Czy udałoby się "upolować" w miarę dobry laptop w cenie około 1000 zł. Nie musi być super mocny byleby uciągnął gry typu LoL CS:GO i tym podobne.?
Tani wydajny laptop do grania
To tani czy wydajny i do grania? Zdecyduj się. Lepiej w takiej cenie złóż stacjonarke, bo na laptopie za tyle żadna gra nie pociągnie.
Czyli w tej cenie nic nie znajdę ? Mniej więcej w jakiej cenie będą laptopy które dadzą radę z tymi grami?
Myslę, że tak + 2000zł, żeby coś chodziło na dobrych fps'ach.
Kupiłem za 790zł laptop z Core 2 duo 2,2ghz, 4gb ram, gt220m 1gb.
LOL na full bez cieni maks. rozdzielczość. 1366 x 768 przy stałych 60 klatkach na sekunde.
Gdzieś go na Tablicy znalazłem.
Jednak polecę stacjonarkę, gdyż żaden laptop nie zastąpi PC. Dlatego laptopa raczej używam do przeglądania internetu itp. rzadziej do grania.
Nie ma czegoś takiego jak tani, wydajny laptop do grania.
Chyba, że używany.
Uwierz mi. Mam już doświadczenie z "laptopami do grania" i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że laptop do grania zaczyna się od ok. 6 tysięcy zł. Ja też nie dałem się namówić na złożenie stacjonarnego ale laptop którego kupiłem w tym roku- teoretycznie 2 razu lepszy od mojego stacjonarnego który ma 4 lata- zachowuje się w grach tak samo. Zdecydowanie odradzam laptopa jeżeli ma Ci służyć do grania. Stacjonarny za 2500zł uciągnie Ci wszystko.
Jak laptop do grania to fakt powyżej 5k. Ja kupiłem Asus'a G750 JS za 5600 i musze powiedzieć że jest lepszy niż moja stacjonarka a ArcheAge na full detalach przy 1020p w 60 fps
Kupiłem za 790zł laptop z Core 2 duo 2,2ghz, 4gb ram, gt220m 1gb.LOL na full bez cieni maks. rozdzielczość. 1366 x 768 przy stałych 60 klatkach na sekunde.Gdzieś go na Tablicy znalazłem.Jednak polecę stacjonarkę, gdyż żaden laptop nie zastąpi PC. Dlatego laptopa raczej używam do przeglądania internetu itp. rzadziej do grania.
Mój kolega ma podobny laptop z jeszcze mocniejszą grafiką GT240 i nie pociśnie lola na full w stałych 60 klatkach, więc jakoś ci nie wierze
@up
Po pierwsze sory za pomyłkę karta to GT 210M
Niestety GT240 jest słabsze od GT210m. I uwierz mi LOL mi chodzi przy stałych 60 klatkach na maks. ustawieniach. bez cieni.
PS: Nawet w Bf-a 3 - 30-40klatek przy 1024 x 768, StarCraft 2 1024 x 768 na low przy 50-60 klatek, CS:GO 1024 x 768 low przy 60 fps. ;] Pozdro.
GT240 jest słabsze od GT210m? Co za bzdura...
Zacznijmy od tego że laptopy nigdy nie były do grania z resztą to tylko chwyt reklamowy "gamingowy" laptop . Tak jak ktoś napisał żeby w coś pograć normalnie to od 4 do 6 tys trzeba wydać co jest nie opłacalne.
Laptopy sa do grania. Juz za 3k masz niezly sprzet. Jak sie nie znacie to zamknac sie. Czasy sie zmieniaja i to lapki beda coraz wydajniejsze, chlodniejsze
@up
Ale prawda jest taka, że lapki nigdy prze nigdy nie dogonią stacjonarki
I niestety aby w coś pograć teraz na lapku będziesz potrzebował 4k+ min.
Laptopy sa do grania. Juz za 3k masz niezly sprzet. Jak sie nie znacie to zamknac sie. Czasy sie zmieniaja i to lapki beda coraz wydajniejsze, chlodniejsze
chyba Niezły szmelc
Laptopy za ~ 5 - 6K w BF4 Ultra mają ze 30 fps do tego się grzeją jak piekarniki i trotlują... Nie zauważyłem nic o czym wspomniałeś.
Uwierz mi. Mam już doświadczenie z "laptopami do grania" i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że laptop do grania zaczyna się od ok. 6 tysięcy zł. Ja też nie dałem się namówić na złożenie stacjonarnego ale laptop którego kupiłem w tym roku- teoretycznie 2 razu lepszy od mojego stacjonarnego który ma 4 lata- zachowuje się w grach tak samo. Zdecydowanie odradzam laptopa jeżeli ma Ci służyć do grania. Stacjonarny za 2500zł uciągnie Ci wszystko.
Jak laptop do grania to fakt powyżej 5k. Ja kupiłem Asus'a G750 JS za 5600 i musze powiedzieć że jest lepszy niż moja stacjonarka a ArcheAge na full detalach przy 1020p w 60 fps
No ale takich bajek to ludziom nie wciskajcie. Rok temu kupiłem za 3k Lenovo Y580 z i7 i GeForce GTX660M i wszystkie nowe gry na High albo Ultra.
W jakiej roździelczości 800x600?
Proszę cie... z czym do ludzi.
Albo większa wtwy masz pokaz slajdów T.T
Posiadam laptopa Asus X550VB - X0002
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-X550VB.103759.0.html
Zapłaciłem za niego ok. 2.4k zł. Arma 3 chodzi na High w 45 fpsach luźno. Przy większej akcji spada do 30, nigdy niżej.
Trochę się grzeje ale to normalka. Cichy i poręczny. Na baterii wytrzymuje do 4h.
Da się? Da. Tylko trzeba szukać i czytać, a nie kupować to co jest w promocji. Zawsze perełki są gdzieś schowane, a szmelc wystawiany, żeby jak najszybciej sprzedać.
za tyle polecam stacjonarke , laptop bedzie zdychac za taka kwote.. chyba ze chcesz wydac wiecej to polecam MSI cx70 . Ja ostatnio kupilem i wszystko smiga na maxa.. Jedynie gry ktore wychodza te nowsze i z ogromnymi wymaganiami musze dawac grafe na srednie
Daj sobie w ogóle spokój z laptopami jeśli ma leżeć na biurku to kup stacjonarkę i oszczędź sobie późniejszych wydatków. Wiem co mówię. Nie zakonserwujesz układu chłodzenia, i tak już wysoka temperatura wewnątrz lapka zacznie rosnąć, posypie Ci się BGA/VGA pójdziesz do naprawy, skasują Cię 250zł i za 1-12msc będzie to samo.
Masz blaszaka, rozkręcasz 2 śrubki, pożyczasz od sąsiada sprężarkę, dmuchasz, zamykasz i jedziesz dalej. Konserwacja układu chłodzenia w naprawie to mniej więcej koszt 100zł. W zależności od czystości pokoju wylot wentylatora może Ci się zapchać nawet po 2-3 miesiącach. W stacjonarce możesz to olać na rok i najprawdopodobniej nic się nie stanie. Jak coś Ci padnie to wymienisz na inne, w lapku musisz robić przekładki dokładnie z tego samego modelu, bo w modelu o cyferkę wyższym już jest inne wycięcie przy zawiasie i płyta nie pasuje.
Kup blaszaka, do tego używany laptop za 100-200zł i masz zestaw grająco-biurowy. Lapki są dla ludzi, którzy pracują lub dużo się przemieszczają a nie po to żeby móc dokończyć mapę w toalecie na tronie, jak Cie kupa przyciśnie.