Wpadłem na ten pomysł już jakiś czas temu, ale dopiero teraz to piszę (sam nie wiem czemu). Przejdę do konkretów: co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ? Chyba każdy im ufa. To by zmniejszyło ilość oszustów na portalu. Co wy na to ?
Targowsiko
Pytanie tylko jak szybko zdarzyła by się sytuacja, w której ktoś "cwany" podał by niedziałające passy, a potem na upartego twierdził, że działały i to ta zaufana osoba go okradła.
do tego transakcje trwały by dłużej, no chyba że zaufany osobami nie byliby tylko moderatorzy, ale wtedy @up post +1
Pytanie tylko jak szybko zdarzyła by się sytuacja, w której ktoś "cwany" podał by niedziałające passy, a potem na upartego twierdził, że działały i to ta zaufana osoba go okradła.
Dokładnie tak by się działo. Także, myślę, że nie jest to dobry pomysł.
Także myślę że będzie to tylko sytuacją w której oszuści będą sami udawali poszkodowanych. Zamiast zmniejszyć oszustwo, będzie się tylko zwiększało. PS Istnieją już portale, dzięki którym możemy wymieniać konta w różnych grach.
co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ?
Chwila moment, bo zbytnio nie zrozumiałem... Tzn. Kupuje od jakiegos kolesia konto do gry, za moje własne pieniądze, i ten produkt, który zakupiłem ja, zostaje także wysłany do jakiegoś łebka, którego w ogóle nie znam?
Na chłopski rozum tu chodzi o wymianę i weryfikację acc z obu stron.
Praktyczniej byłoby wprowadzić system reptuacji - po udanej transakcji dajemy osobie plusa, jeśli nas wyroluje - minusa. Simple as that.
W sumie to tego nie przewidziałem.. No cóż temat do zamknięcia, bo i tak nie przejdzie
Na chłopski rozum tu chodzi o wymianę i weryfikację acc z obu stron.
Czyli i tak wychodzi na to, że osoba trzecia, miała by dostęp do tych danych?
Czyli i tak wychodzi na to, że osoba trzecia, miała by dostęp do tych danych?
Tak, tą osobą miał być moderator / administrator
Czyli po dokładnym ogarnięciu pomysłu, jestem na NIE.
W takim razie temat zamykam, bo sensu to nie ma prowadzenie dalszej dyskusji na ten temat.
Wpadłem na ten pomysł już jakiś czas temu, ale dopiero teraz to piszę (sam nie wiem czemu). Przejdę do konkretów: co wy na to, aby podczas wymian kontami, passy (login, hasło) zostały wysyłane któremuś moderatorowi ? Chyba każdy im ufa. To by zmniejszyło ilość oszustów na portalu. Co wy na to ?