Targowisko i klucze do beta testów

Na wstępie zaznaczę, że pisze to w dziale do którego każdy ma dostęp, bo zależy mi na tym by poznać zdanie również forumowiczów. Co myślicie o handlu kluczami do beta testów na naszym forum? Czy przypadkiem nie wyrządzamy sobie sami tym szkody? My jako społeczność graczy? Przez taki handel, mają one większe wzięcie, bo interesują się nimi osoby którym chodzi jedynie o zamianę, lub co gorsza sprzedaż, więc zamiast trafiać w ręce zainteresowanych, czasem wręcz się marnują, lub przynoszą korzyści dla osób trzecich.

Jak sądzicie, czy powinno zostać tak jak jest? A może zakazać handlu nimi na forum? Bądź dopuścić tylko wymianę za inny klucz, bez gotówki? Proszę o aktywność w temacie do godziny 18, a jeśli będzie taka potrzeba obiecuje jeszcze dziś tą sprawę poruszyć.

Pomysł jest całkiem fajny ale powinna polegać na wymianie lub oddaniem takiego klucz czy też konta bez płacenia gotówką. Wymiana w taki sposób była by na miejscu i nie urażała żadnego użytkownika czy ma 13lat czy też 50 nie każdego po prostu stać na takie rzeczy. A osoby posiadające dane klucze i nie używające ich powinni dzielić się z potrzebującymi i chętnymi do zbadania określonej gry którą może w przyszłości by zakupili ale najpierw muszą ją sprawdzić np taką grę jak GW2 czy też Path of Exile czy też Dota2.

bezsensu, a co z ludźmi którzy nie maja allegro a chcą kupić klucz?, co zmienię temat : wymienię klucz za 50 zł? bezsensu, zostawcie to dobrze jest, ludzie hejtuja bo kasy nie mają albo po 12 lat i zazdroszczą, może oferty (dostęp) dajcie dla ludzi powyżej 21 roku życia i już? przynajmniej będzie można normalny przelew zrobić

Moim zdaniem powinien zostać zniesiony handel kluczami do tytułów f2p. Często zauważamy taka sytuacje, że na portalu [mmorpg.org.pl] rozdaje się klucze za free, a po kilku dniach gdy już nie można ich zdobyć, ludzie nagle po chamsku zaczynają nimi handlować. Moim zdaniem jeśli coś jest za free powinno być za free, a jeśli za grę w przyszłości będzie trzeba zapłacić to wtedy możliwość sprzedaży/wymiany klucza. W skrócie:

key f2p tytułu = możliwość tylko oddania/zrobienia konkursu o niego,

key p2p/b2p tytułu = możliwość sprzedaży/oddania/zrobienia konkursu.

Myślę, że tylko wtedy byłoby jako tako sprawiedliwie, ponieważ klucze p2p/b2p są na prawdę coś warte, reszta to jest zwykłym zarejestrowaniem xx kont, tylko po to aby w którymś trafić "nagrodę". Myślę że zrozumieli wszyscy o co mi chodziło, jeśli nie to przepraszam ale jestem po nieudanym egzamie z fizy i jeszcze trochę mnie nosi. :P

Myślę, że klucze do beta testów nie powinny być przedmiotem handlu. Użytkownicy robią sobie wiele kont na różnych portalach o grach MMO i znając życie, są to Polacy liczący na zysk :(

Nie mówię, że nie można tak zarabiać ale w multikonta zabierają kluczy zwykłym graczom, którym wystarczy 1 klucz, a nie 10 :(

Teraz pora klucze na przedmioty, i jakieś duperele w grach.

Np. koś coś wygra na evencie i ma zbędny klucz na holygownoprzedmiotBardzbobraBron - co robi? niech sobie sprzeda, bo musiał/a się natrudzić aby go zdobyć.

Ale co tam? lepiej przecież się zarejestrować 20 razy i tyle samo zabrać kluczy to zero pracy, a suma kluczy jest limitowana :(

Moim zdaniem powinien zostać zniesiony handel kluczami do tytułów f2p. Często zauważamy taka sytuacje, że na portalu [mmorpg.org.pl] rozdaje się klucze za free, a po kilku dniach gdy już nie można ich zdobyć, ludzie nagle po chamsku zaczynają nimi handlować. Moim zdaniem jeśli coś jest za free powinno być za free, a jeśli za grę w przyszłości będzie trzeba zapłacić to wtedy możliwość sprzedaży/wymiany klucza. W skrócie:key f2p tytułu = możliwość tylko oddania/zrobienia konkursu o niego,key p2p/b2p tytułu = możliwość sprzedaży/oddania/zrobienia konkursu.

Zgadzam się.

Handel beta-keyami jest żałosny, przecież to twórcy powinni starać o danie ludziom kluczy, aby wytknęli im błędy w grze.

Testy beta/alfa nie są po to żeby sobie pograć, tylko po to żeby dać feedback twórcom, nie wiem co ludziom ostatnio do łbów strzeliło...

Reasumując, usunąć to w cholerę!

bezsensu, a co z ludźmi którzy nie maja allegro a chcą kupić klucz?, co zmienię temat : wymienię klucz za 50 zł? bezsensu, zostawcie to dobrze jest, ludzie hejtuja bo kasy nie mają albo po 12 lat i zazdroszczą, może oferty (dostęp) dajcie dla ludzi powyżej 21 roku życia i już? przynajmniej będzie można normalny przelew zrobić

Po twojej ortografii sądze, że sam masz nie więcej niż 12...

Temat został już omówiony i na dniach zapewne nowe postanowienie wejdzie wżycie. Topic zamykam.

Na wstępie zaznaczę, że pisze to w dziale do którego każdy ma dostęp, bo zależy mi na tym by poznać zdanie również forumowiczów. Co myślicie o handlu kluczami do beta testów na naszym forum? Czy przypadkiem nie wyrządzamy sobie sami tym szkody? My jako społeczność graczy? Przez taki handel, mają one większe wzięcie, bo interesują się nimi osoby którym chodzi jedynie o zamianę, lub co gorsza sprzedaż, więc zamiast trafiać w ręce zainteresowanych, czasem wręcz się marnują, lub przynoszą korzyści dla osób trzecich.

Jak sądzicie, czy powinno zostać tak jak jest? A może zakazać handlu nimi na forum? Bądź dopuścić tylko wymianę za inny klucz, bez gotówki? Proszę o aktywność w temacie do godziny 18, a jeśli będzie taka potrzeba obiecuje jeszcze dziś tą sprawę poruszyć.