Telefon do 500zł

Cześć. Jako że moja ponad 2 letnia Sony Tipo się sypie chciałbym sobie sprawić nowy telefon za cene podaną w tytule możliwe że moge dopłacić ale na pewno znajdzie sie coś do 500zł.

Jakie warunki musi spełniać telefon?

Android min. 4.1 . No chyba że windows ale to ktoś musi mnie do tego przekonać.

Nie więcej niż 5cali wyświetlacz bo nie chce nosić takiego bydlaka w kieszeni.

Aparat tu chyba jest 3,5,8... Wtedy miałem 3 i była to tragedia więc 5mpx.

Pamięć RAM min. 1gb. Na 512 często sie zacinał.

2 rdzenie wystarczą.

Pamięć wbudowana minimum 4gb ( chyba że da sie wszystko zapisywać na karte sd )

No i żeby nie był to huawei.. rodzice mieli 2 inne i cały czas oddawali je do serwisu.

Jeśli chodzi o jakieś chińskie wynalazki o których mało kto słyszał i do których nie ma części to też sie na taki telefon nie decyduje.

Czekam na wasze propozycje.

Polecam Ci LG L65. Pełną specyfikację znajdziesz tutaj - http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/l65/

Cena z tego co zauważyłem - poniżej 450 złoty.

Pozdrawiam.

Jak nie patrzysz na ilość dostępnych aplikacji to bym polecił lumie 535

Windows 8.1 oczywiście aktualizacja będzie do 10.

Pamięć wewnętrzna 8Gb i karta do 128Gb

Dlaczego Windows? Bo nigdy go nie zamulisz/zaśmiecisz jak te androidy poniżej 1500zł.

Miałem sytuacje że musiałem zgrać zdjęcie przez bluetootha z telefonem który był na windowsie... i nie mogłem znaleść... Byłem wczoraj w rtv agd i mówiłem o tej sytuacji jak rozmawiałem o telefonach to niby tamten telefon był stary z masą błędów które producent wypuścił na rynek teraz niby tego nie ma i wszystko jest intuicyjne ale dalej sie obawiam :)

Ostatnio bawiłem się Lumią 1020. Od zawsze mam androida i nigdy na niego nie narzekam. Windows Phone wygląda wg. mnie po prostu brzydko. Wiadomo, kwestia przyzwyczajenia. Rocket, nie bardzo rozumiem Twojej wypowiedzi dotyczącej zamulania telefonu. Posiadałem przez 2 lata Samsung Galaxy Gio, nie zamulał. Zmieniłem na Kruger & Matz Soul, po roku nie zamulał, lecz upadł a koszt naprawy wynosił 70% wartości telefonu. Teraz posiadam Motorolę Moto G 2014 od grudnia i także nie ma żadnych ścinek. Po prostu jeżeli potrafi się korzystać z telefonu to nic się z nim nie stanie.

Podpinam się pod temat, choć moja sytuacja jest trochę inna. Otóż od 8 lat (od premiery) jestem szczęśliwym posiadaczem Nokii E75. Jest wygodna, niezniszczalna a bateria przy oszczędnym używaniu wytrzymuje 5-6 dni. Telefonu używam po dziś dzień, choć upadł nie raz i nie dwa (pękła jedynie ta plastikowa obwódka przy klawiaturze, którą jednak bez problemu skleiłem kropelką).

Jako że dostałem zwrot z podatku, postanowiłem kupić coś nowego, bo powoli zaczynam się czuć z tym telefonem jak emeryt. Jest to po prostu zabytek. Niby ma przeglądarkę, pakiet Office itd, ale Symbian jednak do najwygodniejszych systemów nie należy.

A zatem: również poszukuję telefonu do 500zł. Więcej zamiaru wydawać nie mam. W kwestii współczesnych smartfonów jestem totalnym laikiem. Wiem, ze są teraz telefony na iOsie, Androidzie i Windowsie, ale który bardziej by mi odpowiadał - nie mam pojęcia.

