Tasiemce

Witam mam pytanie oglądając dzisaj pewne anime w komentarzach ktoś napisał że Japonia nie może robić już tasiemców.

Mogłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi ?

"To nie sprawiedliwe... jak zwykle anime jest genialne, ale ma tylko 12 odcinków... Głupie restrykcje w Japoni... że tez nie mogą już robić tasiemców :/"

Komentarz o którym mowa ^

Ktoś narzeka, że nie wychodzi ostatnio nic takiego dobrego (bądź w ogóle) z tasiemców, a nie, że nie mogą ich robić.

Witam mam pytanie oglądając dzisaj pewne anime w komentarzach ktoś napisał że Japonia nie może robić już tasiemców.Mogłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi ?"To nie sprawiedliwe... jak zwykle anime jest genialne, ale ma tylko 12 odcinków... Głupie restrykcje w Japoni... że tez nie mogą już robić tasiemców :/"Komentarz o którym mowa ^

Co.....? Kto ci takich pierdół naopowiadał, po prostu większość serii robią po 12/24 odc, bo więcej kasy idzie na tym zbić i łatwiej.

World Trigger ma obecnie 51 odc od początku zapowiedziane były na wejściu 2 sezony po 50 odc (wychodzi bez przerw) a tak na teoretyczne sezony żeby podzielić "rozdziały"

anime dobre i będzie koło 100 odc, może nawet ponad. Wychodzi teraz cały czas, więc nie wiem skąd taki pomysł że tasiemców nie wypuszczają.

Po prostu łatwiej zrobić serie krótka niż długą i tyle.

przez co np. ja po oglądnięciu GC czuje niedosyt :( chcialbym zeby ta seria trwała wiecznie...

Sam fakt ze JoJo jest ekranizowane,i zapowiedziano juz 4 part.Więc co za wymysł ze tasiemce umierają.Pomijając ze JoJo jest najpopularniejsza i jedna z lepszych mang w Japonii i od niedawna w EU.Dotychczasowa ekranizacja jojo trzyma wybitny poziom i z 4 czescią bedzie podobnie(a jest ich 8).

Zacznijmy od tego, iż tasiemce z góry są skazane na hejt przez takich ludzi jak osoba wypowiadająca się w komentarzu który przytoczyłeś( ja również się do tych ludzi zaliczam). Z odcinka na odcinek nic się nie zmienia. Ilość fabuły zawartej w 15 odcinkach spokojnie można zmniejszyć do 1-2. W dodatku magiczne "filery" czy jak to się tam pisze. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Według mnie tasiemce są kierowane do jak największej widowni a nie do sprecyzowanego grona widzów. Co do komentarza Sito, może i więcej kasy się na takich zbija ale zauważ że ilość fabuły, kreska oraz cała oprawa audio-wizualna jest po prosu lepsza od tasiemców. To jest tylko moje zdanie.

Żeby w ogóle zrobić tasiemca musi być manga, która jest na tyle długa żeby to zrobić. Nie każda opowieść musi być długa by być dobra. Są anime które chciałbym żeby miały dalszy ciąg, ale są też takie, które bym zatrzymał (np. SAO w połowie 1 sezonu :D ). Po drugie muszą być pieniądze, a to jest już szerszy temat, ale generalnie jeżeli tytuł się nie sprzeda w wielkich ilościach to nie ma co marzyć o kontynuacjach.

Rzecz która mnie ostatnio jednak martwi to kierunek w jakim idą obecne tasiemce. Naruto pomijam milczeniem. One Piece i Fairy Tail mianowicie. Cała akcja 20 minutowego odcinka to. 6 minut poprzedni odcinek + opening a później 12 minut skakania po różnych miejscach akcji gdzie do niczego nie dochodzi. Na koniec 2-3 minuty w których się coś dzieje I ZAPRASZAMY ZA TYDZIEŃ.

Dressrora jest najgorszym aktem OP i mam nadzieję że się opamiętają.

Mam też teorię spiskową że jest to robione dla pieniędzy i sztucznego wydłużenia anime ale nie powiem o niej.

Więc jeśli tak mają wyglądać tasiemce to już wolę obejrzeć 13 odcinkowe anime napakowane wydarzeniami, postaciami, ciekawymi historiami niż oglądać jakiś chłam przez 6 lat.

PS. Jojo wymiata całą scenę shounenów.

