Tani telefon

A ja wyjde nieco naprzeciw reszcie i polece Ci: Jiayu!Tak, tak nazywa sie marka telefonow, pochodzi wprost z Chin, jednak nie miej zludzen- kazdy dzisiejszy telefon stamtad pochodzi. Roznica jest w tym, ze przy sonym, samsungu czy nokii doplacasz za marke, natomiast Jiayu jest w Chinach pelnoprawna marka, ktora nie wyprowadza telefonow na Europe bo jej sie to nie opaca- ma wystarczajacy rynek zbytu tam.Maja pelna game telefonow na androidzie- od ekonomicznych dwurdzeniowcow, do high endow (25-30k pkt antutu), za 200zł kupisz najtajszy telefon, natomiast telefon ktory nie "przykucnie" ani na moment pod zadna apka- za nieco ponad klocka ;pAle ogolnie: kupisz naprawde dobry telefon w baardzo rozsadnej cenie U kazdego nasuwa sie pytanie o awaryjnosc: sam mam Jiayu G4A od stycznia tego roku- uzywam go intensywnie, w pelni wykorzystujac andka- rowniez "hakersko" ^^ (dodam ze jiayu maja DUAL SIM i ROOTA od kupna telefonu) Jiayu jeszcze nigdy mnie nie zawiodl, nie zawiodl tez znajomego ktory ma G3S.Szczerze polecam zainteresowac sie w tym kierunku- teraz nawet powstaja pierwsze europejskie dystrybucje tej marki, jednak ceny w takim przypadku sa juz nieco gorsze.Jezeli bedziesz zainteresowany- pisz, podpowiem jeszcze pare aspektow calej mistycznej marki Jiayu, jak i rowniez innych "chinkczykow" ^^

Jesteś w dużym błędzie... Kojarzysz może Sci phone? do podróbka iphonea też z chin.... różnica między normalnymi telefonami ( sony, samsung, nokia, htc) a hynskim gównem jest taka że sci phone po paru dniach po prostu umiera a mój sony na którym jest napisane made in china trzyma sie już ponad 2 lata więc nie polecaj nikomu chińskich marek i podrobek.

@up

Jesteś żałosny, powiedz mi, gdzie produkują Twoje super samsungi, iphony, LG i inne? Czym różni się firma chińska od firmy, która tylko produkuje w chinach/tajwanie/malezji? On pisał o telefonie, pełnoprawnej marce, która wywodzi się z chin, która walczy na rynku między innymi z Xiaomi, Coolpadem i Umi czyli kilkoma największymi na świecie producentami elektroniki (przede wszystkim coolpad, który jest No1.)

Jasne, że możesz kupić w chinach SVSUNGA, albo sciphona, bo chcesz spanować, ale jak chcesz kupić telefon tak samo dobry jak sprzęt z europy, to Jiayu, Xiaomi, Coolpad, Umi i kilku innych producentów (z resztą ostatnio Asus z Zenfonami, który właśnie wchodzi na europejski rynek ( ja mam zenfona 5 z chin)).

hyńskie gówno to hyńskie gówno, tylko idiota kupuje coś takiego, ale za to my też możemy powiedzieć, że jesteście idiotami, bo kupujecie sprzęt 4x drożej, a oferuje to samo co nasze markowe chińskie telefony. Swoją drogą chiny ze względu na "WOW" na punkcie telefonów są w tej dziedzinie daleeeko do przodu w porównaniu z europą, ale co tam. skoro czegoś nie ma w polsce, to na pewno jest do d*py, trzymajcie się tego i wydawajcie 2,5 tysiąca na swoje europejskie single-sim crapy

@PS. Już kiedyś pisałem gdzie produkuje Apple - Foxconn, produkują tam te Twoje hyńskie gówna za kilka tysięcy, a do tego całkiem fajne telefony za ~~150-200 dolców. Samsung jest oskarżany za niewypłacanie pieniędzy pracownikom(tak, tego ~~dolara dziennie) oraz zmuszanie do pracy przy związkach radioaktywnych bez odpowiedniego zabezpieczenia co zaskutkowało masą nowotworów wśród pracowników. Chcesz powiedzieć, że chińczyk złoży iphona lepiej niż "hyńskie gówno" bo to iphon? Powodzenia z takim ograniczeniem

@ED. Ja kupiłem niedawno Zenfona 5, też wyprodukowany w chinach przez Asusa, teraz wchodzi do europy, chcesz powiedzieć, że ten asus z chińskiego rynku jest gorszy od tego co teraz z europejskiego? Może powiedz, że Meizu albo flagowce z Xiaomi/Coolpada są gorsze od galaxy s4/s5? To dlaczego w chinach telefony of xiaomi w liczbie kilkudziesieciu tysiecy sztuk znikają w kilka sekund od premiery?

odsyłam do między innymi:
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/xiaomi-najwiekszym-dostawca-smartfonow-w-chinach-,2,3,31153.html

liczby mówią same za siebie.

Wymagania: Dzwonienie,sms'y, słuchanie muzyki, żebym sie nie wstydził pokazać przy kolegach.