Tank/support ?!

Witam, mam pytanie do bardziej zawansowanych graczy tej gry. Mianowicie : Czy w grze jest postać która pełni role typowego tanka a na dodatek leczy siebie jak i innych ? Najlepiej jak by postać ta mogła nosić tarcze z mieczem, wizualnie lepiej : D

# Jak np, teraz bede grać na Tiral, wbije tam 20 lvl to jak gra stanie sie free to play to bede mogl kontynuować czy lepiej poczekać az otworza nowy serwer?

Jak chcesz Tank/Supporta to polecam Clerica ze specjalizacją Justicar (przykładowy build: http://www.rifthead.com/stc/0myfrxzzvluidRRARfkIGkvVR)

Różnica między rogal tankiem a warr tankiem jest dość znaczna. Ponieważ cler tank generuje threat przez overhealing. Oczywiście grasz nim one-hand + tarcza :)

Co do dalszej gry po 20lev: tak będziesz mógł kontynuować (nie wiadomo też czy powstaną nowe serwery). Tak czy siak: polecam dobicie experienced w raptr, bo za tydzień powinna być nowa fala kluczy (rift+dodatek+30dni gry).

Mam już, dostałem też jakis hełm. a Warrior ma podziol na Hoplite i na Dark coś tam i to sie czymś różni ?

`podział

Popatrz na skille i sam oceń. Ewentualnie wejdź na forum eng Rifta i poczytaj o tej specjalizacji.

@Reekuu Jak weżmiesz warriora-Hoplite to będziesz mógł zrobić typowego paladyna.Hoplite ma w opcjach buildu właśnie paladyna.

dziękuje bardzo własnie o to mi chodziło :) wreszcie napisał ktoś kto ma pojecie a nie ten co nabija sobie posty : ) A jeszcze jedno pytanko do ciebie, Hoplita bardziej sie spisze w party od tego Dark "..."

wreszcie napisał ktoś kto ma pojecie a nie ten co nabija sobie posty

Że niby do mnie te słowa?

Toć ci odpisałem o Tank/supportcie tak jak chciałeś. A jeśli chodzi o warriora to obecnie tankuje się TYLKO na paladynie. Tu masz standardowy build do niego: http://www.rifthead.com/stc/0zeugy0o0V0cvlesxhuuRrGkksv922 (ale uwaga: dopiero po 30lev jest skuteczny. Na wcześniejszych levelach warriorem sobie nie potankujesz, bo zbyt mocno odstaje od reszty.)

@Reekuu Wiesz to jest zakręcone trochę.Bo jak weżmiesz tego Hoplite to masz trzy drzewka w które możesz inwestować w ramach buildu i tu muszisz poszukać w necie jaki build przyjąć.Na pewno najwięcej w paladyna drzewko trochę w warlord i void knight.Także tu musisz pokombinować bo tak dobrze to się nie znam ,sam dopiero czytam i próbuję ogarnąć jakąś dobrą kombinację do pvp.Edit.Wiem,że void knight to jest takie drzewko anti magick tank,warlord to bardziej off tank-ponoć dobry do pvp.

ja gram pod paladyna i mam jakies tam heale dla sojuszników a tank z niego kozak na PvP 2vs1 i wygrywam bez problemu oczywiście na serwerze PvP na PvPzone.

Witam, mam pytanie do bardziej zawansowanych graczy tej gry. Mianowicie : Czy w grze jest postać która pełni role typowego tanka a na dodatek leczy siebie jak i innych ? Najlepiej jak by postać ta mogła nosić tarcze z mieczem, wizualnie lepiej : D

# Jak np, teraz bede grać na Tiral, wbije tam 20 lvl to jak gra stanie sie free to play to bede mogl kontynuować czy lepiej poczekać az otworza nowy serwer?