Teemo - Useless Ward or Helpfull pick?

Y0 y0 warzywa i ameby ;d Co sądzicie o Teemo, czy jest bezużyteczny i robi za warda na baronie czy pomocny i blinduje ad carry? Moim zdaniem zależy, najlepszy teemo to on hit effect, a najslabszy to ap, wystarczy oracle i się kontruje go bo jego moc to grzyby, a w tf rzuci Q i ucieka :< Co do skórek to ma fajne, najfajniejszy to astronauta, ale Królik tez fajny ^^

Temat założyłem aby podyskutować o tym kontrowersyjnym troll lub op top picku.. :) wypowiadajcie sie

najlepszy team to ap/as

Ap z odrobiną attack speeda. Ja zrobiłem Malady ze względu na to, że zmiejsza magic resist i szło naprawdę dobrze. AP Teemo z attack speedem sprawuje się świetnie na midzie i na solo topie. Ci którzy uważają, że jest on useless po prostu się nie znają, bo nie ma useless champów.

Więc widze ze nie tylko ja lubie as/on hit ;) a i jest bład w temacie bo pisze się helpful chyba ;p

A ja np. lubię sobie pograć teemo jako ad na bocie ;)

Może zostało mi to po dawno zapomnianej mecie, a może lubię słuchać harassu od całego teamu.

Jak by nie było, postać się do tego nadaje, blind + trucizna (<3) + escape + swego rodzaju wardy + dobry build = op

A znajomy lubi grać Teemo z nieco bardziej tanky buildem. Wiem że zaczyna od Malleta, co dokładniej buduje później to wam nie powiem, tak czy inaczej efekty są i to całkiem niezłe.

up takie buildy są bardziej na solo topa ;)

@Eustachy jak by nie poaptrzeć to teemorem teraz najbardziej opłaca się grać na topa, jako adc nie jest już taki dobry, na midzie blid nie potrzebny, ale za to na topie auto attack+mallet+wits end+madredy+jego w to bardzo dobry dmg ;) nie mówiąc już o tym, że kontruje on dosyć sporą ilość postaci na topie.

innymi słowy luksusowa postać na topa dość mocna na mida i taka sobie na bota... czyli grzybowa forever together.

Teemo kontruje większość (nie wszystkie) postacie na topie. Posiada grzyby, których używa jako wardy, więc ogarnięty teemo jest nie do zgankowania. Posiada ogromny dmg na początku i w late. Tak naprawdę jak ktoś dobrze pozycjonuje i gra teemo, to tylko postacie AP i posiadające duże cc potrafią utłuc teemo na solo ;)

Polecam go na topa z całego serca, bo wymiata wręcz.

Bezpośrednio do autora: Na POLSKIM forum z POLSKIMI ludźmi w języku POLSKIM będąc POLAKIEM piszemy po POLSKU, nie wiem co chciałeś zaprezentować tytułem ale wkurza mnie to jak to ludzie lubią się chwalić swym angielskim i tak nie będziesz fajniejszy beacouse you a stupid i niefajny. A tak na prawdę to uważam że teemo jest dobry, ma dobrą farmę, kontroluję grę i wgl. to taka dobra pomoc, a z killami nie ma problemu nie raz grzyb dobije albo z truty. Dla mnie jest bardzo dobry. Jedyny taki system gry i wgl. bardzo pomocny. Trudno nazwać go supportem jednak bardzo pomaga drużynie.

Zalezy jak chcesz nim grac, ja gram na midzie i jak sie go dobrze zlozy to jest naprawde mocny, nie dosc ze masz trutke przez co nie moga do ciebie podejsc, free wardy( grzyby ) ktore maja spory dmg, niskie Cd na Blinda z ktorego jest niesamowity DMG, do tego masz niezlego Speeda. Naprawde milo sie nim gra, co rowniez mozna wykorzystac na TOPie tylko oczywiscie z innym buildem, ale tez jest mocny. Granie Teemo to kwestia nie wbijania sie jak pala w TF tylko odczekanie i wyorzystanie jego najlepszych elementow, passiv czy grzyby, trzeba duzo latac i kontrolowac mape grzybami, co jest bardzo pomocne dla teamu. Wedlug mnie bardzo dobry pick tylko trzeba troche nim pograc aby nauczyc sie go wykorzystywac w 100%

