Tank do PvE

Która klasa postaci jest najlepszym rozwiązaniem do tankowania dla party/raidów. Myślę nad wyborem paladyna, gdyż uwielbiam taki klimat świętego rycerza w lśniącej zbroi z tarczą w lewej dłoni i mieczem w prawej. Czy droga, którą chce obrać ma sens w świecie L2? Czy jednak paladyn jako tank jest zdeklasowany przez innych tanków?

I tak po 85 lvlu będzie ze wszystkich tanków jedna klasa (na GoDzie). A jeśli grasz na privie to moim zdaniem najlepszym tankiem jest shillen knight.

Chcę grać na polskim serwerze L2, więc tam też tak będzie, że każda klasa na koniec robi się w jednego?

Sprzed GoD najlepszym rozwiązaniem był TK (Temple Knight od Elfów) dzięki kubikowi na leczenie był prawie nieśmiertelny. Nie wiem jak dokładnie to wygląda to teraz.

@Up. Najnowszy "dodatek" (czy coś w tym guście) ma przywrócić stary system klas, więc w sumie można pomyśleć przyszłościowo.

Paladyn to jeden z najlepszych tanków. Posiada angelic icon, który jest bardzo przydatny i skille leczące. W GoD Dark Avenger expi szybciej solo ze względu na panterke, ale do expienia w party i pod kątem nadchodzącej nowej kroniki paladyn to dobry wybór.

Obstawiałbym DA/SK z racji, że najlepiej sobie radzą w expieniu, po 85 i tak przechodzą w 1 tanka... dopiero na 99 i w kolejnej kronice ma się to na powrót zmienic ale ponoć będzie wtedy można wybrać klase na nową (obojetne jest jakiego tanka używałeś przed 85)

Która klasa postaci jest najlepszym rozwiązaniem do tankowania dla party/raidów. Myślę nad wyborem paladyna, gdyż uwielbiam taki klimat świętego rycerza w lśniącej zbroi z tarczą w lewej dłoni i mieczem w prawej. Czy droga, którą chce obrać ma sens w świecie L2? Czy jednak paladyn jako tank jest zdeklasowany przez innych tanków?