Telefon i 58 stopni celsjusza

Witajcie, jadę już któryś dzień w trasę z GPS'em w telefonie (ustawiony na przedniej szybie). Komórka mi się nagrzewa do granicy 60 stopni. Pytanko:

czy za którymś razem pierdyknie, czy da radę wytrzymać tą temperaturę?:/

Bateria może wystrzelić. Ja jak zostawiłem przy temp. około 30 albo i wiecej stopni w słońcu to bateria mi tylną obudowe rozerwałą tak spuchła :o

Bateria może wystrzelić. Ja jak zostawiłem przy temp. około 30 albo i wiecej stopni w słońcu to bateria mi tylną obudowe rozerwałą tak spuchła

Ale to też zależy jaką masz obudowę ;xxx ja się na tym nie znam, ale to na pewno ma coś do siebie. Posiadam HTC One z aluminiową obudową.

max zalecana temp to 35

są uchwyty montowane na otwory wentylacyjne

Z punkty widzenia elektroniki telefonu nic się nie będzie działo.

Tranzystory są robione tak aby wytrzymywać do 150 stopni, a właściwie dopiero od 100 zaczynają tracić parametry. Jedynce co możesz odczuć to utratę mocy obliczeniowej o jakieś 10% w zależności w jaki sposób został zrobiony oscylator.

Musisz się zainteresować jednak wyświetlaczem. Jeśli jest to LCD to w zależności do firmy wytrzyma 50-100 stopni, a więc w granicach otoczenia twojej pracy.

Może spróbuj zaczepić go jakoś miedzy przednią szybą a dachem? Uchronisz go przed słońcem

Witajcie, jadę już któryś dzień w trasę z GPS'em w telefonie (ustawiony na przedniej szybie). Komórka mi się nagrzewa do granicy 60 stopni. Pytanko:

czy za którymś razem pierdyknie, czy da radę wytrzymać tą temperaturę?:/