Więc niedługo sprzedaję mój aktualny telefon, na święta wpadnie trochę kasy i...poszukuję w miarę porządny telefon koniecznie z androidem.
Czego oczekuję? Chociaż 1gb ram i dwurdzeniowego procesora (tak aby uciągnąć wymagające gry typu Modern Combat 4), aparat z przodu...i chcę aby było już na ten telefon kilka romów. No i ładny wygląd c:
Dodam, że może być to używany telefon.
Póki co spodobały mi się Sony Xperia L, Samsung Galaxy S3 i S3 mini.
Tylko w sumie...wcześniej rozglądałem się nad Pentagramem Monsterem X5 (mimo, że jest trochę droższy, ale może mamusia by coś dołożyła ).
Wybrać któryś z tych, czy jednak rozglądać się za czymś innym?
Telefon do ~600zł
Najlepszy ogólnie jeśli chodzi o wydajność samsung galaxy s3 ,więc jego bym wybierał
polecam też telefony od zopo lepsze bebechy niż brandowany telefon Pentagrama.
Albo może jeszcze Goclever insignia.
No właśnie...Wiem, że S3 jest bardzo dobry, ale wydaje mi się jakby...trochę za duży. Dobrze mieści się w kieszeni? xd
I podobno szybko lakier schodzi z obudowy.
Telefony od zopo i Goclever...jakiś konkretny model?
Z wymienionych polecam S3. Mialem S3 przez rok i lakier mi nieschodzil. Miesci sie w kieszeni bez problemu.
Ja kupiłem ostatnio LG Swift l7 II. Dałem raptem 575zł za nówkę, ale śmiga pięknie, o dziwo udało mi się odpalić GTA Vice City, i czasem trochę przytnie ale nie ma się co dziwić 782mb ramu. Telefon nie ścina, ładnie wygląda (ja mam biały, naprawdę super wygląda), dogodny w łapę, nawet po założeniu etui. Polecam.
Polecam http://zopotel.pl/glowna/46-zopo-zp780.html ostatnio kupiłem i jestem bardzo zadowolony w dodatku to DualSIM wiec można tez używać Aero2, tylko jest strasznie duży bo to az 5"
Jak mogą być używane(tak wnioskuję, bo podałeś sgs3) to polecam również Nexusa 4. Ma więcej ramu od Galaxy S3, najnowszego i czystego androida. Jednak ma też jedną wadę, a mianowicie 16gb pamięci wewnętrznej i brak slotu na karty SD. AG do tego według mnie wygląda o wiele lepiej od Samsunga. Jeśli szukasz jednak nowego telefonu to może Xperia SP? Ale to niestety jest już klasa niżej niż Nexus 4 i Galaxy S3.
A gdzie on kupi Xperie SP nowa za 600 zł?
Jak dla mnie jeśli chodzi o S3 to musisz patrzeć nie na bebechy tylko na coś innego. Czy on będzie dla Ciebie poręczny? Ja np. nie wyobrażam sobie noszenia takiej cegły w kieszeni... Co innego dla dziewczyny która nosiła by go w torebce lub jakiegoś biznesmena. xd
Sam jestem posiadaczem Xperi L i jestem bardzo zadowolony. Jak na tę półkę cenową to nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Jak narazie nie zajaknol się przy żadnej z gier. Jedynie bateria mogła by być mocniejsza.
ja polecam s3 mialem przez pol roku i zadnych scin, kazda gra smigala, ze az milo. ekran idealny do czytania i ogladania filmow, miesci sie w kieszeni bez problemu. lakier nie schodzi o ile dbasz o telefon.
Doszedłem do wniosku, że SGS3 jest dla mnie za duży, więc odpada.
LG swift L7 II ma za mało ramu...i ogólnie czuję niesmak do swiftów.
Ten ZOPO też jest za duży.
Nexus 4...Bardzo bym go chciał, ale jego cena wykracza poza mój budżet.
Xperia SP mnie zaciekawiła. Chyba jak na razie mój faworyt...ale wychodzi lekko poza 600zł.
No i mam kolejny wymóg...chcę aby na telefon był KitKat (andek 4.4.)
Dosłownie tydzień temu skończyła mi się umowa z Orange i miałem ten sam problem - który telefon wybrać?
Przez 2 dni buszowałem po necie w celu wyklarowania sobie sytuacji o dostępnych na dzień dzisiejszy urządzeniach i najbardziej zainteresowały mnie:
LG Optimus L9 II
Sony Xperia L (podobnie jak w Twiom przypadku)
Motorola Moto G.
Wreszcie zdecydowałem się na ten pierwszy. Chodzi jak burza, bateria całkiem wytrzymała (przy optymalnym wykorzystywaniu wytrzymuje ze 2 dni), Modern Combat 4 uruchomiłem i działa bez zacięcia (zresztą podobnie jak większość popularnych dziś gier). Co mnie urzekło to ekran. Obraz ostry jak brzytwa, na dodatek przy przekątnej 4,7''. Robi wrażenie. Warto zauważyć, że mimo tak dużego ekranu telefon ma naprawdę niewielkie rozmiary (ramki wokół wyświetlacza są zmniejszone do minimum). Nigdy wcześniej nie byłem posiadaczem żadnego LG'ka, ale ten mnie do tejże firmy przekonał. Do wad zaliczyłbym brak podświetlanych klawiszy funkcyjnych czy diody powiadomień (mnie to w ogóle nie przeszkadza, lecz wiem, że niektórym tak) oraz kiepskie umiejscowienie jedynego głośnika na dolnej krawędzi urządznia, przez co w pozycji horyzontalnej często się go zasłania palcem Aktualizacja do Kitkata jest przewidziana dla tego LG'ka.
Nic poza używką s3 nie jest warte takich pieniędzy. Chinczyki za 600zł to już mają full hd,octa core i 5" a jak ktos tutaj za 650zł podaje z qhd na 5" to smiech
Teraz mam już trochę mniejsze pole do popisu.
Mam do wyboru 3 telefony.
Xperia S
Xperia T
Xperia L
Nie miałem nigdy żadnego w ręce...który sprawuje się najlepiej? (patrząc na bebechy byłaby to Xperia S) ale jak jest w praktyce?
Więc niedługo sprzedaję mój aktualny telefon, na święta wpadnie trochę kasy i...poszukuję w miarę porządny telefon koniecznie z androidem.
Czego oczekuję? Chociaż 1gb ram i dwurdzeniowego procesora (tak aby uciągnąć wymagające gry typu Modern Combat 4), aparat z przodu...i chcę aby było już na ten telefon kilka romów. No i ładny wygląd c:
Dodam, że może być to używany telefon.
Póki co spodobały mi się Sony Xperia L, Samsung Galaxy S3 i S3 mini.
Tylko w sumie...wcześniej rozglądałem się nad Pentagramem Monsterem X5 (mimo, że jest trochę droższy, ale może mamusia by coś dołożyła ).
Wybrać któryś z tych, czy jednak rozglądać się za czymś innym?