Te takie dziwne :P

Czy wiecie jak sie nazywa strona na ktorej sa linki to tych paskow w podpisach ?xd niepamietam jak sie to nazywalo

;p te takie np | (cos narysowane) np. chips fajns| ktorys chyba modem ma nawet to ;p

Chodzi Ci zapewne o userbary. Zwykle tworzy się je samemu w photoshopie:

tutorial: http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=4586

Oraz dla leniwych fajna polska stronka z userbarami podzielonymi na kategorie:

http://userbars.pl/

A tam w Photoshopie. GIMP wystarcza! Ja używam zawsze GIMP'a + jakiś tam Userbar Generator, bo on zawsze robi mi idealnie równy i zgodny ze wszystkimi standardami "szklany błysk".

Nie mam komentarza dla tej strony Userbar.pl, poporstu jak zobaczyłem te UBy.... to pomyślalem sobie "eeee ta strona została zalozona przez nooba, który nie wie co to są userbary". Userbary mają stanowić "dodatek" do grafiki, do okazania czegoś wielkiego w danej rzeczy, lecz w małym formacie, i po kija robić strone, która nic nie okazuje, nie dodaje, tylko psuje? Po to by pokazać UBy? Prawada jest taka, że jak robisz coraz lepsze prace (większego foramtu!!) to wychodzą Ci też coraz lepsze UBy.... Najlepiej jeżeli chcesz robić Userbary to weź sobie sciągnij (triala) Photoshopa, i zacznij robić jakies sygnaturki, znajdz jakieś porządne forum o grafice, szukaj tutoriale i zrób kilka z nich, nie powinno sie zaczynać projektować grafikę od Ubów, ponieważ nie masz takiej "przestrzeni" jak w dużych formatach...(może to i dobrze..?)

@up

Moje zdanie na ten temat jest bardzo proste. Róbta co chceta. Sam wiem po sobie, że photoshopa używam wtedy gdy jest mi potrzebny (logo na forum, userbar, modyfikacja grafik w cms, pocięcie laya) i na serio nie mam jakiejś wewnętrznej potrzeby zgłębiania tajnik photoshopa. Chce coś zrobić szukam tutoriala i to robie. A jak ktoś chce ściągnać photoshopa po to aby zrobić sobie tylko userbar zgodnie z tutorialem to jego sprawa i nic nam do tego.

Nie rozumiem cię za bardzo Milan... tzn twojej krytyki strony z UBami... Jeżeli są strony o mmorpg, o plotkach, z opisami na gg, można by wymieniać milionami, to czemu nie może ktoś zrobić strony z UBami? Jeżeli ktoś nie potrafi sam zrobić to po prostu sobie ściągnie gotowca, co w tym złego?

Mhmmm sam własciwie nie wiem na co sie rzucam, ale ogólni emi sie to nie podoba :-P No rozumiem, "zrobić komuś userbara" no ale nie w takiej ilości, i jeszcze żeby te Userbary miały jakiś poziom..... a tam jakbym był adminem, a oceniał te UserBary czy się nadają czy nie to pewno 95% bym wywalił :mrgreen: [miły jestem dla młodych twórców UBów] Jakby Ci to poweidzieć.... o może tak.... Nie podoba mi się ta strona, ponieważ jakość nie idzie na tej stronie z ilością, za dużo dosłownie OKROPNYCH UBów.... no ale dla niektórych dwie kreski i napis "Fajne" może być niemal arcydziełem.... więc jak komu się to podoba...

Czy wiecie jak sie nazywa strona na ktorej sa linki to tych paskow w podpisach ?xd niepamietam jak sie to nazywalo

;p te takie np | (cos narysowane) np. chips fajns| ktorys chyba modem ma nawet to ;p