Tcg

Witam, szukam jakiejś rozbudowanej/zaawansowanej karcianki. Grałem sporo w hearthstona i bardzo mi się podobały gry control vs control, ale nie cierpiałem strasznie gdy ktoś po prostu bezmyślnie wywalał na plansze jak najtańsze karty i cały czas walił w “face”.
Grałem też trochę w Gwinta ale bardzo krótko i mam co do niego mieszane uczucia, warto spróbować jeszcze raz?
No i przy propozycjach dodajcie też jak to jest z grindem kart. Rozumiem że są to gry f2p i każdy chce zarobić, więc nie widzę problemu kupić jakieś karty na start, jednak nie chciał bym wydać po kilkaset zł jak by to trzeba było zrobić w hearthstonie by być na bieżąco.

Jeśli nie HS lub Gwint to poczekaj na nową wersję Magic The Gathering (Magic: The Gathering Arena). Podobno bardzo fajnie się w to gra, a teraz trwa zamknięta beta. Nic innego i dobrego raczej nie znajdziesz.

Chyba druga, co do popularności karcianka po Hearthstone - Shadowverse

Zapraszam do gry w Faeria. połączenie ccg i strategii. Nie tylko kartami wygrywasz ale również trzeba pokombinować z ustawieniem landow. Gra posiadamodel F2P+DLC. Za free dostajesz podstawke+dodatek, który był dodany jako pierwszy. Najnowszy update to na steam 51PLN co nie jest wymagane do gry na rozsądnym poziomie. Sam jeszcze dodatku nie kupiłem a już zdążyłem wbic God Rank :slight_smile:

Jeśli chodzi o zdobywanie kart. Zmienili to i działa to w zasadzie jak kiedyś w MtG duels. Za każdy wbity lvl oraz za daily questy dostajesz paczki z kartami. Jest ich w środku 4. Duplikatów kart w kolekcji może być max 3 oraz 1x Legendarna.

W paczkach jeśli już masz 3 egzemplarze danej karty to już kolejna Ci się w paczce nie trafi wiec cały czas masz progres jeśli chodzi o kolekcje. Craft kart jest również. Co 12h możesz wytworzyć jedną kartę - “ładunki” craftu kumulują się(nie da się robić legendarek).

Gra bardzo przyjemna z dosyć skromnym community. prawdopodobnie przez to, że nie jest to zwykłe klepanie face jak to w HS, ale jednak trzeba też pokombinować nad strategią. Zdarzają się talie typowo rushujące :slight_smile:

Co do tego co napisałeś - control vs control. W Faeria możesz świetnie się bawić tego typu talią bez żadnych problemów i być w topce. W ostatnim sezonie grałem Red Control, w którym miałem jedynie 6 kreatur. reszta to removale i spelle do wykańczania przeciwnika.

Grę polecam z całego serca jeśli jeszcze nie miałeś okazji jej zasmakować.

Kody wejściowe do nowego MTG:

Give a person a code. That code is single use.
Tell that person to go to MTGArena.com.
That person downloads the game from the website and enters their access code.
Your 5 Closed Beta Access Codes:
b6a-x1f1-qpd
qhu-xddi-iap
5in-x8ep-yip
wzb-hs9m-z56
twq-pxwn-9hi

Shadowverse, system kart to paczki, gold z misji, arenek, na które bilety masz praktycznie ze wszystkiego, eventy, kalendarz logowania się. Karty możesz rozbijać na vialsy i tworzyć z nich wszystkie, które chcesz.
Masz tryb rotacji ze zmieniającymi się dostępnymi kartami i no-balance tryb unlimited ze wszystkimi kartami dostępnymi w grze. Zapomniałem dodać, że sporo kasy dostaje się też za solo story liderów.