A wiec teraz moja kolej
Jako MT od paru dodatkow gdzie twardo mainuje Blood DK, jezeli myslisz tylko o aktualnym tierze to nie polecam warka poniewaz wymaga sporo skila zeby osiagnac efekty zamierzone coby nie dostawac 1shotow (i nawet nie mysl o Ignore pain to ledwo starczy na mele swinga od bossa). Jesli juz koniecznie chcesz nosic tarcze to najlepszym wyjsciem bedzie Paladyn ze wzgledu na prostocie i latwosci w gearowaniu poniewaz glownie stakujesz haste co robi cie coraz silniejszym. Jednak gdybys zdecydowal sie na tanka bez tarczy to polecam Blood DK ze wzgldu na prostote klasy i mozliwosc do ignorowania wielu mechanic na encounterach i latwym naprawianiu wlasnych pomylek ;)(Death strike twym przyjacielem jest) ewentualnie Guardian druid ktory jest tez mocnym tankiem gdzie masz 100% uptime na Ironfurze. Co do DH(nie pamietam nazwy specow ) jest strasznie nudny dla mnie poniewaz nie masz tam praktycznie skilli przynajmniej ja odnosze takie wrazenie,
TL:DR
1h+shield
Warr = papier tank ale daje duzo funu z gry nim
Pala= Polecany wybor dla Ciebie jezeli chcesz grac z tarcza i calkiem porzadny tank przy wiekszej ilosci haste
2h
DK = Brak mobilnosci aka Wheelchair dk, wybacza bledy/pozwala ignorowac niektore mechaniki na bosach duzy hp pool
Dudu= Forma miska z mage towera calkiem dobrze sie prezentuje, duzy hp pool, 100% uptime na odpalkach oraz Roar(przyspiesza raid o 60% na bodajze 10s)
Dh= Krol wszystkiego i niczego :D, strasznie nudny w gameplayu.
Monk= Tank ktory wymaga sporo doswiadczenia i skila do tankowania ale ogarniety monk jest o w stanie poradzic sobie z wszystkim
czyli w skrocie moja rekomendacja dla ciebie jezeli chcesz nosic tarcze to Pala jezeli nie to DK/Dudu a jak bedziesz potrzebowal pomocy zeby sie ogarnac z czyms w tankowaniu to sie odezwij na Deviouness#2536