Team Fortress 2 vs SKILL Special Force 2

Witam :D

Zastanawiam się, w którą z tych gier zagrać ?? I chciałbym się od was dowiedzieć kilku informacjy:

1. Która gra jest najbardziej popularna ??

2. Gdzie gra dużo graczy (w tym polaków) ??

3. W której grze jest więcej broni, map itd. ??

4. IS ?? Gdzie rzeczy przewyższają z IS?? I gdzie jest drożej ??

5. Gdzie jest dużo serverów jak i typów rozgrywki (np. DeathMatch) ??

6. Gdzie są najczęściej tzw. eventy, dodatki, aktualizacje ??

To wszystko mam nadzieję że pomożecie mi :P

Z góry dzięki :D i pozdrawiam ;)

Dla mnie odpowiedz jedna - TF2, i do tego jest po polsku. Oceny wg graczy tez ma lepsze.

1. Wg mnie TF2

2. TF nie ma problemu z graczami, tzn nie mial kiedys, bo z 2 lata temu ostatnio to instalowalem. Przeszedl na F2P i zyskal na tym.

3. TF2 ma bardzo duzo broni do odblokowania i map tworzonych przez graczy dla graczy (cos na zasadzie CSa, bo to ten sam silnik)

4. Jak gralem w TF2 to IS w nim nie byl az tak przesadzony, aktualnie nie wiem jak tam jest.

5. TF2 zapewne to starsza gra i ma wiecej serverow.

Brat zainstalowal Skilla i mial go na dysku zaledwie tydzien, i wykasowal go.

mi osobicie tf nie przypadł do gustu

Grałem w TF2, jakoś nie wciągnęła mnie ta gra nie wiem czemu. SKILL-a jak najbardziej polecam z początku myślałem, że to kolejny słaby MMOFPS, lecz jak zagrałem to się strasznie wciągnąłem, takie dobre połączenie CS-a i Coda, dużo trybów i ciągle dodawają nowe, bronie z is-u zmieniają tylko wygląd, dodają kolimator i niewielki bonus do szybkości poruszania się. W dodatku możemy podnieść broń zabitego wroga (nawet tą z is). To co odróżnia SKILL-a od innych FPS-ów to to, że snajperką od razu się zabija, przy trafieniu w ręke/nogę zostaje Ci 10-15 hp. Wszystko po polsku nawet komentator :P. Pod koniec każdej mapy zawsze są cutscenki z udziałem najlepszych graczy w danej grze(taki fajny smaczek :D). Jest także coop (strasznie podobny do tego z Call Of Duty Ghosts), atak kosmitów(bardzo fajnie się je rozwala, "soczyste" dźwięki przy zabiciu i trafieniach jak i bardzo dobre efekty). W coopie są 2 mapy standardowy survival, przetrwać 30 fal (co 10 jakiś boss), oraz druga też taki survival tylko, że trzeba bronić punktu jak się go straci to cofa się do kolejnego (maksymalnie chyba 4). Są jeszcze tryby takie jak Glass Party, rzucanie śnieżkami i inne.

Trudny wybór :mellow: Moim zdaniem zagram w TF2 lub SKILL'a ponieważ tyl te gry ze wszystkich MMOFPS przykuły mój wzrok i mają w sobie coś ciekawego :D

No to co jeszcze by tu zapytać ?? Jak z wymaganiami na mój komp ?? Windows XP Geforce 8500GT 2,6 GHz 1 GB RAM AMD athlon 64 x2 5000+ Czy zadziałają obie te gry ?? Jakie mogę mieć problemy ???

Gdzie gra dużooo Polaków ??

No i jakie znacie plusy i minusy gier ???

To mi pomoże do wyboru :D Z góry dzięki :P

1. Zdecydowanie TF 2

2. Jak u góry.

3. W TF2 jest bardzo dużo broni, w SKILLU chyba podobnie

4. W TF2 bronie dostajesz za osiągnięcia, kupujesz lub dostajesz losowo.

5. Raczej w TF2 więcej.

6. Trudno określić.

TF 2 pójdzie ci na low/medium..

A jak jest z Klanami (team) gdzie by było dużo polskich Teamów ??

3/4 graczy w SKILLU to Polacy.. Mnie wciągneła bardzo mocno i każdy rozegrany cw to było coś. Te dwie gry w ogóle nie są do siebie podobne ale ja polecam SKILLA

A gdzie będzie ta dynamika ?? tzn. Ciekawe zakamarki dla snajperów, szybkie jak i "szalone" rozgrywki, ciekawe zdolności (tzn. czy można coś zdobywać np. jakieś staty za zabicie?), czy w obu tych grach są medycy?

1.TF2

2.TF2

3.TF2

4. niewiem ...

5.TF2

6. tak , tak , TF2

1. Oczywiście TF2.

2. Oczywiście TF2.

3. Oczywiście TF2. Gracze tworzą bronie, mapy itp. Praktycznie wszystko... Później takie rzeczy sobie sprzedają albo oddają za free na Steam Workshop.

4. W tf2 jest itemshop, który ma trochę kosmiczne ceny. Np. czapka dla inżyniera za 7$, lecz prawie wszystko można wydropić podczas normalnej rozgrywki. Z kontem premium (0.39$) możesz wszystko znaleźć. :)

5. Oczywiście TF2.

6. W tfie masz co miesiąc halloween event bo pełnia księżyca :D. To jest najczęściej wydalany event.

Dla mnie odpowiedz jedna - TF2, i do tego jest po polsku. Oceny wg graczy tez ma lepsze.1. Wg mnie TF22. TF nie ma problemu z graczami, tzn nie mial kiedys, bo z 2 lata temu ostatnio to instalowalem. Przeszedl na F2P i zyskal na tym.3. TF2 ma bardzo duzo broni do odblokowania i map tworzonych przez graczy dla graczy (cos na zasadzie CSa, bo to ten sam silnik)4. Jak gralem w TF2 to IS w nim nie byl az tak przesadzony, aktualnie nie wiem jak tam jest.5. TF2 zapewne to starsza gra i ma wiecej serverow.Brat zainstalowal Skilla i mial go na dysku zaledwie tydzien, i wykasowal go.

IS nie jest nadal przesadzony, wszystko można zdobyć za metale którye robi się z broni (choć dużo czasu to zajmuje, można mieć wszystko), wystarczy tylko mieć premium, lub kupić przedmiot w sklepie mannco (doładować za 5 euro czyli ok 22zł) zaś w skillu dużo rzeczy masz do kupienia za normalną kasę, więc trzeba wydać w cholerę pieniędzy na coś fanego

Dodatkowo w TF'ie jest więcej aktualizacji.

Zdecydowanie polecam tf'a, choć skill też nie najgorszy. :)

We wszystkich podanych przez ciebie punktach wygrywa TF2 i IMO jest znacznie lepszy od SKILLa ale jest to specyficzny FPS więc nie każdemu musi podejść.

Witam :D

Zastanawiam się, w którą z tych gier zagrać ?? I chciałbym się od was dowiedzieć kilku informacjy:

1. Która gra jest najbardziej popularna ??

2. Gdzie gra dużo graczy (w tym polaków) ??

3. W której grze jest więcej broni, map itd. ??

4. IS ?? Gdzie rzeczy przewyższają z IS?? I gdzie jest drożej ??

5. Gdzie jest dużo serverów jak i typów rozgrywki (np. DeathMatch) ??

6. Gdzie są najczęściej tzw. eventy, dodatki, aktualizacje ??

To wszystko mam nadzieję że pomożecie mi :P

Z góry dzięki :D i pozdrawiam ;)