Tani telefon

Wymagania: Dzwonienie,sms'y, słuchanie muzyki, żebym sie nie wstydził pokazać przy kolegach.

Budżet?

Trudno ocenić, ale byle było jak najmniej

Samsung Solid jest telefonem, którego się nie wstydzi. Porządny, można nim porzucać. Swojego myłem z błota tzw. "druciakiem".

Trudno jest coś polecić w cenie "jak najmniej".

Samsung Galaxy mini II - 280zł

Nokia Asha 302 - 150zł

A ja wyjde nieco naprzeciw reszcie i polece Ci: Jiayu!
Tak, tak nazywa sie marka telefonow, pochodzi wprost z Chin, jednak nie miej zludzen- kazdy dzisiejszy telefon stamtad pochodzi. Roznica jest w tym, ze przy sonym, samsungu czy nokii doplacasz za marke, natomiast Jiayu jest w Chinach pelnoprawna marka, ktora nie wyprowadza telefonow na Europe bo jej sie to nie opaca- ma wystarczajacy rynek zbytu tam.

Maja pelna game telefonow na androidzie- od ekonomicznych dwurdzeniowcow, do high endow (25-30k pkt antutu), za 200zł kupisz najtajszy telefon, natomiast telefon ktory nie "przykucnie" ani na moment pod zadna apka- za nieco ponad klocka ;p

Ale ogolnie: kupisz naprawde dobry telefon w baardzo rozsadnej cenie ;)

U kazdego nasuwa sie pytanie o awaryjnosc: sam mam Jiayu G4A od stycznia tego roku- uzywam go intensywnie, w pelni wykorzystujac andka- rowniez "hakersko" ^^ (dodam ze jiayu maja DUAL SIM i ROOTA od kupna telefonu)
Jiayu jeszcze nigdy mnie nie zawiodl, nie zawiodl tez znajomego ktory ma G3S.
Szczerze polecam zainteresowac sie w tym kierunku- teraz nawet powstaja pierwsze europejskie dystrybucje tej marki, jednak ceny w takim przypadku sa juz nieco gorsze.
Jezeli bedziesz zainteresowany- pisz, podpowiem jeszcze pare aspektow calej mistycznej marki Jiayu, jak i rowniez innych "chinkczykow" ^^

sprawdz sobie kruger&matz. Polska marka telefonów. Za niewielką cena masz porządnego smartfona:D

Ja kupiłem za 550 Kruger&Matz Soul, mam go już go około 3-4 miesięcy i wszystko z nim w jak najlepszym porządku, czytałem, że to taka tania wersja Galaxy S3, pozdrawiam.

Nokia Asha 302 fajnie wygląda, ktoś opowie coś więcej? :)

Moja rodzicielka jest aktualnie posiadaczka Ashy 302. Bardzo sobie chwali ten telefon. Nie wykorzystuje go w 100%, bo używa go tylko do dzwonienia. Jest łatwy w obsłudze i ma dość przejrzyste menu. S40 sprawia że telefon chodzi w miarę szybko i nie da go się zajechać. Bateria wytrzymuje, przy intensywnym dzwonieniu, ok 5 dni (więc chyba nie najgorzej w porównaniu do mojego OT-4015x który wytrzymuje max 3 dni przy normalnym użytkowaniu), oraz ma możliwość korzystania z Wi-Fi. Jedynym minusem tego telefonu, w mojej subiektywnej ocenie, jest strasznie słaby głośnik. Często gdy pożyczam telefon od mamy żeby przedzwonić, po 5 minutach rozmowy mam dość. Słychać takie echo, przegłos (ale może być to też spowodowane sygnałem operatora). Ale ogólnie, telefon bardzo dobry i "przyjazny środowisku" :)

EDIT:

Ogólnie możesz też poszukać tego Alcatela którego posiadam ja. Dokładnie to Orange Yomi (aka Alcatel 4015x lub Alcatel pop C1). Można go dostać w granicach 200-250 zł.

Sony Ericsosn K13i, zwany również txt.

Posiada wi-fi, aparat 3,2 mpx, wygodną w obsłudze klawiaturkę.

Został stworzony na bazie tanich materiałów, przez co jego cena jest niska.

Rozdzielczość 320x240

Służy mi już trzeci rok, jest bardzo funkcjonalny i nie będziesz musiał szybko kupowac nowego.

Lumia 520. Super telefon jak na swoją cenę. WP 8.1, 4 cale wymienna obudowa, aparat 5Mpx i darmowe mapy Nokii. Nie będziesz musiał się wstydzić wyjmując go z kieszeni(chyba że każdy z twoich kolegów trzyma w ręce iPhone 5s czy innego S5)

nie dawać telefonów +300zł

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/goclever/quantum400/Goclever-Quantum-400.html

Podepnę się z pytaniem pod temat. Ile trzeba wyłożyć za Lumię 520, żeby spać spokojnie? Bo przedział cenowy na allegro oscyluje w granicach 300-500zł, co nieco mnie zastanawia.

Ewentualnie jaki telefon byście polecili komuś, komu ma służyć głównie do dzwonienia, smsowania i ewentualnie korzystania z maila/facebooka? Grać ani bawić się appkami nie mam zamiaru.

http://allegro.pl/sony-ericsson-txt-ck13i-sklep-lublin-i4544486732.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Telefony+i+Akcesoria-4_Telefony+kom%C3%B3rkowe-165_Sony+Ericsson-5044_Inne+modele-5045

200-230 zł, ale nie wiem, czy Ci odpowiada, ze względu na jego niesmyralność.

Btw. Wystarcza również do przeglądania wielu stron www, czy ściągania por... portugalskich filmów fabularnych.

Mając wykupiony pakiet internetu, możesz używać komunikatora gg dowoli i sprawnie.

Klawisze wyglądają na bardzo małe. Teraz mam zabytkową Nokię E75 i nawet jej klawiatura sprawia, że moje parówy po 2-3 przyciski na raz wciskają. Ale dzięki za odpowiedź. :-)

@Durendal Za nową ok. 350zł na allegro, kupując tam pamiętać żeby nie zamówić przypadkiem telefonu z Singapuru/Hong-Kongu. http://allegro.pl/nokia-lumia-520-black-czarny-wroclaw-i4574356290.html tutaj sprawdzony sklep.

Przyciski są ergonomiczne.

Są zaokrąglone i między nimi jest milimetr odstępu, dzięki czemu nigdy nie robię literówek.