[TEAM] - Tworzenie OTS

Cześć.

Mam zamiar stworzyć OTSa pod Tibie 10.41 z mapą EVO. Mapa EVO to taka gdzie istnieją teleporty na exp'a, questy i eventy.

Na OTSie chcę wprowadzić system ELO (Ranking PvP).

Exp będzie taki, że 500lvl+ to będzie już coś wielkiego.

Postaram się coś zrobić by kasa w grze dużo znaczyła.

Do teamu poszukuje:

- Mappera (1/2)

- Skryptera (LUA)

- Grafik (Myślę, że się przyda na zrobienie dobrej reklamy)

Członek teamu dostanie:

GMa na serwerze,

Wynagrodzenie pieniężne z ItemShopu (oczywiście wtedy gdy ItemShop będzie wstanie opłacić serwer).

Myślę, że wszystko co najważniejsze wypisałem. W razie pytań, pisać :)

Jeżeli jesteś zainteresowany, pisz PW (tam dostaniesz więcej informacji).

Pozdrawiam.

Zgłaszam się jako mapper. Co prawda moje prace nie będą wspaniałe gdyż ostatnią mapkę stworzyłem około 1,5 roku temu ale myślę, że na EVO spokjnie moje umiejętności na razie wystarczą. Ponad to mogę odcążyć skryptera - trochę się na tym znam więc z prostszymi skryptami powinienem sobie poradzić. Trochę się też bawię w pixelart więc grafiki itemków również mogę zrobić :D

Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego to tak naprawdę od niczego ale cóż :D

Pozdrawiam.

Proponuje dać stały exp np. x5 fajnie by się grało. A co do kasy, to niski drop w granicach x2 lub x3. :)

BAN HAMMER!

Zgłaszam się jako mapper. Co prawda moje prace nie będą wspaniałe gdyż ostatnią mapkę stworzyłem około 1,5 roku temu ale myślę, że na EVO spokjnie moje umiejętności na razie wystarczą. Ponad to mogę odcążyć skryptera - trochę się na tym znam więc z prostszymi skryptami powinienem sobie poradzić. Trochę się też bawię w pixelart więc grafiki itemków również mogę zrobić Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego to tak naprawdę od niczego ale cóż Pozdrawiam.

Wątpię byś cokolwiek potrafił stworzyć na TFS 1.0. Sama EDYCJA nie oznacza, że się na czymś znasz.

Proponuje dać stały exp np. x5 fajnie by się grało. A co do kasy, to niski drop w granicach x2 lub x3.

Typowe low serwery nie są lubiane przez graczy. Najlepszy motyw to Stage exp np. od 100x do 5x.

@Salv
Linux/Windos?
Jaka dystrybucja jak linux?
Poprawiłeś błędy w source TFS 1.0?
Poza edytowaniem skryptów, mapy i odpaleniem pliku .exe. Potrafisz coś więcej?

Miałbym więcej pytań, ale nie chce mi się rozpisywać. Jeżeli chcesz się bawić w Tibie. Musisz wiedzieć, że jeżeli podbijesz powyżej 200-300graczy. To licz się z DDoSami, SQL Injection i masą innych gówien.

Zgłaszam się jako mapper. Co prawda moje prace nie będą wspaniałe gdyż ostatnią mapkę stworzyłem około 1,5 roku temu ale myślę, że na EVO spokjnie moje umiejętności na razie wystarczą. Ponad to mogę odcążyć skryptera - trochę się na tym znam więc z prostszymi skryptami powinienem sobie poradzić. Trochę się też bawię w pixelart więc grafiki itemków również mogę zrobić Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego to tak naprawdę od niczego ale cóż Pozdrawiam.

Masz jakieś swoje prace żeby pokazać? Pracowałeś nad jakimś projektem (nazwa)? Chciałbym coś zobaczyć, co zrobiłeś itd.

