Targowsiko

Wpadłem na ten pomysł już jakiś czas temu, ale dopiero teraz to piszę (sam nie wiem czemu). Przejdę do konkretów: co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ? Chyba każdy im ufa. To by zmniejszyło ilość oszustów na portalu. Co wy na to ? ;)

Pytanie tylko jak szybko zdarzyła by się sytuacja, w której ktoś "cwany" podał by niedziałające passy, a potem na upartego twierdził, że działały i to ta zaufana osoba go okradła.

do tego transakcje trwały by dłużej, no chyba że zaufany osobami nie byliby tylko moderatorzy, ale wtedy @up post +1

Pytanie tylko jak szybko zdarzyła by się sytuacja, w której ktoś "cwany" podał by niedziałające passy, a potem na upartego twierdził, że działały i to ta zaufana osoba go okradła.

Dokładnie tak by się działo. Także, myślę, że nie jest to dobry pomysł.

Także myślę że będzie to tylko sytuacją w której oszuści będą sami udawali poszkodowanych. Zamiast zmniejszyć oszustwo, będzie się tylko zwiększało. PS Istnieją już portale, dzięki którym możemy wymieniać konta w różnych grach.

co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ?

Chwila moment, bo zbytnio nie zrozumiałem... Tzn. Kupuje od jakiegos kolesia konto do gry, za moje własne pieniądze, i ten produkt, który zakupiłem ja, zostaje także wysłany do jakiegoś łebka, którego w ogóle nie znam?

Na chłopski rozum tu chodzi o wymianę i weryfikację acc z obu stron.

Praktyczniej byłoby wprowadzić system reptuacji - po udanej transakcji dajemy osobie plusa, jeśli nas wyroluje - minusa. Simple as that.

W sumie to tego nie przewidziałem.. No cóż temat do zamknięcia, bo i tak nie przejdzie ;)

Na chłopski rozum tu chodzi o wymianę i weryfikację acc z obu stron.

Czyli i tak wychodzi na to, że osoba trzecia, miała by dostęp do tych danych?

Czyli i tak wychodzi na to, że osoba trzecia, miała by dostęp do tych danych?

Tak, tą osobą miał być moderator / administrator

Czyli po dokładnym ogarnięciu pomysłu, jestem na NIE.

W takim razie temat zamykam, bo sensu to nie ma prowadzenie dalszej dyskusji na ten temat. ;)

Wpadłem na ten pomysł już jakiś czas temu, ale dopiero teraz to piszę (sam nie wiem czemu). Przejdę do konkretów: co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ? Chyba każdy im ufa. To by zmniejszyło ilość oszustów na portalu. Co wy na to ? ;)