Tak jak ktoś napisał wyżej, do nakręcenia rentownego anime potrzebna jest

a.) rentowna manga

b.) bardzo dobry pomysł

c.) rentowne novele itp.

W gre (jak wszędzie) wchodzą pieniądze. Zwłaszcza że w Japonii coraz trudniej zarobić na samym anime, bardzo trudno i można praktycznie tylko na jednej ręce podać studia i tytuły które zarabiają na siebie samą emisją w telewizji.

Taki naruto czy bleach, gdyby wychodził teraz (od początku, po raz pierwszy) pewnie też zostałby mocno dzielony + praktycznie bez fillerów. Dopiero po jakimś czasie, i to o ile by się sprawdził, doszły by fillery/filmy itp itd.

I jeżeli mogę Ci coś poradzić: nie masz co liczyć na nowe 'tasiemce" o 3 cyfrowej liczbie odcinków, i prawdopodobnie, takie już nie powstaną.

Zobaczymy co będzie z Kiseiju czy kilkoma innymi niszowymi tytułami, ale nie wróżę nic innego jak porzucenie po kilkudziesięciu odcinkach.

Najlepsze jest Naruto. manga juz sie dawno temu skończyła, a ci nadal dają więcej zapychaczy od materiału źródłowego. Nadal te anime jest tak w Japoni popularne, mimo wieloletniego niszczenia tej serii?

Aby powstały takie tasiemce w stylu, odcinki wychodzą co tydzień i nie wiadomo kiedy sie skończą, potrzebna jest manga która również wychodzi co tydzień i jest popularna.

Najlepsze są takie servie,w których pracują na praktycznie skończonym materiale i nie martwia sie zapychacze, czas emisji itp typu FMA czy Hunter x Hunter.

Moim zdaniem tasiemce są źle. W ogóle was nie rozumiem jak można mieć żal o to, że nie sprzedają jakieś robaka w tabletkach. Zacznijcie się normalnie odchudzać, a nie robakami, które zrobią to za was. Jak dla mnie lekka patologia, ale już nie wnikam...

warn_ico.png
Spam ~ NS
Witam mam pytanie oglądając dzisaj pewne anime w komentarzach ktoś napisał że Japonia nie może robić już tasiemców.Mogłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi ?"To nie sprawiedliwe... jak zwykle anime jest genialne, ale ma tylko 12 odcinków... Głupie restrykcje w Japoni... że tez nie mogą już robić tasiemców :/"Komentarz o którym mowa ^

po prostu nie ma dobrych długich mang... Manhwy i te chinskie komiksy japonce nie chcą ekranizować.. Psyren, the breaker, wolf guy, Feng shen Ji te mangi łykają wybielacza jak i naruto bez popity już samym tym, że autor nie zgubił się w połowie robiąc kolejnego dragon balla +.+ Zaraz okazało by się, że spada sprzedaż ich rodzimych produkcji jak by reklama na zagraniczne produkcje poszła ....

Rzecz która mnie ostatnio jednak martwi to kierunek w jakim idą obecne tasiemce. Naruto pomijam milczeniem. One Piece i Fairy Tail mianowicie. Cała akcja 20 minutowego odcinka to. 6 minut poprzedni odcinek + opening a później 12 minut skakania po różnych miejscach akcji gdzie do niczego nie dochodzi. Na koniec 2-3 minuty w których się coś dzieje I ZAPRASZAMY ZA TYDZIEŃ. Dressrora jest najgorszym aktem OP i mam nadzieję że się opamiętają.

Dressora manga jak zwykle trzyma poziom,ba powiedział bym że lepsza od wielu wcześniejszych =d ja one piece jako anime już dawno skreśliłem... skiepścili je jak i fairy tail(tylko że je od początku+.+)

Tasiemce umierają? Powiedz to Naruto który teraz wypuszcza Naruto Gaiden, albo One Piece który ma przeszło 500odc lub Fairy Tail --.--

Witam mam pytanie oglądając dzisaj pewne anime w komentarzach ktoś napisał że Japonia nie może robić już tasiemców.

Mogłby mi ktoś wyjaśnić o co dokładnie chodzi ?

"To nie sprawiedliwe... jak zwykle anime jest genialne, ale ma tylko 12 odcinków... Głupie restrykcje w Japoni... że tez nie mogą już robić tasiemców :/"

Komentarz o którym mowa ^