BAN HAMMER!@SalvLinux/Windos?Jaka dystrybucja jak linux?Poprawiłeś błędy w source TFS 1.0?Poza edytowaniem skryptów, mapy i odpaleniem pliku .exe. Potrafisz coś więcej?Miałbym więcej pytań, ale nie chce mi się rozpisywać. Jeżeli chcesz się bawić w Tibie. Musisz wiedzieć, że jeżeli podbijesz powyżej 200-300graczy. To licz się z DDoSami, SQL Injection i masą innych gówien.

Ah. Zapomniałem, że miałem napisać w pierwszym poście, że jestem początkujący. Kiedyś ze znajomymi (5-6 lat temu??) miałem serwer pod 7.6, hamachi, ale nic więcej tam nie robiłem. Był to też wtedy XML więc to wszystko było strasznie proste.

Myślałem nad Linux Ubuntu.

Błędów jeszcze nie poprawiałem, na razie odpaliłem silnik, wbiłem do gry i zrobiłem ACCMakera. Robiłem podobnie jak Znote na tym filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=AsyxPhDTOcI).

Mało co potrafię, zresztą napisałem teraz na początku, że jestem początkujący.

Zdaje sobie sprawę z tego, że jak serwer zyska popularność to będą DDoSy i inne takie.

Pozdrawiam.

Accmaker - Gęsior
Source - TFS 1.0 ale trzeba zapoznać się z plikami jak i funkcjami które on w sobie posiada. TFS ma kilka znaczących błędów, ale 1.0 jest najbardziej stabilną wersją(była pisana prawie od zera)
Linux - Ubuntu(czyta małe i duże litery tzn. A = a, A = A), Debian zaś czyta a = a, A = A ,a =/= A)

Jeżeli chcesz zabłysnąć w świecie OTS. Polecam zacząć od najnowszej Tibii i cały czas podążać za "updejtami". Również stworzyć/kupić kilka fajnych systemów które urozmaicą grę. Dla przykładu weź sobie taką KLIKNIJ i mój ostatni post.

Minimum pół roku pracy jest przed tobą/wami by cokolwiek z tego było.

PS Pamiętaj, jeżeli źle zabezpieczysz VPSa to cały projekt może pójść się J!b@c. Dlaczego? SQL Injection -> Wgranie shella i mają wszystkie twoje pliki z VPSa.

Na razie zrobiłem Znote, ale może zmienię.

Grałem na tym serwerze. Oni cały czas siedzą na wersji 8.6 a ja chce 10.41 - Może to nie jest najnowsza wersja, ale wystarczy. Serwer ma naprawdę świetne systemy (np. Dungeony), ekipa odwaliła tam kawał dobrej roboty. Ja osobiście mam kilka ciekawych pomysłów na serwer :)

Może wybiorę tego Debiana, jeszcze się zastanowię.

Btw. Dzięki za pomoc TheAllien.

@Topic

Zgłosił się do mnie już 1 Mapper. Do OTS'a będziemy potrzebować 2 mapperów (jak na razie) więc miejsce jeszcze jest.

Na razie zrobiłem Znote, ale może zmienię.Grałem na tym serwerze. Oni cały czas siedzą na wersji 8.6 a ja chce 10.41 - Może to nie jest najnowsza wersja, ale wystarczy. Serwer ma naprawdę świetne systemy (np. Dungeony), ekipa odwaliła tam kawał dobrej roboty. Ja osobiście mam kilka ciekawych pomysłów na serwer Może wybiorę tego Debiana, jeszcze się zastanowię.Btw. Dzięki za pomoc TheAllien.@TopicZgłosił się do mnie już 1 Mapper. Do OTS'a będziemy potrzebować 2 mapperów (jak na razie) więc miejsce jeszcze jest.

Źle mnie zrozumiałeś^^ Pracuj na Ubuntu i próbuj działać na 10.76 Tibii.

I zmień od razu bo potem import bazy danych ze znote na gęsiora może być problematyczna.

Emulator Tibijski jest naprawdę przyjemnym i łatwym środowiskiem. Sam pracowałem na nim kilka dobrych lat. Mam wiele projektów za sobą jak i od maja wznawiam swój projekt.

Życzę powodzenia! Jeżeli będziesz miał jakieś problemy pisz PW na forum.

