensu.
Swietny mechanizm ucieczki pozwala mu zwiać przed każdym. Po co mu trinity(niby daje wszytko jest sheen i ogólnie ale tego wszystkiego jest mało), dlaczego mówisz ze phantom jest niepotrzebny - nie wiem. W życiu nie robił bym go pod offtanka. Zgadzam się co do butów, jesteśmy papierem a dodatkowe 25 MR albo armora cos nam pomoze a attack speeda wyciągniemy z reszty itemów.
A ja ci podam swoj build
-Miecz dorana
-Ioanskie buty jasnosci
-Wampiryczny kostur (to co ma 12% wampira)
-Widmowe ostrze yimuu
-Krwiozerca
-Infinity
-Krwiozerca/Widmo jak kto woli
Talon pod offtanka to według mnie jest gorszy ale to tylko moja wypowiedz
Jeśli chodzi o build dla talona to trzeba go dopasować do sytuacji. Naszą linia oczywiście jest solo top. Jeśli mamy dość papierwoego junglera i dodatkowo równie miękkiego supporta to musimy iść pod off tanka.
Ogólnie jak już nim gram zazwyczaj składam:
-Na start doran blade lub butki +3 poty
-Butki Treadsy. Każdy solo toper musi mieć tanacity, to samo tyczy się junglera
-Dalej jedziemy ghostblade, po drodze można kupić sceptera
-Sunfire/Banshee
-Infinity Edge
-Blood lub przy mocnym focusie dodatkowe survi
Na teamfightcie skupiamy się na dwóch targetach:
-AD Carry, możemy natychmiastowo się do niego tp, rzucamy slowa i szybko go wykańczamy.
-AP Carry, nasz silence przerwie combo, szybko pozbędziemy się nafeedowanego midera.
Ostatnio widziałem też talona w roli junglera, skille są dobrze dopasowane do robienia mocnych gankow, ale musze to potestować.
Talon istnieje w 4 miejsach :
- solo top
- mid (kontruje dużo AP)
- jungle
- bot lane z Janną.
Nie ma sensu składać Talona jako papierowego zabójcy ponieważ jeśli na bocie stoi AD Carry + Support to oni zwykle są papierowi.
Także :
Late game:
Mercury Treadsy / Ninja Tabi
Trinity Force
Bloodthrister
Infinity Egde
Guardian Angel
#6 - wolne miejsce. Osobiście lubię Banshe.
Early Game :
Doran Blade
Doran Blade
Brutalizer
Mercury Treadsy / Ninja Tabi
Wrigle Lantern
#6 wolne ale zwykle GPM (Philosopher Stone,
Dlaczego nie składam AS ? Talon nie bazuje na AA(auto atack) tylko na skillach. Jeśli mid nie bierze blue to zwykle bierzesz je Talonem.
Build pod Atme :
Warmog
Atma's Impaler
Trinity Force
Mercury Treadsy
Infinity Egde
Bloodthrister
Siema. Tak jak w temacie jak grać Talonem jakie itemy i co jest w nim dobre jaki styl lepije kampić czy atakować ? I Prosze o nie wymienia jakies Mobafire itd. Chciałbym to usłyszeć od was