Teemo - Useless Ward or Helpfull pick?

Dla mnie teemo nie byl i nigdy nie bedzie ap carrym. Czemu? Po 1 blind na mida jest zbedny, po 2 nie zastapi on normalnego ap carrego gdyz wiekszosc graczy grajacy nim pod ap uzywa w team fighcie tylko blinda i ucieka. Teemo moim zdaniem jest pogramca ad carrych i brussierow bez doskoku (oprocz olafa).

Teemo hybryda miecie:)

AP/AS/AD

Malady/Nashor/Rabadon

Frozen/Infinity/Krwiopijec (nie znam ang odpowiednika tego slowa)

Kage's Lucky Pick, Sorcerer's Shoes, RoA (zastanawiam się czy nie budować zamiast niego Frozen Malleta) Nashor, Rabadon, Hextech Gunblade, Lich Bane na miejsce Lucky Pick

Nuke Blining Dartem i Lich Bane, do tego stały dmg przez AS. W zestawie lifesteal i spellvamp, więc Kapitan Teemo też swoje przeżyje. O trutce (która boli) i grzybie dostawionym w środku teamfighta nie wspomnę.

Teemo w dobrych rękach to bestia. Chociaż fakt faktem, oracle podcina my skrzydła przy samej du... szy.

Ja wolę grać Teemo pod ad ;3

RoA (zastanawiam się czy nie budować zamiast niego Frozen Malleta)

Więcej HP, slow przy ataku, nieco więcej AD... Jeśli idziesz w pure AP to pomyślałbym chyba nad Rylai w miejsce RoA [które nie wydaje mi się itemem potrzebnym Teemo do szczęścia]. :)

Rylaia też uważam, że jest lepszym wyborem. Biorąc pod uwagę, że Teemo jest szybkim championem to taki slow tylko mu pomoże dopaść uciekającą ofiarę,

Swego czasu grałem pure AP. Nuke DFG + Blinding Dart + Lich Bane = ad carry instakill. Pół sekundy i leży. Ale potem przez minutę cooldownu na DFG Teemo praktycznie nie ma dmg.

Nad Rylaiem myślałem, czasami go w buildach widuję, ale IMO jest on trochę... bezużyteczny na Teemo. Po pierwsze, działa tylko na darcie i grzybie. Grzyb ma już slow, więc ten nadprogramowy jest zbędny. A sam jeden Blinding Dart ma stosunkowo długi cooldown, chyba 6 sek? przy ~40% CDR, więc 1,5 sek slowa co 6 sekund... Taka Katarina na przykład może skillami spokojnie utrzymać target spowolniony permanentnie. Ale Kapitan Teemo... Jeżeli już ma zwalniać to własnie Malletem. Albo red buff. :)

Teemo to strasznie trolowata postać uwielbiałem nią grać bo można nieźle trolować przeciwników ( w dobrym nie feedujacym znaczeniu ) :)

Swego czasu grałem pure AP. Nuke DFG + Blinding Dart + Lich Bane = ad carry instakill. Pół sekundy i leży. Ale potem przez minutę cooldownu na DFG Teemo praktycznie nie ma dmg.Nad Rylaiem myślałem, czasami go w buildach widuję, ale IMO jest on trochę... bezużyteczny na Teemo. Po pierwsze, działa tylko na darcie i grzybie. Grzyb ma już slow, więc ten nadprogramowy jest zbędny. A sam jeden Blinding Dart ma stosunkowo długi cooldown, chyba 6 sek? przy ~40% CDR, więc 1,5 sek slowa co 6 sekund... Taka Katarina na przykład może skillami spokojnie utrzymać target spowolniony permanentnie. Ale Kapitan Teemo... Jeżeli już ma zwalniać to własnie Malletem. Albo red buff.

O Rylai napisałem, bo dla mnie jest przydatniejszym itemem niż RoA w większości przypadków. Inna sprawa, że po sprawdzeniu statów masz rację - za ten sam koszt RoA daje nam więcej HP już po 3 minutach od zakupu, a tą samą liczbę AP po złapaniu full stacków (a slow ze skilli w jego przypadku nie ma sensu). :)

RoA na teemo, rylai omfg what the f*ck :D ludzie tutaj lepsze buildy widzę niż na mobafire.

Teemo only AP z AS po ostatnim buffie trutki.

Berki > Malady > Nashor > Rabbadon > DFG > Coś na AS (można mardredki, dobra synergia z maladami i nasza trutką + stajemy się anytankami) lub AP

Mamy 1,9-2+ Attack Speeda, ok 500 AP, każdy AD Carry czy Meele Fighter pada zanim minie mu blind, a early gromi wszystko, a late pada od każdego feedniętego AD Castera albo Nukera.

Teemo ma moc w early, dlatego idzie sie nim zdominować szybko topa gdzie kontruje 80% postaci potem szybkie zagrzybienie terenu i roaming, w late naszym zadaniem jest granie w trybie Assassin - czekam aż zacznie się TF (pamietając o kontrolowaniu mapy przy pomocy grzybów) po czym wbić się z nienacka w przeciwnego ADC lub AP Carry i zabić go w 2 sekundy.

Teemo nie jest bezużyteczny, jego grzyby wygrywają grę, jeżeli ogarnia, dobrze zagrzybiony Teren i przeciwnik nawet po wykonaniu ACE na nas nie dojdzie do bazy bo nie przejdzie przez pole minowe, a jak przejdzie to zostanie z taką ilością HP, że nic nie zrobi. Przy 500 AP jeden grzyb zabiera dla przeciętnego ADC (~1800 hp) jakieś 700-800 HP, wejdzie w 2 i musi cofać do bazy.

Ja sobie hybryde zrobiłem : Hextech Gunblade, Nashor's Tooth, Berserki, Madred's Bloodrazor, Rabadon Deathcap i Wit's End.

Super mi sie grało!

Y0 y0 warzywa i ameby ;d Co sądzicie o Teemo, czy jest bezużyteczny i robi za warda na baronie czy pomocny i blinduje ad carry? Moim zdaniem zależy, najlepszy teemo to on hit effect, a najslabszy to ap, wystarczy oracle i się kontruje go bo jego moc to grzyby, a w tf rzuci Q i ucieka :< Co do skórek to ma fajne, najfajniejszy to astronauta, ale Królik tez fajny ^^

Temat założyłem aby podyskutować o tym kontrowersyjnym troll lub op top picku.. :) wypowiadajcie sie