Źle mnie zrozumiałeś^^ Pracuj na Ubuntu i próbuj działać na 10.76 Tibii.I zmień od razu bo potem import bazy danych ze znote na gęsiora może być problematyczna.Emulator Tibijski jest naprawdę przyjemnym i łatwym środowiskiem. Sam pracowałem na nim kilka dobrych lat. Mam wiele projektów za sobą jak i od maja wznawiam swój projekt.Życzę powodzenia! Jeżeli będziesz miał jakieś problemy pisz PW na forum.

Ok. Używasz do swoich projektów XAMPP'a czy Uniform Server? (Tak z ciekawości pytam)

Postaram się nad tym 10.76 :)

Ok. Używasz do swoich projektów XAMPP'a czy Uniform Server? (Tak z ciekawości pytam)Postaram się nad tym 10.76

XAMPP tylko do użytku prywatnego(odpalanie na mojej maszynie w celach testowych), a jeżeli chodzi o Linuxa to wszystko instalujesz od 0.

Biblioteki do kompilacji, Apache/Nignixa, mysql, php itp. Trochę roboty jest na świeżej maszynie ^^

PS Xampp posiada wiele znaczących dziur więc w 100% go odradzam, ale do użytku prywatnego może być.

Jak na razie cały czas korzystam z Uniform Server :)

Zgłaszam się na testera xD

Dalej szukamy skryptera, grafika i drugiego mappera.

Po więcej informacji pisać na PW lub w temacie :)

500 level hard i mapa evo? To sie mija z sensem, jezeli chcesz zrobic cos gdzie ciezko sie leveluje to musi byc porzadna otwarta mapa, gdzie sie dlugo idzie na wymarzone expowisko a nie teleportujesz sie

500 level hard i mapa evo? To sie mija z sensem, jezeli chcesz zrobic cos gdzie ciezko sie leveluje to musi byc porzadna otwarta mapa, gdzie sie dlugo idzie na wymarzone expowisko a nie teleportujesz sie

Grałem na wielu serwerach, naprawdę wielu... więc powiem, że znam się troszkę na tym.

Rozumiem, że Ty wolisz mapę EVO i latające 3k+ level'e po mapie?

Zostaje tak jak napisałem w pierwszym poście ;)

Accmaker - Gęsior

Serio? Ostatni update gęsiora był w lutym 2013. Zostań przy Znote. Poza tym widziałem już Twoje posty na otlandzie i polecam Ci poradnik Don Daniella dotyczący postawienia serwera na ubuntu - szybko, łatwo i bezpiecznie.

Serio? Ostatni update gęsiora był w lutym 2013. Zostań przy Znote. Poza tym widziałem już Twoje posty na otlandzie i polecam Ci poradnik Don Daniella dotyczący postawienia serwera na ubuntu - szybko, łatwo i bezpiecznie.

Dzięki, na pewno skorzystam.

Na razie i tak jeszcze jest sporo pracy. Market, Banker, Taski, nowe moby itd. Jest co robić ^^.

Co do Gęsiora a Znote to sam nie wiem... Znote wydaje się ok.

Cześć.

Mam zamiar stworzyć OTSa pod Tibie 10.41 z mapą EVO. Mapa EVO to taka gdzie istnieją teleporty na exp'a, questy i eventy.

Na OTSie chcę wprowadzić system ELO (Ranking PvP).

Exp będzie taki, że 500lvl+ to będzie już coś wielkiego.

Postaram się coś zrobić by kasa w grze dużo znaczyła.

Do teamu poszukuje:

- Mappera (1/2)

- Skryptera (LUA)

- Grafik (Myślę, że się przyda na zrobienie dobrej reklamy)

Członek teamu dostanie:

GMa na serwerze,

Wynagrodzenie pieniężne z ItemShopu (oczywiście wtedy gdy ItemShop będzie wstanie opłacić serwer).

Myślę, że wszystko co najważniejsze wypisałem. W razie pytań, pisać :)

Jeżeli jesteś zainteresowany, pisz PW (tam dostaniesz więcej informacji).

Pozdrawiam.