Team do TF2 (Mann vs Machine)

Denerwuje cię wieczne czekanie na grę w trybie MvM?

Wkurza cie gra z losowymi, nieogarniającymi playerami?

Szukasz porządnej i zgranej ekipy?

Chcesz grać na niezlagowanym serverze z dobrym pingiem?

W takim razie ten temat jest dla ciebie!

Na chwilę obecną jest nas pięciu, ale mamy nadzieję że liczba ta się powiększy.

Żeby grać razem z nami, potrzebujesz jedynie programu Hamachi, dzięki któremu będziesz mógł połączyć się z naszym serverem.

Instrukcja:

1. Pobieramy najnowszą wersję programu Hamachi

2. Instalujemy nasz programik.

3. Wchodzimy na postawiony server, którego dane wyślemy osobom, chcącym dołączyć do ekipy.

4. Po wejściu na postawioną sieć wystarczy dołączyć na server w grze wpisując w konsoli "connect podanyadresip" bez cudzysłowa.

Nie mamy żadnych wymagań odnośnie wieku, wymagamy tylko kultury, wyrażenia oczywiście dozwolone, ale bez przesady, bez wyzywania się nawzajem. Bardzo mile widziane przynajmniej średnie ogarnięcie trybu MvM. Mikrofon mile widziany, ale i bez niego przyjmujemy osoby, więc jak ktoś go nie posiada, lub po prostu wstydzi się swojego głosu, to nic nie szkodzi. Osoby zainteresowane niech piszą w tym temacie, stosując się do tego wzoru:

- Imię

- Doświadczenie w TF'ie

- Ulubiona klasa w trybie MvM i ogólnie w innych trybach

- Ogólnie coś o sobie, zainteresowania, hobby itp. Jeżeli ktoś koniecznie nie chce pisać o życiu prywatnym to oczywiście nie musi, ale jest to mile widziane.

Ahh tak, i jeszcze jedno. O ile na chwilę obecną gramy tylko w TF2, to w przyszłości możemy także hostować inne produkcje. Tak więc pisać panowie i panie!

Mam pytanie. Osiągnięć, ani przedmiotów nie będzie można zdobywać? Bo raczej Steam jest do tego potrzebny. A kolejki powinny zniknąć za miesiąc, kiedy gracze ochłonął.

Osiągnięcia, jak i przedmioty można zdobywać, bez obaw. ;) Tylko na tym serwerze zgarnąłem trzy przedmioty i osiągnięcia. Ping trzyma się w okolicach 30-50, rzadko przekracza te liczby.

Dodam, że dostałem skrzynkę MannCo za zabicie samego siebie wyrzutnią rakiet na starcie. Nie wiem czy to taki ogólny bug, czy wina servera :P

Random loot Ci się wylosował akurat, liczy tylko czas przebywania na serwerach. :D

PS: Dzisiejsza gra była po prostu świetna, w 5 osób rozgromiliśmy Decoy. :D

Jest już co raz lepiej z tym trybem. Czekam teraz maks 10 minut. Ale zawsze taki serwer Hamachi się przyda komuś :)

Zawsze zgrana ekipa może więcej, niedawno zauważalnie podkręcili trudności trybów bardziej zaawansowanych i przejście ich teamem 6 osób nie jest już w 100% pewne. :)

Nie sądzicie, że to niepoważne, że mam się prosić, żeby wytestować Wasz serwer? Słaby marketing.

Mogli byście 1 miejsce mi zostawić ? gram w tf2 dobre 2 lata a MvM mnie zaskoczyło i chciałbym pograć , ogółem jestem grzeczny .

gram 4 profkami (inżynier , skaut , grubcio oraz demoman) no czasami gram innymi , ale skill jako taki mam

a proszę o miejsce bo teraźniejszy komputer lami jak nie jedna lama...A czekam na nowego :3

Nie sądzicie, że to niepoważne, że mam się prosić, żeby wytestować Wasz serwer? Słaby marketing.

Człowieku, ten "server" to sobie stawia raz na jakiś czas osoba na swoim domowym kompie by pograc z kumplami :rolleyes: A że ping to max 50 - No cóż, magia radiówki :)

@Up - Ja się zbytnio tam nie znam na Hamachi, Mac to nasz teamowy ekspert od wszystkiego, ale wydaje mi się, że jeżeli miejsce się skończy, to można postawić kolejna "sieć" i ją połączyc z tą poprzednią, więc o miejsce się nie martw

Miejsca starczy spokojnie.

