Tanie chłodzenie 60zł

Witam

Poszukuję chłodzenia na AM2+ do 60zł.

Może być używane,lecz w bdb stanie.

Tu płyta główna:

m2n68-am plus

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-spartan-lt-he922-spc091-610273/ Jeśli chodzi o nowe. Na allegro aktualnie nie ma nic fajnego wiec to będzie najrozsądniejszy wybór. Za 62 zł masz starszego brata spratana pro he 924.

Czytam komentarze, i piszą że nie jest tylko podstawka do Intela, a do AMD nie ma.

Czytam komentarze, i piszą że nie jest tylko podstawka do Intela, a do AMD nie ma.

Cytuje z opisu produktu

Fabrycznie urządzenie jest gotowe do zamontowania na platformach z procesorami AMD i Intel.

Ja w swoim komputerze mam Scythe Katana III uniwersalny cooler pod duza liczbe socketow. Ale jego cena to też z 80-100zł.

Moim zdaniem warto dołożyć albo po prostu trzymać na chłodzeniu typu BOX (oryginalnym).

Na moim chłodzeniu w szczycie jest 90°.

o.O Jajka smażyć!!

Latem tak się dzieje , ja polecam grać w piwnicy.

A tak serio to Xaorus dobrze zaproponował . Również bym się skusił ( ale w mojej skrzynce mam 12 wiatraczków :-) , dobre chłodzenie to podstawa).

# Jeżeli nie pomoże to zamiast bocznej ścianki obudowy zastosuj siatkę - taką jak na komary . Najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze bo nic nie kosztują.

Pozdrawiam , miłego kombinowania.

Spartany są na zatrzaski. W przypadku intela musisz montować koszyk natomiast w przypadku amd masz koszyk z zatrzaskami od razu na płycie. Dodatkowo nie musisz wyjmować płyty z pc, żeby zakręcić backplate. . Pozostaje więc nałożyć pastę (masz w zestawie pastę silentium pc) i założyć cooler. Wymaga to trochę siły bo zatrzask jest ciasny ale jak się popieści to się zmieści. Po nałożeniu spartany siedzą bardzo stabilnie. Coolery są stosunkowo ciche a ja swego czasu na buldozzerku osiągałem max 60 stopni (podczas renderu). Tak więc SPC radzi sobie nawet pod 99% obciążeniem.

Na moim chłodzeniu w szczycie jest 90°.

Jeśli to Brisbane to możesz zmniejszyć volty na procku z 1.3500 na 1.2700 spadnie ci temperatura o jakieś 10 stopni. Tylko na wszelki wypadek poczytaj gdzie się resetuje bios (zworka podpisana CMOS) - jakby ci po tej operacji nie wstał komputer.

Jeśli to Brisbane to możesz zmniejszyć volty na procku z 1.3500 na 1.2700 spadnie ci temperatura o jakieś 10 stopni. Tylko na wszelki wypadek poczytaj gdzie się resetuje bios (zworka podpisana CMOS) - jakby ci po tej operacji nie wstał komputer.

Jeżeli człowiek nie zna się na komputerze i nie wie co do czego w BIOSIE to lepiej niech go nie rusza.

Może sobie zaszkodzić.

Kupuj to co poleca ci Xaorus czyli http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-spartan-pro-he924-spc081-518093/ możesz do niego dokupić drugi wentylator i zamontować w konfiguracji push-pull co dodatkowo zwiększy chłodzenie i powinien spokojnie wystarczyć na gorące wakacyjne dni o ile masz jakieś wentylatory w obudowie.

Do takiech chłodzeń się nie robi push pull'a... lepiej zainwestować w lepszy cooler.

Ja tam ogólnie nie widze racji bytu dla takieho czegoś, od taka zabawka zamiast box'a.

Wiem co od czego jest w biosie.

W środku mam teraz razem 3 wiatraczki. Rano dołożyłem 1.

Dzięki za pomoc. Kupię raczej tego.

Moje teraźniejsze chłodzenie jest najbadziewniejsze jakie może być do AMD, więc to będzie dobry wybór.

Witam

Poszukuję chłodzenia na AM2+ do 60zł.

Może być używane,lecz w bdb stanie.

Tu płyta główna:

m2n68-am plus