Telefon ma być wygodny, nie zniszczyć się po jednym upadnięciu. Nie mam zamiaru korzystać z miliona aplikacji ani tym bardziej na telefonie grać. Ma się dać wygodnie korzystać z poczty, przeglądarki internetowej i facebooka. Opcjonalnie przytulę też dobry odtwarzacz mp3 i nawigację.

Wstępnie myślałem nad Lumią 530 lub Samsungiem Galaxy Core Plus SM-G350. W grę wchodzi też Huawei. Dziewczyna ma od 2 lat i sobie chwali, a ponoć ogółem są dobre.

Czekam na propozycję (rozsądne nagradzam lajkiem).

EDIT: Jestem prawie zdecydowany na Lumię 630 lub 635 w jakimś abonamencie. Ktoś coś poleci? T-Mobile ma ciekawą ofertę, Plus także. Play dość słabo wypada, chyba że z powodu późnej godziny i ciężkiego dnia słabo szukam. :-)

Nikt ci nie da gwarancji że telefon nie zepsuje sie po 1 upadku... zależy jak spadnie. Lumie pod tym względem są lepsze bo mają gorilla glass co teoretycznie wypada lepiej niż zwykły ekran. Praktycznie pewnie też coś tam daje.

Tak czy siak obowiązkowo do telefonu dorzuciłbym skórzane etui. Więc dodatkowo pewnie jakiś tam wpływ pozytywny by to miało.

Kolega posiada lumię 920 kupił na allegro za nie całe 500 zł i jest bardzo zadowolony. Wcześniej posiadał xperie L czy M i pomimo różnicy sytemu ( przesiadka z androida na win mobile) nie była prosta to ostatecznie mówi, że windows mobile działa bardzo szybko tj. "nie zamula" .

Samsung Galaxy S2 . Mam go już prawie 4 lata,bije płytki podłogowe i ma wszystko co potrzeba .

A jak z płynnością działania? Nie dopuszczam możliwości, żeby telefon mi się zacinał.

Od siebie mogę polecić Motorolę Moto G. Tutaj jest jej specyfikacja: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motog/. Używam jej gdzieś od czerwca zeszłego roku i nie mam się do czego przyczepić. Dalej chodzi płynnie, a do tego ma wytrzymały ekran. Na wyświetlaczu po tym czasie użytkowania zauważyłem tylko jedą ryse, ok. 0,5 mm, która pewnie powstała po upadku z jakiegoś metra na betonwy chodnik. W dodatku dzięki temu, że współtworzyło ją google, ma ciągłe aktualizacje androida. Aktualnie mam 4.4.4 i jakiś czas temu dostałem informacje, że będe miał kolejną aktualizacje. Cena na allegro to jakieś 450 zł.

Moja propozycja:

http://allegro.pl/iphone4-bez-simlocka-8gb-gw-12miesiecy-i5154163718.html

Cześć. Jako że moja ponad 2 letnia Sony Tipo się sypie chciałbym sobie sprawić nowy telefon za cene podaną w tytule możliwe że moge dopłacić ale na pewno znajdzie sie coś do 500zł.

Jakie warunki musi spełniać telefon?

Android min. 4.1 . No chyba że windows ale to ktoś musi mnie do tego przekonać.

Nie więcej niż 5cali wyświetlacz bo nie chce nosić takiego bydlaka w kieszeni.

Aparat tu chyba jest 3,5,8... Wtedy miałem 3 i była to tragedia więc 5mpx.

Pamięć RAM min. 1gb. Na 512 często sie zacinał.

2 rdzenie wystarczą.

Pamięć wbudowana minimum 4gb ( chyba że da sie wszystko zapisywać na karte sd )

No i żeby nie był to huawei.. rodzice mieli 2 inne i cały czas oddawali je do serwisu.

Jeśli chodzi o jakieś chińskie wynalazki o których mało kto słyszał i do których nie ma części to też sie na taki telefon nie decyduje.

Czekam na wasze propozycje.