Tani wydajny laptop do grania

Laptop do grania za 1000 zł ? Przy tej cenie tylko używka.

W sumie miałbym na sprzedaż Asusa k52ju z prockiem Intel pentium dual core p6200, 5 GB RAM, Karta Radeon 6370m za 800 zł :D :D Lola czy Csa ciągnie bez problemu.

Jedyna wada tego lapka to mikrofon z kamery nie działa, trzeba podłączyć jakiś zewnętrzny, albo grać w słuchawkach z mikrofonem.

No i bateria trzyma z 5 minut.

Widze znafcuf laptopow."laptopy do grania zaczynaja sie od 5000 zlotych" LOL. Na laptopa który w miare pociagnie np Bf3 na full detalach bez FullHD trzeba wydac ok 3-3,5 tysiaca. Dziwne co nie ? Posiadam 2 letni Lenovo y580 i wiekszosc gier dziala na High.

http://www.bit-tech.net/hardware/2014/03/12/msi-gt60-2pe-dominator-pro-gaming-laptop-re/6

test laptopa za 9K który ma top bebechy .

Więc pliss jakie High czy Ultra na słabszych sprzętach...

To ledwo dogania r9 270

Zależy co rozumiesz poprzez granie, ja na swoim lapku za 2k, nie czuje potrzeby kupowania ultra stacjonarki, wiem że za tyle była by wydajniejsza. Dla mnie granie nie oznacza każdy tytuł na ultra, nie miałem jak na razie problemów że gra w którą chciałbym zagrać nie odpalała, jeśli się tnie to często jest to wina optymalizacji.

Kolego nie oszukuj się, kwestia optymalizacji to nie przypadek tylko celowe działanie producentów.

Wiadomo, że nie każdy potrzebuje full detali w HD, co nie zmienia faktu, że kupowanie lapka po to żeby mieć lapka mija się z celem i bardzo szybko kolega zacznie czuć niedosyt i żałować, że kupił coś wolniejszego niż mógł mieć.

Czy udałoby się "upolować" w miarę dobry laptop w cenie około 1000 zł. Nie musi być super mocny byleby uciągnął gry typu LoL CS:GO i tym podobne.?