A co do serwera - stawiam go obecnie tylko na czas trwania rund (praktycznie na zawołanie jak tylko znajdują się jacyś chętni), ale o ile opanuję jakoś zewnętrzne oprogramowanie serwerowe będzie możliwość, aby działał nawet do kilkunastu godzin dziennie.

To nie lepiej znaleźć kogoś do hostowania kto ma stałe IP i porządne łącze? Wybacz, pieprzenie się z hamachi by zagrać z polakami nie jest teraz tego warte, wystarczy wejść na pierwszy lepszy serwer i już grasz (co prawda większość polskich dalej oblegana ale akurat grałem dzisiaj na 2 bez ani sekundy czekania).

@up

Half Life Dedicated Server jest chyba najprostszym programem do stawiania dedyków. Toć tam chyba jest jeszcze mniej opcji niż w hostowaniu przez grę.

To nie lepiej znaleźć kogoś do hostowania kto ma stałe IP i porządne łącze? Wybacz, pieprzenie się z hamachi by zagrać z polakami nie jest teraz tego warte, wystarczy wejść na pierwszy lepszy serwer i już grasz (co prawda większość polskich dalej oblegana ale akurat grałem dzisiaj na 2 bez ani sekundy czekania).

Racja, ale chyba lepiej jest grać ze zgraną i ogarniętą ekipą, niż z obcymi ludźmi, z którymi możesz się nie dogadać? :) A całe "pieprzenie" się polega na pobraniu malutkiego programu, zanstalowaniu go, wbiciu na sieć i na server co zajmuje niecałe 5 minut, natomiast gdy już go mamy, wystarczy jedynie odpalić skrót i tyle, dwa kliki. Poza tym jak pisałem w pierwszym poście, narazie gramy tylko w TF2 ale w przyszłości możliwe że rozszerzymy "działalność".

Oj sorki, double się napisał, a chciałem zedytować :P

Pawel

18

gram bardzo dlugo od czasu do czasu, mam bardzo duzo zeczy w eq wszystkie postacie maja nowsze bronie no.

ulubiona postac to bedzie Inzynier, Sniper i ten zabujca czy jak on sie zwie :).

aa jak by ktos mogl mi napisac naczym doslownie polega ten MvM bym byl wdzieczny.

Jeżeli szukacie również osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z tym tytułem to proszę dać znać.

jak nie chcecie czekać, to możecie poszukać w wyszukiwarce serwerów wystarczy napisać w filtrze w mapach m i poszuka wam od groma serwerów :)

Ja bym mógł pograć , tylko ze nie mam mikro.

Stosujcie się do wzoru :)

Denerwuje cię wieczne czekanie na grę w trybie MvM?

Wkurza cie gra z losowymi, nieogarniającymi playerami?

Szukasz porządnej i zgranej ekipy?

Chcesz grać na niezlagowanym serverze z dobrym pingiem?

W takim razie ten temat jest dla ciebie!

Na chwilę obecną jest nas pięciu, ale mamy nadzieję że liczba ta się powiększy.

Żeby grać razem z nami, potrzebujesz jedynie programu Hamachi, dzięki któremu będziesz mógł połączyć się z naszym serverem.

Instrukcja:

1. Pobieramy najnowszą wersję programu Hamachi

2. Instalujemy nasz programik.

3. Wchodzimy na postawiony server, którego dane wyślemy osobom, chcącym dołączyć do ekipy.

4. Po wejściu na postawioną sieć wystarczy dołączyć na server w grze wpisując w konsoli "connect podanyadresip" bez cudzysłowa.

Nie mamy żadnych wymagań odnośnie wieku, wymagamy tylko kultury, wyrażenia oczywiście dozwolone, ale bez przesady, bez wyzywania się nawzajem. Bardzo mile widziane przynajmniej średnie ogarnięcie trybu MvM. Mikrofon mile widziany, ale i bez niego przyjmujemy osoby, więc jak ktoś go nie posiada, lub po prostu wstydzi się swojego głosu, to nic nie szkodzi. Osoby zainteresowane niech piszą w tym temacie, stosując się do tego wzoru:

- Imię

- Doświadczenie w TF'ie

- Ulubiona klasa w trybie MvM i ogólnie w innych trybach

- Ogólnie coś o sobie, zainteresowania, hobby itp. Jeżeli ktoś koniecznie nie chce pisać o życiu prywatnym to oczywiście nie musi, ale jest to mile widziane.

Ahh tak, i jeszcze jedno. O ile na chwilę obecną gramy tylko w TF2, to w przyszłości możemy także hostować inne produkcje. Tak więc pisać panowie i panie!