Dla mnie tatuaż musi mieć znaczenie i jakiś głębszy sens. Zakładam, że dla Ciebie też. Jeżeli nie masz jakiegoś konkretnego powodu, dla którego chcesz go zrobić, a ma być to po prostu fajny prezent na święta to też mogę coś zaproponować:
Biorąc pod uwagę to, że robisz go na święta, zakładam, że je obchodzisz. Być może niegłupim pomysłem byłby motyw religijny, jakaś scena biblijna, niekoniecznie narodziny Mesjasza, może nawet jakaś bitewna scena z Objawienia, w którym został przedstawiony właśnie jako lew ("...Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy...") To idealne nawiązanie do świąt, które mają przecież symbolizować urodziny Mesjasza i czasu, w którym będzie wykonany tatuaż. Ciężko będzie Go przedstawić bez opierania się na jego wymyślonych wizerunkach, ale Objawienie daje pole do popisu dla artysty. Łagodniejsze wersje też mogą być ciekawe. Równie dobrze można się zastanowić nad tym czego ten lew tak broni - może podsunąć mu jakąś owieczkę albo chociażby małe lwiątko do opieki? Wrzucę zdjęcia kilku ciekawych projektów w tej tematyce, może to pobudzi Twoją wyobraźnię
Z drugiej strony jeżeli lubisz klimaty fantasy i gry to może bardziej w tę stronę? Dla przykładu poniżej lwa umieścić jego potencjalne ofiary, np jakieś postacie z WoW-a, najbardziej nielubiana przez Ciebie klasa, może być rogal (nawet kilku), czy jakiś gladiator, jak tu poniżej:
Albo coś mocniejszego. Mi osobiście podobają się rękawy stylizowane na zbroje. Coś takiego na przykład:
Jeżeli chodzi o czysto dziki styl to nie inwestowałbym w totemy itp, a bardziej może w jakąś scenkę krajobrazową, może burza, płonący las? Albo gnające antylopy czy zebry z mocno podkreślonym strachem przed drapieżnikiem. Coś w tym stylu:
Co o tym myślisz?