Bezpośrednio do autora: Na POLSKIM forum z POLSKIMI ludźmi w języku POLSKIM będąc POLAKIEM piszemy po POLSKU, nie wiem co chciałeś zaprezentować tytułem ale wkurza mnie to jak to ludzie lubią się chwalić swym angielskim i tak nie będziesz fajniejszy beacouse you a stupid i niefajny. A tak na prawdę to uważam że teemo jest dobry, ma dobrą farmę, kontroluję grę i wgl. to taka dobra pomoc, a z killami nie ma problemu nie raz grzyb dobije albo z truty. Dla mnie jest bardzo dobry. Jedyny taki system gry i wgl. bardzo pomocny. Trudno nazwać go supportem jednak bardzo pomaga drużynie.

Bezpośrednio do ciebie: chcąc pouczać innych że piszemy po POLSKU powinniśmy przynajmniej starać się pisać poprawnie tak banalne słowa jak "naprawdę" czy "nieraz"... o beacouse i reszcie zdania w języku angielskim nie wspominając. Ale mniejsza z tym, trzymajmy się tematu.

Jeszcze odnośnie tego małego szczuro-chomiko-szopopodobegoczegoś. Jeśli już nim grajcie - starajcie się chociaż stawiać te grzyby tak, by pomagały własnemu teamowi (widoczność itp). Każdy będzie wam wdzięczny, gdy ktoś próbujący wskoczyć mu na głowę wpadnie na grzybka, odsłaniając się tak że wasz teammate zdąży uciec... Jeśli chcecie grać Teemo stawiając jednego grzyba na 5 minut, to lepiej sobie go odpuśćcie, naprawdę. [Tak, widywałem takich agentów, gdzie w 30 minucie można było zauważyć dwa grzyby na całej mapie i to nie z powodu wchodzących na nie przeciwników. Litości, olewanie grzybów jako Teemo ma równie wielki sens jak - przykładowo - granie Dariusem bez korzystania z ulta.]

Jak taki Gragas na midzie niszczy teemo, lub anivia ;d

AP daje Q i ucieka? To nie bardzo w LoL'a umiesz grać, można zbudować itemy takie jak Lich Bane oraz Death Fire Grasp i to już są 3 ataki od AP + grzybek w team fight to dodatkowy Lich Bane, ja jednak preferuje teemo pod bruissera na solo topa, jest kontrą na wszystkich melee, szczególnie warto brać go na Dariusa, Core jest Wit's End i Frozen Mallet. Taki teemo bije spory magiczny atak co każde uderzenie, oraz nie daje do siebie dojść, po za tym jak już zacznie kogoś gonić to jest kill, chyba że tower lub pomoc od innych graczy. Warto dodać że dzięki trutce bardzo przyjemnie się last hituje.

Ja osobiście zgadzam się z tym pagem na fb http://www.facebook.com/pages/I-play-Teemo-as-ward/177151679088164?ref=ts&fref=ts .... większość teemow nie wie jak się zbudować i są useless, nawet grzybów nie stawiają tylko latają z full stackami ;/

@UP to już nie dotyczy teemo'a ale idioty ,który nim gra taki koleś niezależnie od champa będzie useless.

Ja kiedyś pamiętam Teemo przeciwników nafeedował się na topie, ale i tak przegrali. Dlaczego? Bo koleś nawet jak my pushowaliśmy jakąś linię siedział gdzieś w krzakach i campił czekając aż ktoś wejdzie by go zabić. Nie pomagał swoim w tf dzięki temu było 4 vs 5.

Najlepszy teemo to hybrydowy teemo, zawsze nim gram i wymiatam :) Guinsoo, Frozen Mallet, Hextech, Trinity, Malady itp. ;D

Useless w Tf, 1 na 1 świetny, ale grając Irelią czy Jaxem nie mam problemów z kontrowaniem jego.