Witam!
Chciałbym poznać Waszą opinie na temat różnych programów do komunikacji.
Pewnie mamy na forum wiele gildii/klanów, których członkowie mogą się z Nami podzielić opiniami.
Proszę o głos w ankiecie i komentarz.
Pozdrawiam
Witam!
Pewnie mamy na forum wiele gildii/klanów, których członkowie mogą się z Nami podzielić opiniami.
Pozdrawiam
TS jest najpopularniejszy więc pewnie jest najlepszy. Nie korzystałem z Mumble i VT i nic o nich nie wiem.
ts3 - łatwa obsluga , możliwość podgłoszenia dowolnego uczestnika konferencji przyjazny interface
mumble , tak jak powyżej lecz brak możliwości podgłoszenia kogokolwiek czasem irytyje
Ventrillo - nie polecam po 10-15 min kożystania ma się opuźnienia skutkuje to tym że niby rozmawiamy ze sobą lecz z 15 sek opuźnieniem
Mógłbyś tam jeszcze dodać Raidcall, który jest w pełni darmowy i idealnie nadaje się dla gildii. Jest jeszcze GameVox, ale z niego nie korzystałem, więc nie potrafię się wypowiedzieć.
TS - najpuściejszy w obsłudze i administracji + możliwość dodawania nieskończonej ilości głupich ikonek. Drogi problem z uzyskaniem darmowej licencji.
Mumble - trudny i archaiczny w obsłudze ale najlepsza jakość dźwięku i praktycznie 0 opóźnienia, genialny dla organizowania ogromnych raidów gildyjnych dzięki genialnym możliwościom edycji grup. tani w założeniu na dużą ilość slotów.
Vent - dawno zapomniany
RaidCall i Razer Com - praktycznie to samo znośna jakość oparty o Serwer globalny. W praktyce to samo co TS darmowy.
Gamevox to modyfikowany mumble.
Witam!
Pozdrawiam