A ja wyjde nieco naprzeciw reszcie i polece Ci: Jiayu!Tak, tak nazywa sie marka telefonow, pochodzi wprost z Chin, jednak nie miej zludzen- kazdy dzisiejszy telefon stamtad pochodzi. Roznica jest w tym, ze przy sonym, samsungu czy nokii doplacasz za marke, natomiast Jiayu jest w Chinach pelnoprawna marka, ktora nie wyprowadza telefonow na Europe bo jej sie to nie opaca- ma wystarczajacy rynek zbytu tam.Maja pelna game telefonow na androidzie- od ekonomicznych dwurdzeniowcow, do high endow (25-30k pkt antutu), za 200zł kupisz najtajszy telefon, natomiast telefon ktory nie "przykucnie" ani na moment pod zadna apka- za nieco ponad klocka ;pAle ogolnie: kupisz naprawde dobry telefon w baardzo rozsadnej cenie U kazdego nasuwa sie pytanie o awaryjnosc: sam mam Jiayu G4A od stycznia tego roku- uzywam go intensywnie, w pelni wykorzystujac andka- rowniez "hakersko" ^^ (dodam ze jiayu maja DUAL SIM i ROOTA od kupna telefonu) Jiayu jeszcze nigdy mnie nie zawiodl, nie zawiodl tez znajomego ktory ma G3S.Szczerze polecam zainteresowac sie w tym kierunku- teraz nawet powstaja pierwsze europejskie dystrybucje tej marki, jednak ceny w takim przypadku sa juz nieco gorsze.Jezeli bedziesz zainteresowany- pisz, podpowiem jeszcze pare aspektow calej mistycznej marki Jiayu, jak i rowniez innych "chinkczykow" ^^
Jesteś w dużym błędzie... Kojarzysz może Sci phone? do podróbka iphonea też z chin.... różnica między normalnymi telefonami ( sony, samsung, nokia, htc) a hynskim gównem jest taka że sci phone po paru dniach po prostu umiera a mój sony na którym jest napisane made in china trzyma sie już ponad 2 lata więc nie polecaj nikomu chińskich marek i podrobek.